Mio P550m Czy ASUS 639...CB i GPS-symbioza czy pasożytnictwo

• 1 Odpowiedzi
  • 732 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam..mam zamiar nabyć palma z gps i w związku z tym mam kilka pytań...

1)Który sprzęt polecalibyście bardziej  
MIO P550m (512 ROM) czy ASUS 639 (1giga ROM)...  :huh:
Rożnica w kosztach sprzętu nie jest dla mnie tak bardzo istotna,
bardziej liczy się jakość ,niezawodnośc,łatwość obsługi.Palm byłby wykorzystywany przede wszystkim do nawigacji w Polsce i tylko Polsce oraz do oglądania filmów.Podzielcie sie ze mną spostrzeżeniami na temat wad badź zalet obu wyzej wymienionych palmów i ewentualnie przekonajcie mnie do któregoś z nich

2)Poruszam się autem wyposażonym w CB-radio..W związku z tym czy bedzie to przeszkodą do korzystania jednocześnie z GPS w palmie.Czy będą jakieś zakłocenia i utrudnienia w łąpaniu sygnału GPS..

3)jak wyglada odtarzanie filmów na palmie.Czy potrzebne sa jakies kodeki czy wystarczy standartowy media player bez dodatkowych programów.Czy sa jakies programy odtwarzające napisy?

4)co to jest HOST usb - do czego to służy..czy asus lub mio go posiada..

..to tyle na razie pytań .i tak pewnie admin bedzie wściekły ze rózne tematy w jednym poście poruszam.

Pozdrawiam wszystkich oprócz adwokatów   >:)
MISIEK

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Mio P550m Czy ASUS 639...CB i GPS-symbioza czy pasożytnictwo
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 14, 2007, 14:15:53 »
1. obydwa są dobre. Asus ma nieco wyższą wydajnośc wiec do filmów lepszy. Asus ma takze polski język na stałe (po hard resecie nie trzeba wgrywac polskiego języka, natomiast w mio trzeba wgrać z płyty dołączonej w pudełku). Asus daje także na start dobą folie na wyświetlacz oraz futerał. jakość materiałów także troszkę lepsza na korzyśc Asuusa. W nawigacji zachowują się tak samo. Ja bym wolał Mio - dla Ciebie koszta nie graja roli to weź Asusa.

2. Nie będzie żadnych zakłóceń

3. TCPMP Player - do ściągnięcia w dziale download na pdaclub.pl

4. Host USB to inaczej obsługa innych zewnętrznych urządzeń USB, np. możliość podłączenia dysku twardego zewnętrznego do palmtopa. Mio tego nie posiada - Asus chyba tez nie. Jesli szukasz czegoś z hostem to Fujitsu Siemens N560 - tylko ze to golas - uchwyty samochodowe, ładowarki, polski język trzeba dokupić osobno co znacznie podraża koszt całego urządzenia. Może to zrekompensować Tobie wysoka jakość ekranu (rozdzielczość 640x480 a nie 320x240 jak w mio czy Asusie.