Mio P550 jako zestaw głośnomówiący

• 52 Odpowiedzi
  • 9121 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 09, 2006, 19:36:45 »
Witam.
Czy ktoś orientuje się czy w P550 jest program dialer, który dołączano do A201 pozwalający korzystać z pda jako z zestawu głośnomówiącego po sparowaniu z telefonem przez bluetooth?
Przeglądałem instrukcje do P550 i nie ma tam śladu po opisie dialera, podczas gdy w instrukcji do A201 jest dokładnie opisany.
Ewentualnie czy są uniwersalne programy dodającą taką funkcjonalność?
Czekam na relacje szczęśliwych posiadaczy.........

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2006, 20:02:29 »
I jak? Udało się zestawić połączenie? Ja byłem dzisiaj w sklepie i próbowałem zamienić P550 w zestaw głośnomówiący, ale się nie udało. Może ktoś rozwiązał ten problem?

Pozdrawiam

Henry_C

dobre pytanie
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2006, 22:30:00 »
nie dawno jeszcze pisało na stronie mio że urządzenie może służyć jako zestaw głośnomówiacy , a teraz ta informacja znikneła , jak to można wyjaśnić ??? :(

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2006, 23:42:52 »
Wygląda na to, że jednk takiej opcji nie ma. W instrukcji ani slowa, a i odpowiednich ustwień nie widać. Trochę w konia dałem się zrobić...  :? Jeśli jednak ktoś zna jakis sposób to będę wdzięczny za podpowiedź.

:((((
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 12, 2006, 23:54:45 »
Nie ty jeden dałeś się nabrać :((( Czy to jest uczciwa zagrywka chyba nie , wiec trzeba to załatwić w jakiś inny sposób , może oddać sprzet do sklepu za to że była nie prawdziwa informacja na stronie mio , lub niech nam teraz załatwiaj program :(

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 13, 2006, 00:11:43 »
Normalnie chamstwo... Wybralbym A201, a tak dupa. W sklepie to raczej nie przyjma zwrotu, niestety nie mieszkamy w USA.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 13, 2006, 02:10:09 »
Jakby tego bylo malo, to nie moge podlaczyc sluchawki bluetooth (jabra) do mojego P550 - czarna rozpacz!!!

faktycznie znowu na początku lipa z mio :(
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 13, 2006, 07:17:22 »
Ja dziś dostane sprzet wiec coś więcej bedę mógł zobaczyć ,ale w tej chwili jestes przerażony z takiej opini pierwszego użytkownika :( Tylko dziwie się że mio p550 w poniedziałek dostało sporo użytkowników a nikt nic nie pisze :( Mam pyytanko jakiej używasz karty SD , bo mio zawsze miało problemy z Kingstonem i jestem ciekawy jak to będzie :(

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 13, 2006, 07:45:23 »
4. Gwarancja nie obejmuje problemów współpracy PDA MIO z urządzeniami
i oprogramowaniem innych producentów i dostawców.

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 13, 2006, 09:46:12 »
Żeby nie było wątpliwości, poniżej odpowiedz z supportu:

"Re:Bluetooth handsfree
Dear customer, Sorry for this, P550 can't support this function. It just can support to detect the mobile and headphone with Bluetooth. Best regards Mio@support"

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 13, 2006, 09:55:37 »
Cytat: "piotrg"
Żeby nie było wątpliwości, poniżej odpowiedz z supportu:

"Re:Bluetooth handsfree
Dear customer, Sorry for this, P550 can't support this function. It just can support to detect the mobile and headphone with Bluetooth. Best regards Mio@support"

po prostu chamstwo :x

Re: faktycznie znowu na początku lipa z mio :(
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 13, 2006, 11:30:36 »
Cytat: "radzix"
Mam pyytanko jakiej używasz karty SD , bo mio zawsze miało problemy z Kingstonem i jestem ciekawy jak to będzie :(

Z tym akurat nie bylo problemu. Nie bylo, bo juz nie mam Mio P550.

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 13, 2006, 14:02:59 »
to jak nie bedzie mozna podlaczyc sluchawek na bluetooth??

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 13, 2006, 14:40:20 »
U mnie bylo tak - znajdowal sluchawke (Jabra BT800), wyswietlal na liscie jako sluchawke, ale w ramach sluchawki nie potrafil znalesc zadnego profilu, ktory mozna uzyc. Probowalem tez ze sluchawka kumpla (jakis starszy model Noki) i bylo to samo :(

*

Offline dudi85

• **
  • 125
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 13, 2006, 19:44:40 »
czyli jednym słowem dupa zbita? mio p550 niewypałem?

