Mio P550 twardy reset nie pomaga

• 10 Odpowiedzi
  • 1705 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 20, 2007, 12:32:43 »
Mam problem z Mio P550.
Nie pojawia sie strona windows tylko "zielona trasa" z napisem Mio p 550 (na stałe). Twardy reset nic nie daje.
Urządzenia nie można wyłączyć (jedynie przełącznikiem on-off).
Widziałem kilka linków we wcześniejszych dyskusjach do romów ale niestety są one już nie aktywne. Jeśli ktoś może mi podesłać nowy rom to może to rozwiąże sprawę

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2007, 12:57:05 »
Zanim wgrasz nowy ROM, może spróbuj jeszcze wyjąć baterię na całą noc. Nie gwarantuję poprawy, ale może się udać...

Re: Mio P550 twardy reset nie pomaga
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2007, 14:04:31 »
Cytat: "gremlin82"
Mam problem z Mio P550.
Nie pojawia sie strona windows tylko "zielona trasa" z napisem Mio p 550 (na stałe). Twardy reset nic nie daje.
Urządzenia nie można wyłączyć (jedynie przełącznikiem on-off).
Widziałem kilka linków we wcześniejszych dyskusjach do romów ale niestety są one już nie aktywne. Jeśli ktoś może mi podesłać nowy rom to może to rozwiąże sprawę

Miałem to samo serwis wymienił płytę główną.

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 20, 2007, 15:36:04 »
Podobno wgranie romu budzi do zycia te zabawke rodem z chin ...

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2007, 15:41:56 »
dzięki za sugestie.
Bateria w tym sprzęcie jest jakaś dziwna i nie bardzo wiem jak ją odłączyć aby nie stracić gwarancji. Myślę że wysłanie do serwisu jest ostatecznością i pewnie potrwa to dobre dwa tygodnie. Też czytałem że nowy rom pomaga ale nie mogę go nigdzie poprać. Jeśli ma ktoś mozliwość przesłania lub udostępnienia romu to będę wdzięczny

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 20, 2007, 16:19:17 »
ROM i instrukcja jest na tym podforum , poszukaj topiku sobie a nie licz na latwizne.

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 20, 2007, 16:23:06 »
Widziałem że coś jest instrukcja owszem ale linki do romu nie działają. Jeśli by działały to bym nikomu głowy nie zawracał

*

Offline ravel

• 1017
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 20, 2007, 18:13:32 »
Linki dzialaja , przed chwila sprawdzalem :

http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=58611&start=20

*

Offline Yacck

• **
  • 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 20, 2007, 21:51:09 »
Cytat: "gremlin82"
... nie bardzo wiem jak ją odłączyć aby nie stracić gwarancji Myślę że wysłanie do serwisu jest ostatecznością i pewnie potrwa to dobre dwa tygodnie.

To jedyne racjonalne wyjście, nie wiem dlaczego sie jeszcze zastanawiasz, pewnie szukasz kłopotów, ja nawet  do baterii bym nie zglądał, a Ty myślisz o wymianie romu. Mam nadzieję że jeszcze czegoś nie pogorszyłeś... Mieć sprzęt na gwarancji i w ten sposób ryzykować ... ehh

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 20, 2007, 22:23:14 »
Cytat: "Yacck"
To jedyne racjonalne wyjście, nie wiem dlaczego sie jeszcze zastanawiasz, pewnie szukasz kłopotów, ja nawet  do baterii bym nie zglądał, a Ty myślisz o wymianie romu. Mam nadzieję że jeszcze czegoś nie pogorszyłeś... Mieć sprzęt na gwarancji i w ten sposób ryzykować ... ehh

Przestań. Ja po 2 miesiącach posiadania sprzętu zmieniłem ROM. To jest nawet prostsze i mniej praco- i czasochłonne niż przeinstalowanie systemu na PC-cie. Niepotrzebnie człowieka straszysz. A jeżeli sam boisz się nawet zaglądania do baterii, to co w ogóle robisz z tym sprzętem? Masz jakieś zainstalowane oprogramowanie? Pewnie nie, bo byłaby to straszliwa operacja na okropnie skomplikowanej maszynie ;-) Jaja sobie robię.

Poważnie - nie strasz kolegi, bo zmiana ROMu to nic strasznego, a wyjęcie baterii to już w ogóle nic nawet niestrasznego. Zobacz do instrukcji, jeżeli nie umiesz stwierdzić sam gdzie jest bateria i jak ją wyjąć. Jak dostałeś sprzęt ze sklepu, to chyba bateria była osobno?

*

Offline Yacck

• **
  • 159
  • Sprzęt: FS-N560 ; HTC HD2
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 20, 2007, 22:38:11 »
Wyraziłem swoją opinię i dalej sądzę w sprzęcie na gwarancji nawet nie należy próbować cokolwiek samemu robić.
Z prostej przyczyny, nawet jak uda mu się wrzucić wszystko poprawnie,
to jednak ten sprzet juz w pewnym sensie wadliwy i jest wygodna sytacja byc może odnowić sobie urządzonko.