Mio P550 i polskie locale cz. 2

• 14 Odpowiedzi
  • 1224 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 25, 2006, 15:18:08 »
Nie prosilem o piracki soft! Na codzien tylko i wylacznie open source. zawsze jest cos na zasadzie freeware wiec takiego czegos szukam :) wiec dziwie sie dlaczego temat ktory rozpoczynam zostaje nagle zablokowany?!?!

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 25, 2006, 15:29:08 »
nie mam zamiaru z toba dyskutowac i radze ci ochlonac, skoro nie widzisz nic zlego w swojej wypowiedzi o p2p i checi podzielenia sie tym  :wkurzony:

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
Re: Mio P550 i polskie locale cz. 2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 25, 2006, 15:52:23 »
Cytat: "creams"
Na codzien tylko i wylacznie open source. zawsze jest cos na zasadzie freeware wiec takiego czegos szukam :)

To po co sciagasz pirackiego TT?
Myslisz, ze te osoby do nalotow jakie obecnie robi policja w domach sa wybierane przypadkowo?

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 25, 2006, 16:26:57 »
Hehehehe , policja kochany w ciemno do kazdego moze wejsc i gwarantuje Ci ze zawsze cos znajdzie , nie badzcie tacy swieci bo przeciez kazdy z nas uzywa i bedzie uzywal "darmowego" oprogramowania :D

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 25, 2006, 16:35:24 »
ravel
prosze wypowiadaj sie w swoim imieniu

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 25, 2006, 16:58:31 »
Spoko szefie , zawsze w swoim imieniu sie wypowiadam.

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 25, 2006, 20:42:55 »
Cytat: "ravel"
nie badzcie tacy swieci bo przeciez kazdy z nas uzywa i bedzie uzywal "darmowego" oprogramowania :D

Zadziwie Cie i powiem, ze nie kazdy.

P.S. A wracajac do policji to znow Cie zadziwie i powiem, ze nigdy nie wchodza w ciemno, bo na takie cos trzeba miec nakaz, a nakazow nie wydaje sie bez powodu. Uzyskanie nakazu jest poprzedzone analiza sieci p2p i stron internetowych, gdzie ludzie sami sie deklaruja ze uzywaja pirackiego oprogramowania. Takie naloty ostatnio nie sa rzadkoscia.

P.S. Sorry za off-topic.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 25, 2006, 21:37:14 »
Polska lokalizacja jest legalnie za free.
W kupionym w sklepie zestawie są dwie płyty, jedna z 14-o dniową wersja testową, a druga z pełną licencja nie potrzebująca żadnych kluczy i kodów.
Gdy ja miałem problem ze swoją Czesi (producent lokalizacji) podali mi legalny link, gdzie można sobie pobrać tą pełna wersję dla P350/550 bez żadnych opłat. poszukajcie w moich postach w tym dziale sobie znajdziecie.

EDIT
Znalazłem za Was
To jest ten link od Czechów, dla ludzi, którzy uszkodzili sobie oryginalne CD z programem:
http://www.sunnysoft.cz/download_counter.php?fileid=91
Próby sprzedawania tej lokalizacji za kase według Czechów jest chyba przestępstwem, ale oni maja to gdzieś.

No i po problemie i koniec wypisywania głupot

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 26, 2006, 08:44:56 »
hm.......... Panowie ...żyje na tym świecie grubo ponad pół wieku  :(   z komputerami i Internetem jestem od 1986 r  ... ale w tym czasie nie spotkałem jeszcze osoby która by nie używała lub nie używa pirata ... [[dopieru tu znalazłem takich dwóch  :surprised: ]]

Piractwo było ...jest... i  b ę d z i e  a bez niego nie tylko Bill Gates ale i inni producencji poszliby z torbami gdyby nie piractwo [[ zostało to juz dawno udowodnione]]

Dlatego myślę że bycie "bardziej papieskim niż sam Papież" jest .............
IMHO nie na miejscu.
Najlepszą reakcja na tematy 'pirackie' jest ............ BRAK reakcji ... a powoływanie się na regulamin itp ... jest conajmniej śmieszne .... bo trudno wymagać ich przestrzegania gdy "wyższe" akty prawne sa bezkarnie i nagminnie łamane   :wkurzony:

I aby było jasne .... NIE jestem za piractwem i go nie popieram :S  ..... po prostu wyraziłem swoją opinię
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 26, 2006, 10:43:03 »
Kupiłam swoje mio P350 w czerwcu i niestety dostałam trzy płyty z: oprogramowaniem instalacyjnym, instrukcją obsługi i lokalizają 14 dniową. Skąd mam pobrać klucz aktywacyjny do pl lokalizacji? Na opakowaniu płytki "P350 Getting Started CD" mam numer zbudowany w następujący sposób: xxxxxxxxxxxx R00 . Czy to jest numer potrzebny do aktywacji? po rejestracji na strnie o której piszecie otrzymuję informację, że klucz jest niepoprany. Jeśli ktoś mądry wie co z tym zrobić proszę o odpowiedź - zaznaczam, że sprzedawca P350 uważa iż powinna dokupić lokalizację. Dziękuję za pomoc.

*

Offline Powhatan

• 771
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 26, 2006, 10:55:21 »
Cytat: "Lara"
Jeśli ktoś mądry wie co z tym zrobić proszę o odpowiedź - zaznaczam, że sprzedawca P350 uważa iż powinna dokupić lokalizację. Dziękuję za pomoc.

Dzieciaku, Słoneczko.:D
Trzy posty powyzej masz rozwiazanie problemu.

PS
Co do twoich trzech płyt instalacyjnych, to powinnaś mieć.
1. – ciemno pomarańczowa (Instrukcja i programt)
2. – biała z żółtawym motywem (P350 Getting Started CD)
3. – biała a żółtawą wstęgą (P350 Application dsk)
Pełnej nie 14-o dniowej wersji polskiej lokalizacji powinnaś szukać na tej trzeciej.  
Jeśli jednak jej tam nie masz to spróbuj pobrać tą od producenta do której podałem link,

Polska lokalizacja dla Mio z numerem ID z puli na Europę środkowa jest za free. Czesi maja nie tylko najładniejsze na świecie modelki, ale dodatkowo posiadają uczciwe firmy programistyczne.  :D Niestety nieuczciwi polscy sprzedawcy próbuja brać za nią kasę.

Jeśli miałaś naprawiany sprzęt o Orice to mogli włożyć ci płytę główna z numerem ID z puli na Azję i wtedy polska lokalizacja nie da się zainstalować. Ja przez to przeszedłem i po drobnych utarczkach udało mi się zmusić ich do kolejnej wymiany płyty, ale już na prawidłową.

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 26, 2006, 11:41:10 »
Cytat: "dziadek7"

Dlatego myślę że bycie "bardziej papieskim niż sam Papież" jest .............
IMHO nie na miejscu.

Tu nie o papieskosc chodzi, ale o podstawowe zasady, az dziw bierze, ze nasze katolickie spoleczenstwo nie jest w stanie chociazby pojac, ze istnieja ludzie, ktorzy wierza w przeslanie dane w przykazaniach i odrzucaja kradziez oprogramowania i nie uzywaja nielegalnego.
Piractwo to zwyczajna kradziez panowie. Coz, ze forma bardziej wyrafinowana.

P.S. 7-me: Nie kradnij.

Cytat: "dziadek7"
a powoływanie się na regulamin itp ... jest conajmniej śmieszne .... bo trudno wymagać ich przestrzegania gdy "wyższe" akty prawne sa bezkarnie i nagminnie łamane

Racja, skoro do katolickiego spoleczenstwa nie przemawiaja przykazania i trwanie w grzechu ciezkim (bo tym jest cale to pobieractwo piratow itp. z sieci) to trudno oczekiwac, ze bedzie przestrzegalo regulaminu forum. Skoro nie traktujemy powaznie przykazan nie bedziemy powaznie traktowac zadnego prawa.

P.S. Na tym koncze wypowiedz w tym watku. Kazdy robi co uwaza za sluszne. Pozdrawiam wszystkich.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 26, 2006, 14:52:39 »
Dziękuję za zainteresowanie.
Ja mam następujące płytki do mojego MIO P 350:
1. – ciemno pomarańczowa (Instrukcja i programy)
2. – biała z motywami żółtymi i pomarańczowymi kwadracikami (P350 Getting Started CD)
3. – biała z motywami żółtymi i pomarańczowymi kwadracikami (P350 User manual CD)
Niestety na żadnej z nich nie ma pełnej lokalizacji  :(
Wchodząc na linka zciągnełam lokalizację ale również instaluje się tylko jako demo na 14 dni.
Czy aby napewno muszę wykupić klucz aktywacyjny? Czytałam dotychczas, że użytkownicy P 550 nie mają tego problemu.

Mój PPC kupiłam legalnie w sklepie OLIMP we Wrocławiu w zaplombowanym pudełku. Sprzedawca (bardzo miły i wydaje się kompetentny) twierdzi, że powinnam wykupić klucz aktywacyjny  :(

Z tym MIO nigdy nie było problemów mimo tego, że jest intensywnie wykorzystywane przeze mnie i mojego męza. Mnie jednak denerwuje wersja anglojęzyczna i chciałabym to zmienić.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie  :)

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 26, 2006, 15:43:48 »
dziadek7
niechce wnikac kto to ci dwaj, ale jest regulamin forum ktory akceptuje kazdy kto chce sie tu wypowiadac wiec moze zbastuj z dyskusja czy to ok czy nie bo regulamin okresla jasno ta kwestie
nie interesuje mnie jak sie udaje egzekwowac inne akty prawne, tu na forum albo sie stosujesz do regulaminu albo nie uzywasz forum, dla mnie to proste
EOT

*

Offline Powhatan

• 771
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 26, 2006, 16:31:58 »
Cytat: "Lara"
chciałabym to zmienić.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie  :)

Biorąc pod uwagę, że oni tu zaczęli odbiegać od tematu i się awanturować, odbierz lepiej „wiadomość prywatną” (na górze strony)

JEŚLI TWÓJ PDA NIE MA ID Z PULI NA EUROPĘ WSCHODNIĄ TO DUPA MOKRA