Mio P550 jako zestaw głośnomówiący

• 52 Odpowiedzi
  • 9071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 18, 2006, 21:24:44 »
aha

i nie napisałem że nie umiesz instalować softu tylko:

"Jesli ktoś nie potrafi zainstalować prawidło softu"

To jest różnica! Nie miałem zamiaru Ciebe obrazić.

« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 18, 2006, 23:35:43 »
ok masz racje zle to odebralem

*

Offline gotrek

• *
  • 74
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 21, 2006, 00:31:08 »
Cytat: "radoskur"
Dla Ciebie głośno i wyraźnie to dla mnie zupełnie inaczej.

Zastanawialem sie czemu tak ambitnie bronisz P550 i w kazdym watku wypisujesz to samo metoda ctrl-c ctrl-v. W koncu doczytalem sie, ze handlujesz tym sprzetem i wszystko stalo sie jasne :)
Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 22, 2006, 11:00:51 »
Zastanawialem sie czemu tak ambitnie bronisz P550 i w kazdym watku wypisujesz to samo metoda ctrl-c ctrl-v. W koncu doczytalem sie, ze handlujesz tym sprzetem i wszystko stalo sie jasne

To że handluje nie ma nic do rzeczy. To moja opinia i nie musisz sie z nią zgadzać, Dla mnie A201 jest sprzętem beznadziejnym (też nim handluję - całe szczęście że MIO kończy jego produkcję bo nie będę miał telefonów od klientów jak skonfigurować BT itp.). BT w A201 jest gorszy niż w P550, nie ma Wi-Fi, problem z klapką od baterii po kilku miesiącach uzywania. Odstająca antena GPS...

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 22, 2006, 16:45:32 »
pomyslec ze narzekalem na odstajaca antene od A201 i w Asusie,  jak mam teraz P550 to juz wiem po co ta odstajaca antena, po to by miec lepszy sygnal GPS. A BT da sie zrobic....  fakt jest faktem ze serwis MITAC olewa ludzi bo inaczej tego nie mozna nazwac, ze brak ciagle latki (pirewsza nie zrozwiazla calkiem problemu). P550 ma mase zalet ale i wad. wg mojej skromnej opini szkoda ze nie rozwijaja A201 (ROM,CPU ,WIFI) tylko produkuja nowe klopoty.  8)

« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 22, 2006, 17:21:06 »
wy macie jakieś inne a201 ??? która antena tam wystaje?? gps jest ładnie schowany w mio 168 to wystawał ale a201 jest pod tym wzglęgem ok

« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 22, 2006, 19:04:51 »
toz przeca mowie ze A201 jest ok  :twisted:

mio p550
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 23, 2006, 18:23:08 »
Panowie nie stresujcie mnie,bo ja jusz zamówiłwm mio p550 i nie mogę odmówić,a wy tu o nim nic ciekawego nie piszecie.Czy to prawd że blutów w mio p550 nie morze robić za urządzenie głośnomówiące???????

mio p550
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 23, 2006, 18:32:50 »
Ja wciąsz czekam.........

« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 24, 2006, 13:07:42 »
Witam! Jestem od paru tygodni posiadaczem tego "cacka" i podzielam wszystkie uwagi kolegi "adamcccp".Uwagi obronne kolegi "radoskura" są typowe dla handlowca , a nie użytkownika.Jestem posiadaczem, także Mio 168.Porównanie pracy tych modeli z programami Automapa, Tom Ton lub iGo-to bardzo długie dla Tom Toma znajdywanie satelitów-nawet parę minut , z anteną zewnętrzną krócej.Siadła zdecydowanie czułość .BT uniemożliwia użycie jakiegokolwiek wgranego programu korzystającego z niego.Nie ma on wewnętrznego portu jak moduł GPS.Dlatego nie chodzą wszelkie programy-dialery używane jako zestaw głośnomówiący.Jestem zawiedziony-nie tego oczekiwałem, bo producent powiniem projektować urządzenie w miarę uniwersalne-pod wszystkich użytkowników.Nie wierzę w nowe oprogramowanie.Niewypał , który był dobrze promowany.

« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 24, 2006, 14:54:04 »
zrobili łatę z polski menu to i może zrobia na BT , a może tał polska łata rozwiązuje już problem BT :surprised:  sprawdzał ktoś???

ja jednak zaryzykuje i kupie jedno p550, comes nie daje już kart gwarancyjnych to teraz wszystko ma 2 lata gwarancji -wyświetlacz ,bateria i całe pda

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 24, 2006, 17:52:07 »
@Ligol

To nie są uwagi obronne. Każdy interpretuje pewne rzeczy w inny sposób. Dla mnie GPS działa dobrze, fakt że poziom sygnału GPS jest niższy niż np, Mio 169 czy ale liczba setelit jest zawsze DUŻA. Dziś bawiłem się A636N (z rozłożoną anteną) i P550. A636N miał zawsze sygnał GPS (zielona podziałka w AM) lepszy o 2-3 kreski ale liczba satelit na P550 była zawsze taka sama lub o jedną wyższa no korzyść P550. Ale po co ja to piszę dla was i tak zielona podziałka jest ważniejsza, a w sumie mogłoby jej nie być, do podania pozycji potrzebne są 3 satelity a nie maksymalna wartośc na zielonej podziałce, a skoro P550 widzi 8-9 satelit pozycję podaje dobrze. To samo tyczy się zimnego staru GPS. Wyciągnałem A636N i P550 z pudełka (dziewice) odpalam jednoczesnie na podwórku obydwa urządzenia, Asus łapie sygnał po 37 sekundach, mio po 43. Zajebiście duża różnica, wręcz kolosalna, na pewno wpłynie negatywnie na urzadzenie w codziennym użytkowaniu buhahaha....

Odpaliłem też z ciekawości iGO 2006, które w opcjach GPS pokazuje dokładność. I na mio pokazał dokładność 1,5 metra! Na Asusie nie miałem okazji sprawdzić bo go sprzedałem.

Co do Twoich wywodów na temat bluetooth. Jakoś bez problemów przesyła pliki na telefony komórkowe oraz synchronizuje się z ActiveSync przez Bluetooth i dziła internet udostępniony przez SonyEricssona mojego brata, więc nie pisz bzdur że Bluetooth nie działa bo działa jak najbardziej tylko nie obsługuje przenoszenia dzwięku z palmtopa na słuchawkę BT.

« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 24, 2006, 20:10:30 »
Radoskur,
Ja nie twierdziłem , że BT nie działa.Spełnia jedynie takie same funkcje jak łącze USB , mnie to nie zadowala , bo nie można go wykorzystać /podpiąć/ pod  inne programy niż te, które dał producent i tyle.Podtrzymuję opinię o czułośći i startowym wyszukiwaniu satelitów.Bez nerwów Kolego.To poważne forum.
Ligol

« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 24, 2006, 23:48:11 »
to jak nie bedzie mozna wogule sluchac muzy przez bluetooth??  :(

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 25, 2006, 23:28:20 »
@Ligol

Znowu kucha... używałem gierek w multiplayer na bluetooth i działają... Nie potestujesz a piszesz jak zwykle co Ci slina na język przyniesie (a raczej umysł na palce). Ja się nie denerwuje, jak najbardziej traktuję to forum poważnie zresztą mam tu znacznie dłuższy staż niż Ty. Zaakceptuj to wreszcie że Bluetooth działa ale nie przenosi dzwięku a reszta jest jak najbardziej OK! Co do anteny to mi załacza się szybciutko bo z GPS korzystam codziennie. Jak Ci się nie podoba Mio to co za problem sprzedać i dołożyć 1000zł do F-S N560 (z uchwytem i ładowarką) lub 300zł do A636N ? Tam też zestaw głośnomówiący nie działa  :))

@wojtf23

póki co nie ma takiej możliwości, pozostaje mieć nadzieje że MIO wypuści poprawkę

« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 25, 2006, 23:37:42 »
Cytat: "radoskur"
@Ligol

Znowu kucha... używałem gierek w multiplayer na bluetooth i działają... Nie potestujesz a piszesz jak zwykle co Ci slina na język przyniesie (a raczej umysł na palce). Ja się nie denerwuje, jak najbardziej traktuję to forum poważnie zresztą mam tu znacznie dłuższy staż niż Ty. Zaakceptuj to wreszcie że Bluetooth działa ale nie przenosi dzwięku a reszta jest jak najbardziej OK! Co do anteny to mi załacza się szybciutko bo z GPS korzystam codziennie. Jak Ci się nie podoba Mio to co za problem sprzedać i dołożyć 1000zł do F-S N560 (z uchwytem i ładowarką) lub 300zł do A636N ? Tam też zestaw głośnomówiący nie działa  :))

