Mio P550 i niedziałająca pamięć SD

• 6 Odpowiedzi
  • 874 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 28, 2006, 22:46:52 »
Witam
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem P550 i czytelnikiem forum. Dzięki forum udało mi się doprowadzić sprzęt do stanu używalności i w zasadzie jestem zadowolony ale ...
Razem z palmtopem kupiłem pamięć SD SanDisk 1GB. Trochę popracowała i zdechła. Sklep reklamację uznał i będą zwracali kasę. W międzyczsie kupiłem drugą Kingston 1GB Elite Pro. Użyłem jej raz może dwa a następnie była przerwa ze trzy tygodnie. Gdy ponownie ją włożyłem do palmtopa ten już jej nie widzi. Czytnik pamięci do PC nie ma problemu z jej czytaniem.
W jednym z wątków forum ktoś zapodał, że Kingston Elite Pro to nie jest to co P550 lubi najbardziej. Ale to już druga karta, z którą mój sprzęt ma problemy.
Czy to zbieg okoliczności czy może ja kupiłem kasownik pamięci? Miał już ktoś podobną sytuację?
Pozdrawiam[/url]

« Odpowiedź #1 dnia: Październik 29, 2006, 01:20:21 »
Moja Kingston Elite Pro 2GB wlasnie umarla.
Dzialala moze z 4-5 dni. Sprzet to tez Mio 550.
Nie dziala tez w czytniku, ani w aparacie :(
Poszla na gwarancje a teraz mam Kingston 512MB z aparatu :)

Re: Mio P550 i niedziałająca pamięć SD
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2006, 07:46:16 »
Cytat: "yabusan"

Czy to zbieg okoliczności czy może ja kupiłem kasownik pamięci? Miał już ktoś podobną sytuację?

Moje Mio a201 "utrupiło" już dwie karty 4GB.
Transcenda i PQI. Na szczęście wymienili na gwarancji.
Teraz używam na nim 2GB i nie mam problemów a 4GB powędrowało do LOOXa n560.
Też przypadek? Nie wiem.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2006, 09:20:55 »
Dzięki. Z tym Kingstonem też się chyba pofatyguję do sklepu a następnie kupię najtańszą kartę bez rzadnych Pro, Hiper, Ultra itp. Przynajmniej mniej się wk#$%^ ewentualnym następnym razem  :)

*

Offline karlos

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC TyTn II HTC Diamond 2, HTC Touch HD HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2006, 17:50:37 »
Nie załamujcie mnie od kilku dni jestem posiadaczem Mio 550 i też kupiłem od ręki pamięć 2 Giga KINGSTONA - mam nadzieję że nie padnie po kilku dniach.

Apropo skoro mamy taki sam sprzęt to może mi pomożecie w moim temacie bo nie mumiem tego rozgryść, a niekt nie chce pomóc...
http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=53520

*

Offline energy11

• 5
  • Sprzęt: SGS II I9100
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2006, 18:17:54 »
Jesli po wlozeniu karty, mio jej nie widzi to wystarczy miekki resecik (oczywiscie z wlozona karta) tez tak mialem i resecik pomogl

Kingston 1GB Elite Pro.
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2006, 00:15:05 »
Cos jest z tymi kartami mi Kingston 2GB Elite Pro padl po paru dniach w cyfrowce!