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 14, 2006, 11:54:49 »
mam go 24 h narazie czuje wielkie rozczarowanie w porownaniu z A201
jak przetestuje P550 dokladnie  pochwale sie na formum. jedynie co cieszy to pamiec  , procesor i to chyba tyle bo baterie tez widac w ustawiniach tylko jedna nie jak w mio 201 ale narazie  to sa wstepne ogledziny ;-]. a wlacze z GPS pod TomToma nrazie  bez bez sukcesu (5.21wersja) niby lapie satelite !!! 1szt i tyle ale tak jak mowie to 24 h dopiero

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 14, 2006, 12:30:49 »
to jak. bedzie mozna podlaczyc sluchawki na bluetooth czy nie???

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 14, 2006, 12:48:01 »
Wine za to ponosi albo producent albo dystrybutor... Sprzedawcy korzystali z opisów sprzętu zawartych na stronach dystrybutora a ten pewnie dotsał informacje od producenta. Nie ma co się wkurzac na sprzedawców bo oni też zostali w błąd wprowadzeni. Trzeba teraz naciskać na dystrybutora lub/i producenta żeby wypuścili stosowna nakładkę. Co do Mio A201 to dobrych więci nie ma, maja wkrótce wycofać z produkcji...

Może jest jakiś sposób żeby wyciągnąc ten programik z ROM-u A201 i wrzucić go do P550 - w końcu to te same systemy.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 14, 2006, 12:51:19 »
Cytat: "adamcccp"
mam go 24 h narazie czuje wielkie rozczarowanie w porownaniu z A201
jak przetestuje P550 dokladnie  pochwale sie na formum. jedynie co cieszy to pamiec  , procesor i to chyba tyle bo baterie tez widac w ustawiniach tylko jedna nie jak w mio 201 ale narazie  to sa wstepne ogledziny ;-]. a wlacze z GPS pod TomToma nrazie  bez bez sukcesu (5.21wersja) niby lapie satelite !!! 1szt i tyle ale tak jak mowie to 24 h dopiero

Nie wiem jak to zainstalowałeś ja wczoraj zjeździłem na P550 i P350 300km i w AM oraz w TT widział non-stop 8-9 satelit podczas jazdy. Fakt że sygnał GPS jest a AM na poziomie 1-3 kresek ale satelit zawsze widzi DUŻO - a przecież 3 wystarczą do podania pozycji więc wg., mnie wszystko z GPS jest jak najbardziej OK!

« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 14, 2006, 14:12:42 »
odpowie ktos na moje pytanie???!!!!!!

to jak. bedzie mozna podlaczyc sluchawki na bluetooth czy nie???

« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 14, 2006, 14:23:24 »
Winę za to ponosi moim zdaniem wyłącznie polski dystrybutor. Na stronie mio (międzynarodowej) nie ma słowa o tym, że ten model ma tą funkcję.
Na szczęście zdążyłem odmówić już zarezewowane mio 550. W sklepie goście też byli zaskoczeni. Stwierdzili, że było by to nielogiczne gdyby producent zrezygnował z tej funkcji - a jednak! Dzwonili do Comesa, tamten odesłał ich do serwisu i tam się wszystko wyjaśniło. Swoją drogą szybko zniknęły opisy tej funkcji na stronach dystrybutora jak sprawa się sypła 13.06 o 6.00 jeszcze był o 8.00 już nie. W sumie to sprawa skończyła się szczęśliwie, jeszcze mi podziękowali za zwrócenie uwagi i za oszczędzenie dalszych kłopotów. U mnie stanęło na Asusie A636N.
P.S. Czy jest jakiś model palmtopa w ogóle oprócz A201 z którego można zrobić zestaw głośnomówiący (oczywiście palmofonów nie liczę).

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 14, 2006, 15:03:02 »
Witam,

to by się zgadzało (z tym wycofaniem informacji) bo napisałem do nich maila o 12.06.2006 o 21:34 z prośbą o wyjaśnienia a rano już nie było wzmianki o zestawie głośnomówiącym w P550 ;) Co ciekawe do tej pory mi nie odpisali (oprócz potwierdzenia otrzymania listu). Napisałem również do Support Center w Niemczech i Wielkiej Brytanii (UK) i też bez odzewu.

Pozdrawiam

Henry_C

« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 15, 2006, 00:50:32 »
zrobic nowy produkt a jednak gorszy ktos tam mysli w tej firmie ? chyba sie obraze na firme Mio jak nie BT v GPRS (A201) teraz zestaw glm. szkoda chyba jednak inwestowac  w te firme , brak aktualizacji  itd...
moze za dwa lata wypuszcza produkt godny zakupu ale narazie sa to pol produkty

« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 15, 2006, 10:06:09 »
Witam,

No i odpowiedzieli z WWW.MIO.PL wczoraj przed 18, cytuję:

Witam,

Mio P550 nie pełni funkcji zestawu głosnomówiącego.
    Taki zestaw głośnomówiący można zrobić tylko z A201.
    [...]

