Mio P550 MS Outlook ???

• 14 Odpowiedzi
  • 2066 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rafi1974

• 30
  • Sprzęt: MDA Compact IV z Ery
Mio P550 MS Outlook ???
« dnia: Listopad 05, 2006, 16:40:16 »
Witam wszystkich !!!!

Jestem świeżakiem w temacie pocketów do tej pory używałem NOKIA 9300.
Zamierzam kupić Mio P550 , lecz waham się czy może wybrać Asusa 636N.

Mam kilka pytań:

1. Czy można wgrać do Mio P 550 MS Outlook for Pocket? ( ponoć w zestawie z tym sprzętem tego programu nie ma, a chciałbym wysyłać i odbierać e-maile, Asua ma )

2. Gdzie szukać MS Outlook for Pocket i czy jest darmowy ? ( na stronie Microsoftu niemogłem znależć )

3. Czy często się zawiesza?

4. Czy podczas używania AUTOMAPY XL gdy włączy się jakiś ustawiony alarm np. Kalendarza następuje zawieszenie systemu ?

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
Re: Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 05, 2006, 18:09:30 »
Cytat: "Rafi1974"

1. Czy można wgrać do Mio P 550 MS Outlook for Pocket? ( ponoć w zestawie z tym sprzętem tego programu nie ma, a chciałbym wysyłać i odbierać e-maile, Asua ma )
2. Gdzie szukać MS Outlook for Pocket i czy jest darmowy ? ( na stronie Microsoftu niemogłem znależć )

W każdym pockecie z Windows Mobile jest Outlook
Nie można go ściągnąć
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 05, 2006, 21:50:20 »
Rafi1974

3. Czy często się zawiesza?

4. Czy podczas używania AUTOMAPY XL gdy włączy się jakiś ustawiony alarm np. Kalendarza następuje zawieszenie systemu ?

3. sporo zależy od użyszkodnika, sporej ilości softu, i jak widać na forum szcześcia, czy raczej nieszczęścia - sporo nowych mio trafia do serwisu  :(

4. nie powinno

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 05, 2006, 21:53:49 »
hmmm co do poczty to jest inbox nie outlook

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 06, 2006, 01:22:22 »
ale synchronizuje się z outlokiem :)
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

*

Offline Rafi1974

• 30
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 06, 2006, 17:49:48 »
Oto jest fragment tekstu z testu tego urządzenia Pana Jakuba Kańczugoeskiego w którym opisuje brak.

I dla tego te moje wątpliwości.

Na płycie tej wyraźnie jednak zaznaczono, że ta edycja InterWrite'a to wersja demo, działająca tylko 14 dni. Aby móc korzystać dłużej z tego spolszczenia, należy zakupić licencję. Całe szczęście na kolejnej płycie CD, poza angielską instrukcją obsługi jest też pełna wersja tego samego spolszczenia, przeznaczonego tylko dla modeli Mio P350 i P550, nie wymagająca już rejestracji. Na trzeciej płycie znajduje się natomiast tylko i wyłącznie program ActiveSync. Podobnie jak w Mio A701, tak i tutaj Mitac postanowił zaoszczędzić przez pozbawienie użytkowników możliwości korzystania z MS Outlooka, czyli programu bez którego praktycznie nie ma co myśleć o synchronizacji palmtopowego kalendarza, czy też książki adresowej z komputerem PC. Do tej pory chyba wszyscy producenci PDA dodawali angielską wersję tego programu, wchodzącego również w skład pakietu MS Office.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 06, 2006, 17:56:00 »
Rafi1974
Chodzi o to, że do P550 nie jest dodawany MS Outlook dla PC-ta . Jeśli masz Outlooka w swoim komputerze, albo jesteś gotów go kupić, to nie będzie żadnych problemów z synchronizacją.

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 06, 2006, 17:57:15 »
Chodzi o to, ze w przypadku synchronizacji skrzynki poczty na PDA i komputerze stacjonarnym, a tymze stacjonarnym musi byc zainstalowany MS Outlook (nie w wersji Express, ale pelnej - w zasadzie zupelnie inny program, dostepny np. w pakiecie Office). Wiekszosc producentow PDA dodaje instalacyjnego Outlooka na dolaczonej plycie CD - w Mio P550 nie zostal dolaczony.
W zwiazku z tym w standardzie - jesli nie masz na stacjonarnym Outlooka - nie zsynchronizujesz sobie poczty.
Ale na PDA masz w dalszym ciagu w pelni funkcjonalny program pocztowy, i spokojnie bedzie dzialal on przy polaczeniu WiFi, czy tez przez ActiveSync (ale bedzie wymagal polaczenia stacjonarnego z internetem).

Mi to nie przeszkadza - i tak nie synchronizowalbym poczty ;)

A co do pytan kolejnych:

3. - Mi zawiesil sie w ciagu kilku ostatnich miesiecy kilka razy - i zawsze sam na to intensywnie zapracowalem :) - sam z siebie nigdy!!

4. - AM nigdy mi sie nie zawiesila na Mio, a czesto bywa minimalizowana w czasie polaczenia internetowego przez BT. W takim przypadku dziala dobrze, to i alarm nic jej nie zrobi :)

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 06, 2006, 18:04:01 »
Cytat: "Pecus"

Mi to nie przeszkadza - i tak nie synchronizowalbym poczty ;)

Bez Outlooka na PC nie da rady również zsynchronizować kontaktów, kalenadarza i zadań.

Chociaż zawsze można używać Mozilli i FinchSync
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline Pecus

• **
  • 243
  • Sprzęt:
    Mio P550 + 2GB SD Card;
    Toshiba G900 + 2GB
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 06, 2006, 19:11:27 »
Wiem, ale prowadze kalendarz i zadania wylacznie na PDA :)
Na PC nie uzywam microsoftowego softu internetowego, wiec takze i Outlooka.

*

Offline Rafi1974

• 30
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 09, 2006, 18:03:15 »
Dziękuję wszystkim za wyjaśnienie tematów!!!

Serdecznie pozdrawiam.

Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 10, 2006, 18:29:28 »
Cytat: "Pecus"
Wiem, ale prowadze kalendarz i zadania wylacznie na PDA :)
Na PC nie uzywam microsoftowego softu internetowego, wiec takze i Outlooka.

Hmmm...  Pecus  - a robisz jakis inszy bekap kalendarza i zadan? Jaki ciekawosc:)

Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 06, 2006, 21:57:53 »
A ja mam duży problem z wysyłaniem poczty na Mio P550.

Gdy klikam mu send/recive to łączy się ściąga nagłówki ale nie chce wysłać poczty. Rozłącza się i wyrzuca komunikat:
Messages cannot be downloaded to your mobile device. Make sure you are connected and that your e-mail account settings are correct. Then try to download messeges again.
Oczywiście połączony jestem i mam dostęp do sieci (nie ma znaczenia czy przez usb czy Wi-Fi) - ustawienia poczty tez sa ok - takie same jak w outlooku na pececie. Nie wiem o co chodzi.
Pomóżcie

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 06, 2006, 23:12:27 »
Niektorzy myla dwa ROZNE programy Outlook i Outlook Express (oba sa autorstwa Microsoft, ale tylko jeden to klient poczty)

Mio P550 MS Outlook ???
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 07, 2006, 14:29:16 »
Tomek - nie mówię w tym przypadku o tych dwóch programach (Outlook i Outlook EXpress) bo są programy zainstalowane na pececie i tam obsługują pocztę. Mój problem dotyczy programu obslugującego pocztę na Mio P550. To on głupieje.