MIO P550-problem z kalibracją :(

• 3 Odpowiedzi
  • 965 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pirania29

• 5
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
MIO P550-problem z kalibracją :(
« dnia: Czerwiec 24, 2007, 09:59:09 »
Witajcie
Po HR P550 nie daje sie skalibrować :(
występuje efekt zapętlenie czyli ciągle powraca do ekranu kalibracji ,dotykam rysikiem środka krzyżyka posirodku ekranu później w każdym z rogów i nic to nie daje ciagle powraca do kalibrowania i nie przechodzi do następnego kroku :(
proszę pomóżcie bo już jestem bliski załamania P550 używam do nawigacji i jest mi to niezmiernie potrzebne do pracy a szukanie drogi na papierze jakoś mi wyszło z krwi
z góry dzięki za pomoc

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Odp: MIO P550-problem z kalibracją :(
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 25, 2007, 22:43:07 »
Jak HR nie pomaga to only serwis.
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline wibi

• *
  • 51
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 26, 2007, 01:16:35 »
Przyczyna moze byc bardzo prosta mianowicie poluzowała się obudowa a raczej śrubki ja skręcajace a czasami pomaga cieńka wkładka pomiedzy ekran i obudowę która delikatnie dotyka warstwy dotykowej poza obszarem obrazu.Miałem podobny przypadek w Medionie 96800 i właśnie taka wkładka pomogła,opisałem to w temacie WindowsCE.

*

Offline pirania29

• 5
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 26, 2007, 10:32:40 »
Przyczyna moze byc bardzo prosta mianowicie poluzowała się obudowa a raczej śrubki ja skręcajace a czasami pomaga cieńka wkładka pomiedzy ekran i obudowę która delikatnie dotyka warstwy dotykowej poza obszarem obrazu.Miałem podobny przypadek w Medionie 96800 i właśnie taka wkładka pomogła,opisałem to w temacie WindowsCE.
numer z wkładnką nic nie pomógł MIO poleciał do servisu :(