MIO P550 - kilka pytań

• 5 Odpowiedzi
  • 1583 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO P550 - kilka pytań
« dnia: Sierpień 17, 2006, 12:46:02 »
Witam,

Mam zamiar kupić MIO P550. Mam kilka pytań:
1. Mam telefon Motorola V3 i słuchawkę bluetooth. Czy można podłączyć do tego "zestawu" PDA tak, żeby można było z kontaktów w PDA dzwonić przez Motorolę?
2. Czy można kopiować zdjęcia z aparatu cyfrowego na PDA przez łącze USB? Tzn czy PDA "zobaczy" aparat.

Dzięki
darekor

MIO P550 - kilka pytań
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2006, 16:35:50 »
Ad. 2  Niestety P550 nie ma hosta USB (chociaz procesor samsunga teoretycznie obsluguje...) wiec nie zobaczy aparatu... Lecz jesli w aparacie masz karte SD to mozesz przelozyc ja do pda i tam sobie obejrzec zdjecia lub przekopiowac do pamieci wewnetrznej pda

MIO P550 - kilka pytań
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2006, 13:26:11 »
Niestety w aparacie mam SM. Myślałem, żeby zabierać na urlop PDA zamiast laptopa i jedną z potrzebnych funkcji byłoby kopiowanie zdjęć na "dużą" :-) kartę SD w PDA.
Kiedyś widziałem na forum były wymienione modele, które mają hosta USB tylko nie mogę tego znaleźć ...

*

Offline matt

• 20
  • Sprzęt: Mio P550
Re: MIO P550 - kilka pytań
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 24, 2006, 17:59:22 »
Cytat: "darekor"
Witam,

Mam zamiar kupić MIO P550. Mam kilka pytań:
1. Mam telefon Motorola V3 i słuchawkę bluetooth. Czy można podłączyć do tego "zestawu" PDA tak, żeby można było z kontaktów w PDA dzwonić przez Motorolę?
2. Czy można kopiować zdjęcia z aparatu cyfrowego na PDA przez łącze USB? Tzn czy PDA "zobaczy" aparat.

Dzięki
darekor

Dopiero od poniedziałku mam MIO P550, ale juz trochę zdążyłem się zapoznać z tym sprzętem.
Jeszcze nie bawiłem się kontaktami, ale sprawdzę to niebawem, tak więc pytanie pierwsze pozostawię bez odpowiedzi.
jesli chodzi o pytanie drugie, to zawsze możesz cyknąc fotkę telefonem i przez bluetooth posłać na PDA :) Jakość może nie ta, ale co tam :]

MIO P550 - kilka pytań
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2006, 18:12:01 »
no wlasnie od pewnego czasu staram sie rozwiazac taki problem:
mio550 i aparat fotograficzny na Compact Flash (brak dostepu do PC) : JAK ZRZUCIC zdjecia na karte MIO zeby moc je nastepnie wyslac:
1. podlaczenie aparatu do palma przez USB (z tego co piszecie nieaktualne)
2. przejsciowka CF na MMC (nie udalo mi sie znalezc takiego wynalazku, choc istnieje adapter w kierunku odwrotnym) - moze ktos slyszal o takim cudzie
3. czytnik kart CF przez USB - moze to zadziala??
4. jakies inne mozliwosci?

:) pozdr.

MIO P550 - kilka pytań
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2006, 08:50:03 »
a przejsciowka z USB na miniUSB?

Ponadto V3 i p550 mają takie same wejścia miniUSB - mam i ten tel i ten palm. Ładowarki pasują do obu, zestaw HF od V3 niestety nie.