Mio p550 i wifi

• 5 Odpowiedzi
  • 1237 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio p550 i wifi
« dnia: Marzec 20, 2007, 06:57:36 »
Witam
mam problem, mio posiadam od tygodnia i już mniej wiecej orientuje się co i jak podłączyć ale mam problem z wifi
mianowicie gdy jestem w zasięgu hot spotu to znajduje mi sieć ale gdy chcę wejśc do internetu to wyrzuca mi komunikat "niewłasciwy adres strony" co jest nie tak? moze powinienem zmienić jakis protokół dostępu?
z góry dzięki za podpowiedzi bo już nie wiem co dalej z tym robić

*

Offline bagsio

• 15
  • Sprzęt: MDA Compact III, autko, komputer i internet
Mio p550 i wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2007, 09:14:02 »
Hmmmm, powiem tak trochę to dziwne. U mnie nie ma takich problemów. W chwili podpięcia się do Wifi na ekranie today powinna ci się pokazać nazwa sieci....np. Wifi: BAGSIOLAND, co oznacza, że masz dostęp do sieci ale to nie znaczy że masz dostęp do internetu  :)) np. Erahotspot ma coś takiego dopóki nie podasz kodu niewiele zrobisz ale będziesz podłączony do sieci. Generalnie hotspoty nie wymagają jakichkolwiek ingerencji z twojej strony w ustawienia Wifi PDA.... Chyba, że jest identyfikacja urządzeń po adresach MAC albo wymagane jest WEP...ale to już inny temat.
A może po prostu źle wpisujesz adres strony? ;)

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
Mio p550 i wifi
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 20, 2007, 15:38:04 »
Nie wchodzisz na strony bo bez klucza sie nie da a jesli go nie znasz to nie wejdziesz , to samo jesli siec wifi ma filtrowanie po adreseach mac ...

Odp: Mio p550 i wifi
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2007, 21:40:01 »
Ravel jesli jest filtrowanie po MAC to sie nie polaczy z siecia.
Jesli jest WEP wlaczony to tez sie nie polaczy.
Riadman opisz czy mio sie tylko laczy, czy sie polaczylo.
Jesli sie polaczylo to bedzie tak jak napisal bagsio.
Mozesze tez byc tak ze cos pogrzebales w ustawieniach i dlatego nie dziala  :)
Zobacz czy moze np gg dziala, albo popros jakiegos kolege ktory dysponuje mobilnym sprzetem zeby tez sprawdzil tego hotspota.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 27, 2007, 07:02:21 »
Jest tak że palm znajduje sieć, pojawia się przy wifi nazwa np "net2-fast", ale kiedy próbuje wejść w internet Explorer i wpisać np www. interia. pl to wyskakuje okno "niewłaściwy adres strony".  a co do ustawień to rzeczywiście trochę grzebałem :( chcąc ręcznie samemu zrobić coś żeby ten necik chodził :(

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2007, 06:34:41 »
Jest tak że palm znajduje sieć, pojawia się przy wifi nazwa np "net2-fast", ale kiedy próbuje wejść w internet Explorer i wpisać np www. interia. pl to wyskakuje okno "niewłaściwy adres strony".  a co do ustawień to rzeczywiście trochę grzebałem :( chcąc ręcznie samemu zrobić coś żeby ten necik chodził :(

JAk grzebałeś to masz przechlapane  ???
Najlepiej w tej sytuacji zrób HR i nic nie grzeb ......WiFi ma chodzic BEZ jakichkolwiek ustawień z Twojej strony
oczywiście do Hotspotów nie zabezpieczonych
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "