MIO p550 Ilość danych w RAM a szybkość zużycia bateri.

• 3 Odpowiedzi
  • 826 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline skarb

• 12
« dnia: Listopad 06, 2006, 21:47:34 »
Witam ;

Jak w temacie - też mam chyba problem z baterią w MIO - wyłączyłem Activsynca zgodnie z opisem z forum i zacząłem sprawdzać czy na czas stanby nie mam żadnych uruchomionych programów. Co go włączę i wyłącze (na moment - np. coby stan magazynu w excelu sprawdzić) to mi o 1-2 % zżera. baterie. Doszło do tego, żę dzisiaj po pracy z przerwami około 20 min to mi połowę zżąrło.

Wiem, że to głupie pytanie ale czy nie ma związku z ilością danych w RAM i długością trzymania bateri. Mam RAM (STORAGE MEMORY) zapchany w 80 %.

Przedtem jak miałem mniej programów w pamięci to chyba trzymało dłużej. Wiem, że to chyba nielogiczne i niemożliwe ale może jednak.

Mio p550 mam od miesiąca. Na poprzedniku czyli 169 można było 1.5h filmu obejrzeć i bateria trzymała a tu kicha.

ADMINIE - jak coś to przenoś ten temat do działu MIO bateria. Jeśli niepotrzebnie tworze podtemat to sory.

Pozdro

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Re: MIO p550 Ilość danych w RAM a szybkość zużycia bateri.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2006, 21:55:13 »
Cytat: "skarb"

ADMINIE - jak coś to przenoś ten temat do działu MIO bateria.

:terrified:  nie ma takiego działu  :D
napisałeś we właściwym

*

Offline skarb

• 12
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2006, 21:56:55 »
SOry nie działu ale jest temat MIO bateria - to miałem na myśli.

POZDRO

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2006, 23:58:43 »
Ja nie mam problemu z bateria, ale zauwazylem ze jak w ciagu pol godziny kilkanascie razy go sie wlaczy i uspi to zzera wiecej baterii niz jakby przez te 30 minut caly czas byl wlaczony, wiec moze to to powod ;-) soft-reset rowniez bardzo duzo pozera

no i skoro bylo mniej programow to wolniej baterie zuzywal, to moze cos w tle jest uruchomione co nie wyskakuje na tej liscie programow, chyba sa takie... obejrzyj czyms procesy