@wojtf23

póki co nie ma takiej możliwości, pozostaje mieć nadzieje że MIO wypuści poprawkę

w dzisiejszych czasach brak BT audio to poprostu paranoja pisza ,że urządzenie ma BT2 a tu sie okazjue  że nie potrafi obsługiwac profilu dżwiękowego to poprostu porażka jak na sprzęt za 300€ . Ostatni raz taki błąd zrobiła nokia ale to było jakieś 5 lat temu albo lepiej jak miałem pierwsze 7650, już olał sprawe tego dialera ale żeby w takim "wypasionym" pda używć słuchawek z kablem to dlamnie troche wstyd...

« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 26, 2006, 20:21:14 »
radoskur
Przeczytałem wszystkie Twoje posty.Wyjątkowa arogancja dla forumowiczów mających inne zdanie świadczy o mentalności prowncjonalnego handlowca, który przeczytał instrukcje i myśli, że zjadł wszystkie rozumy.Ucz się młody człowieku,to może nauczy Cię tolerancji dla wiedzy innych.
Ligol

« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 26, 2006, 21:55:51 »
bt generalnie nie widzi wielu uslug... np w telefonie siemens s55 widzi tylko obex a nie widzi dialup net. i przez to nie mozna polaczyc sie przez tel z internetem:( pokombinuje z rejestrem windowsa moze,bo udalo mi sie np w ten sposob zrobic zeby do bt byl przypisany port com:)

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 26, 2006, 22:54:39 »
Cytat: "Ligol"
radoskur
Przeczytałem wszystkie Twoje posty.Wyjątkowa arogancja dla forumowiczów mających inne zdanie świadczy o mentalności prowncjonalnego handlowca, który przeczytał instrukcje i myśli, że zjadł wszystkie rozumy.Ucz się młody człowieku,to może nauczy Cię tolerancji dla wiedzy innych.
Ligol

dobra wycofuję co napisałem - ugryzłem się w język - nie wrto to dalej ciągnąć, przynajmniej w taki sposób

Staram się obiektywnie bronić MIO bo mam jako take doświadczenie w tematyce PDA. Zamiast napisać posta jak zrobić coś tam to większość woli od razu z grubej rury że sie nie da... a to nie tedy droga, bo w ten sposób zniechęcają i wprowadzaja w bład inne postronne osoby.

Pzdr.

« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 26, 2006, 23:05:37 »
A ja przerwe ta klotnie i napisze, ze udalo mi sie uzyskac polaczenie z internetem przez gprs za pomoca siemensa s55, ktorego p550 za nic nie chce przez bt wykryc jako modemu...

Otoz musialem pokombinowac w rejestrze systemu, nie chce mi sie wszystkiego opisywac, chyba ze ktos ma taki sam problem i potrzebuje to niech da znac, a napisze co i jak zrobic :-)

Mozliwe ze sluchawki bt mozna tak samo zalatwic... niestety nie posiadam takiej, ale moze juz niedlugo bede mial to wtedy powalcze zeby mio rowniez ze sluchaweczkami dzialalo :]

« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 27, 2006, 00:03:46 »
mam takie pytanie - kupilam sobie p550 jakies dwa tygodnie temu ale nie mam zupelnie czasu zeby nim sie jakos bardziej pobawic. Przegladam jak narazie tylko posty - i mowiac szczerze - troche mnie one przerazaja... Cze p550 ma jakies zalety w ogole czy lepiej od razu pozbyc sie tego sprzetu?

« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 27, 2006, 00:12:20 »
zerknelam sobie wlasnie na opinie na temat innego pocketa w zblizonej cenie i o zblizonych parametrach w zasadzie I-MATE PDA-N - tam same pozytywne opinie praktycznie - ewentualnie dyskusja o problemach i zaraz pojawia sie pomysl na ich rozwiazanie... troche zaczynam sei martwic o moj nowy zakup

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 27, 2006, 00:17:33 »
No właśnie w tym jest problem że nikt nie pyta tylko większość od razu krzyczy.. przeiceż można założyć wątek Przykadowo jak zrobić X na P550?

A zamiast tego od razu z grubej rury większość pisze, że nie da rady zrobić tego czy tamtego zamiast wspólnie pomyśleć nad rozwiązaniem...