Mio P550 - problemy z bateria?

• 7 Odpowiedzi
  • 2657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio P550 - problemy z bateria?
« dnia: Sierpień 28, 2007, 09:14:03 »
mam problem (tak mi sie wydaje) ze swoim P550.
po zakonczeniu korzystania i wylaczeniu mio przelacznikiem na off, po ponownym wlaczeniu, urzadzenie gubi ustawienia daty. na ekraniku wyswietla zawsze te sama date 4 marca 2006 godz. 12. domyslam sie, ze jest to data produkcji urzadzenia.

zupelnie jakby brak doplywu energii podtrzymujacej date. inne ustawienia sa okay.

co z tym poczac. ktos spotkal sie z podobnym problemem?

inna sprawa to bateria. po pelnym naladowaniu wystarcza na ok. godzine pracy urzadzenia (ze swiecacym sie ekranem, rzecz jasna).

czy to normalne?

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
Odp: Mio P550 - problemy z bateria?
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 28, 2007, 11:19:18 »
To nie problem tylko normalna rzecz. Wyłącznikiem ON/OFF raczej wyłącza się urządzenie na dłuższy czas (odcięcie zasilania), na codzień używa się uśpienia (włącznik na przednim panelu) - wtedy data się nie resetuje.

Godzinka pracy to trochę za mało, prawdopodobnie masz włączony cały czas ActiveSync oraz inne programy, które działają w tle. Sprawdź Start --> System --> Memory --> Running Programs. Pozamykaj wszystkie i wtedy sprawdź ile Ci wytrzyma bateria ;)

A jak zrobić, żeby ActiveSync się nie włączał bez powodu i jak zamykać aplikacje tak, żeby nie było ich w pamięci RAM to już poszperaj na forum - było o tym milion razy ;)

*

Offline hals

• 17
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2007, 22:45:47 »
moglo byc i milion razy ale nie jest to nigdzie podwieszane w poradach itp dlatego znalesc to poprzez wyszukiwarke forum nie jest takie latwe - dlatego prosilbym o wstawienie linka na te porade jak to ustrojstwo wylaczyc - mam p550 i ten sam problem z bateria.

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 24, 2007, 10:00:34 »
Widzisz i nie grzmisz!

http://pdaclub.pl/forum/index.php?action=search i wpisz ActiveSync P550

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 26, 2007, 00:57:02 »
ActiveSync tak szybko baterii nie zżera,
U mnie po takim czasie schodzi bateria, ale z włączonym WiFi i to niestety jest normalne.

*

Offline wwlsqad

• *
  • 70
    • WWLSQAD
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2008, 14:42:20 »
Na moim p550 bateria starcza na ok 6 godzin pracy z włączonym podświetleniem i BT, nawiązanym połączeniem z internetem, otwartą przeglądarką www i działającym Gadu-Gadu więc może masz uszkodzoną baterię skoro trzyma tylko godzinę czasu ??
Simens S6 Power > Nokia 5210 > Nokia 3110> Simens SX1 > SE k700i > Nokia N70 > Nokia 5310 > SE k800i > Samsung Omnia (ROM:CXHI3>SAHH1>SAHH3>DXHJ1>DXHL3>DXAI5>SAIC3)

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2008, 16:47:10 »
Witam. Otóż posiadam palmtopa Mio P550 i miałem problem z rozładowującą się bateria. Czytałem trochę o tym i znalazłem sposób na  to, wyłączyłem Active Sync gdy jest pocket uśpiony. Dodam że zainstalowałem INCloseMobile  i własnie potym jest kolejny problem, nie chce komputer go wykryć !! Usunołem InCloseMobile, myślałem że pomoże, ale nic nie daje. Pokazuje mi się okno że sprzęt jest zepsuty albo nie obsługiwany przez system Windows Co się dzieje? Co mam zrobić aby było ok ?? Proszę o pomoc. Nie mogę go w ogóle z synchronizować z komputerem   :( :(

Proszę o pomoc !!!!!
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2008, 17:14:37 wysłana przez Rafik91 »

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 29, 2008, 22:53:39 »
Tez tak mialem, nic strasznego sie nie stalo. prawdopodobnie aplikacja cos zmienila w systemie ze nie dochodzi do ustanowienia polaczenia. Zrob HR i po krzyku. Co ciekawe, w moim przypadku jak podlaczylem PDA do innego kompa to lapal synchro. Tylko z pierwotnie zsynchronizowanym nie mogl nawiazac polaczenia :)