Mio P550m - Polska lokalizacja

• 10 Odpowiedzi
  • 2146 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marteenez

• 45
  • Sprzęt: HTC Wizard WM6
Mio P550m - Polska lokalizacja
« dnia: Lipiec 24, 2007, 11:48:58 »
Witam!

Ostatnio wykonałem HR mio i znikła mi polska lokalizacja. Teraz mam angielską wersje windy 5.0.

Czy to co znajduje się na płycie dostarczonej z urządzeniem pozwoli mi na spolszczenie angielskiej wersji?

Z tego co widziałem znajduje się tam oprogramowanie Sunnysoft Interwrite Pro 9.1 i to wersja 14-dniowa...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Mio P550m - Polska lokalizacja
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 24, 2007, 14:35:00 »
Nie instaluj spolszczenia, to tylko zasmiecacz, zamulacz i trochę działa jak wirus - psuje niektóre programy. Z angielskim WM5 poradzisz sobie bez problemu.

*

Offline marteenez

• 45
  • Sprzęt: HTC Wizard WM6
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 25, 2007, 10:50:24 »
To fakt, że Mio po HR na angielskim WM5.0 działa nieco szybciej. Za poradą dam sobie spokój z PL. Z resztą na HTC Wizard mam ROM angielski i nie robi to dla mnie wielkiej różnicy...

Pozdrawiam

*

Offline wyrak

• 1
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2007, 18:00:43 »
Witam
Posiadam model MIO P550m i z tego co sie dowiedziałem oraz z praktyki to polska lokalizacja jest niesamowicie lipa. Po uruchomieniu urządzenia oraz polskiej lokalizacji wszystko jest ok, ale w moim przypadku bateria nie wytrzymuje 24h. od kiedy odinstalowałem mam to urządzenie na dłużej do własnej dyspozycji. Spotkałem się też z wypowiedziami ze może to być problem programu do synchronizacji z PC ale tak nie jest bo sprawdziłem. Chodziło o to że gdy podłącza się PDA do kompa a potem odłącza to program jest dalej uruchomiony w tle i pobiera więcej prądu. W moim przypadku tego nie zauważyłem. Jeżeli ktoś posiada polską lokalizacje albo wie jak rozwiązać ten problem to może się podzielić. Jeszcze jedno w moim Mio nie jest taki słaby głośnik mi wystarcza i słychać wszystko.
Dzięki i pozdrawiam.

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 02, 2007, 18:32:55 »
Nie instaluj spolszczenia, to tylko zasmiecacz, zamulacz i trochę działa jak wirus - psuje niektóre programy. Z angielskim WM5 poradzisz sobie bez problemu.

Autentycznie to spolszczenie tak zamula system czy tylko troche i za to dostaje baty? Jeśli faktycznie syf to może odinstaluje i zyskam pół centymetra na dole ekranu na SPB wywalając tą ikonke z interwrite
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 02, 2007, 19:41:18 »
Mnie muliło okrutnie, ale jest jedna, czy dwie osoby na tym Forum, które uważają, że w ogóle. Może po prostu sprawdź różnicę na sobie?

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 02, 2007, 20:33:01 »
Mam zamiar kupić ten model i mam takie pytanko z innej beczki, jak sprawuje się ta zabawka przy obsłudze eBooks i czy wogóle ma takie możliwości? Lubie sobie coś poczytać w trasie i mając dostęp do cyfrowych książek moża miło spędzić czas, jeśli sie ktoś orientuje to ciekaw tez jestem w jakim formacie taka książka powinna być zapisana żeby można było otworzyć w tym urządzeniu.

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 02, 2007, 22:19:01 »
Mam zamiar kupić ten model i mam takie pytanko z innej beczki, jak sprawuje się ta zabawka przy obsłudze eBooks i czy wogóle ma takie możliwości? Lubie sobie coś poczytać w trasie i mając dostęp do cyfrowych książek moża miło spędzić czas, jeśli sie ktoś orientuje to ciekaw tez jestem w jakim formacie taka książka powinna być zapisana żeby można było otworzyć w tym urządzeniu.

Jest kilka dobrych programów do eboków. Ja ich nie używam dlatego mam tylko standardowego pocket adobereadera :-? Sprzęt się nadaje - ma wyraźny dobrze podświetlony wyświetlacz.
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 03, 2007, 00:17:33 »
Mam zamiar kupić ten model i mam takie pytanko z innej beczki, jak sprawuje się ta zabawka przy obsłudze eBooks i czy wogóle ma takie możliwości? (...)

Na PocketGear wpisując w szukajce ebook, znajdziesz bardzo dużo programów. Ja używam programu iSilo. Oprócz tego Microsoft oferuje program Microsoft Reader for Pocket PC oraz pokaźną bibliotekę, choc w języku angielskim (może to przeszkoda?). Jak dobrze poszukasz w sieci, znajdziesz też polskie książki w tym formacie. Oprócz programu Microsoftu możesz jeszcze spróbować tego :arrow: Mobipocket. Pod tym linkiem znajdziesz odnośniki do eBook'ow.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 03, 2007, 09:46:23 wysłana przez TomekWypych »
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 31, 2007, 09:29:24 »
wszystko jasne jeśli chodzi o użytkowników znających się na żeczy (czytaj PDA). Ja niestety nie bardzo wiem co i jak więc polska lokalizacja jest dla mnie zbawieniem. Niestety po twardym resecie straciłem tą lokalizację a wgrywając z dostarczonej ze sprzętem płyty mam tylko wersję 14 dniową. Ponawiam więc pytanie co zrobić w takim wypadku ?

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 02, 2007, 20:34:45 »
Na cd w opakowaniu jest numer rejestracyjny na pełna wersje.Najlepiej sciagnac aktualizacje z tej strony:http://sunnysoft.com/down_file.php?submited=1&lokal_vyrobce=11&lokal_model=97&lokal_system=&lokal_jazyk=2