Szkoda ... ciekawe, czy to problem hardware'owy czy software'owy? Bo jak ten drugi, to może wystarczy przegrać część softu z A201 i ruszy. Ale jeśli kości od Bluetooth będą inne, to niestety może nie dać się nic zrobić.

Pozdrawiam

Henry_C

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 15, 2006, 22:40:58 »
Osobiscie CIESZĘ się że producent nie dał możliwości pracy P550 jako zestawu głośnomówiącego. Ludzie nie OSZUKUJMY się, kto z nas ma cichego, nowego mercedesa, bmw czy inna luksusową fure której hałas w kabinie jest zdecydowanie poniżej 70db? Jadąc przykładowo 130km/h i słuchając po cichu radia nie ma szans na "normalną" rozmowę w takim PSEUDO zestawie głosnomówiącym, to samo sie tyczy wszystkich telefonów komórkowych z taką funkcją! Wiem co mówie bo miałem MDA III, Nokie 6600, 7610 które też miały zestaw głośnomówiący, do MDA III kupiłem uchwyt multimiedialny z GPS i zestawem głosnomówiącym i to tez działało LIPNIE!. Rozwiązanie jest proste, stac Cie na palmtopa za ponad 1000zł to co za problem dokupić do komórki słuchawkę bluetooth za 100zł? Tak ja zrobiłem jak miałem MDA III i byłem zajebiscie zadowolony!!!

*

Offline gotrek

• *
  • 74
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 16, 2006, 02:46:43 »
Cytat: "radoskur"
Osobiscie CIESZĘ się że producent nie dał możliwości pracy P550 jako zestawu głośnomówiącego. Ludzie nie OSZUKUJMY się, kto z nas ma cichego, nowego mercedesa, bmw czy inna luksusową fure której hałas w kabinie jest zdecydowanie poniżej 70db? Jadąc przykładowo 130km/h i słuchając po cichu radia nie ma szans na "normalną" rozmowę w takim PSEUDO zestawie głosnomówiącym, to samo sie tyczy wszystkich telefonów komórkowych z taką funkcją! Wiem co mówie bo miałem MDA III, Nokie 6600, 7610 które też miały zestaw głośnomówiący, do MDA III kupiłem uchwyt multimiedialny z GPS i zestawem głosnomówiącym i to tez działało LIPNIE!. Rozwiązanie jest proste, stac Cie na palmtopa za ponad 1000zł to co za problem dokupić do komórki słuchawkę bluetooth za 100zł? Tak ja zrobiłem jak miałem MDA III i byłem zajebiscie zadowolony!!!

Nie wiem jak glosny jest Twoj samochod, ale ja w swojej Octavii (TDI, czyli glosny diesel) uzywam zestawu glosnomowiacego w A201 i jestem z niego bardzo zadowolony. Jakosc rozmow jest super. Glowna zaleta w stosunku do sluchawki BT jest to, ze telefonu nawet nie wyjmuje z kieszeni a na ekranie widze kto do mnie dzwoni. Oczywiscie mozna telefon tez wstawic do jakiegos uchwytu obok PDA, ale wtedy to sie robi choinka z samochodu :)
Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 16, 2006, 19:51:24 »
Dla Ciebie głośno i wyraźnie to dla mnie zupełnie inaczej. Fakt jest taki że jakością słuchawki Bluetooth żaden zesaw głosnomówiący nie pobije. W mojej słuchawce jest przycisk odbioru i zakończenia połączenia a moi rozmówcy w 90% telefonów zawsze się przdstawiają a znajomych poznaję po głosie więc nie muszę komórki wyciągac z kieszeni.

Zreszta ja jestem zwolennikiem Palmtopo-telefonów więc jak ktos będzie do mnie dzwonił to i tak będę widział na EKRANIE nawet podczas właczonego TT czy AM...

« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 18, 2006, 14:03:11 »
w koncu zaskoczyl Tom Tom twoj opis odnosnie tego ze nie umiem instalowac softu pozostawima bez komentarza
 nadal twierdze ze mio P550 to nie dopracowany pda  reszta opisu w innym temacie nie bede tu zasmiecal
MIO P550 - pierwsze wrażenia z użytkowania...

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 18, 2006, 21:22:37 »
A jak miałem inaczej napisać...?

Opis jest w dziale TT - wiele osób z niego korzystało i im zadziałało...