MIO P550 i karty SD

• 13 Odpowiedzi
  • 4023 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO P550 i karty SD
« dnia: Grudzień 27, 2006, 05:28:54 »
Witam.Nie wiem juz co o tym sadzic,ale do rzeczy...Kupile razem z P550 karte pamieci 4 GB PQI,po paru dniach zabawy pamiec padla,nie widzial jej palmtop,ani laptop,mam czytnik pamieci w laptopie.Karta zostala wymiena na nowa.Teraz w swieta znowu mi karta padla,nic jej nie widzi,mysle sobie,ze moze to od zabawy,cos tam instaluje,maze,sprawdzam sofcik,ale do tego ona chyba sluzy.Mialem jeszcze jedna karte 512 MB kingstona i jej nie wyciagalem z palmtopa,tez padla,palmtop zawiesil sie przy wgrywaniu softu,bo nie widzial pamieci,soft reset pomogl,ale pamiec padla.Co to moze byc,te pamieci sa takie lipne,czy P550 jest walniety i psuje pamieci,co mozecie poradzic?

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
MIO P550 i karty SD
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2006, 11:45:12 »
Lipny sprzet czyli MIO :(

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
MIO P550 i karty SD
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 27, 2006, 13:15:54 »
Cytat: "ravel"
Lipny sprzet czyli MIO :(

Nie ma to jak odpowiedzi inteligentnych ludzi, zawsze tyle wnosza do rozmowy.

do Haweł:

Skoro czytnik w komputerze nie widzial pamieci to odpowiedz nasuwa ie sama, walnieta jet karta.

MIO P550 i karty SD
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2006, 13:28:17 »
Wlasnie czekam na konkretna odpowiedz.Podejrzewam czytnik kart w P550.Nie wiem,jest to moj pierwszy palmtop i mam kociol z tymi kartami.Oddaje go dzisiaj na serwis,zobaczymy co powiedza.

MIO P550 i karty SD
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 03, 2007, 14:19:58 »
Witam ponownie.Wraca Mio z serwisu i ponoc wszystko OK.Co to moze byc,ze te karty pamieci padaja? Ma ktos jakis pomysl? Oni w serwisie moga tak szybko sprawdzic palmtopa,przeciez nie odrazu karty pali,tylko jak sie go dluzej uzywa.Nie wiem co robic,doradzcie.

*

Offline kangur_kolczasty

• *
  • 64
  • Sprzęt: MIO A701
re
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 19, 2007, 19:08:53 »
Też już słyszałem, że mio 550 pali karty, ale niestety nie wiem jaka jest na to rada. Plotki głoszą, że 550-tka jest kapryśna i nie wszystkie karty jej pasują. Serwis poleca karty sd firmy goodram. Inne plotki głoszą, że 550-tka ma taki feler, że podaje za wysokie napięcie na kartę i ją smaży - taka wada fabryczna. Nie wiem ile w tych plotkach prawdy, więc nie mogę się do nich ustosunkować ...
kangur :mysli:

MIO P550 i karty SD
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 20, 2007, 07:09:37 »
Serwis odpowiedzial ze mio p550 jest OK,wymienilem sd 4 gb na dwie sd 2 gb kingstona i narazie jest OK.Pozyjemy zobaczymy.

*

Offline mirrek

• 14
  • Sprzęt: MIO P550 i wiele innych gratów w samochodzie
MIO P550 i karty SD
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 23, 2007, 17:56:02 »
witam

kupiłem sobie kartę mini-SD goodram 2GB
do tego jest adapter na format SD

mam też czytnik kart  SD itd.

na kartę nie da się zapisać nic większego np. film pokazuje tylko że ma 101KB

formatowałem itd
nawet przez właśnie PC nie da sięnic na nią zapisać bo ma niby 101KB pojemności

co może być nie tak??

*

Offline lemkat

• 257
    • http://www.lemkat.webd.pl
  • Sprzęt: HTC HD2
MIO P550 i karty SD
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 23, 2007, 22:35:25 »
Witam

Ja mam mio p550 i uzywam w nim 1 i 2 GB GOODRAM x100
Jak wlozylem GOODRAM 2GB zwykla to mialem dosc czesto problemy z zapisem na karte niekiedy softy pisaly ze zapis jest nie mozliwy. Pomagalo wyjecie i wlozenie karty od nowa.

Teraz majac GOODRAM 2GB x100 nie widze zadnych problemow. Oto wyniki testow na tych kartach przy uzyciu poket mechanic:

GOOD RAM 2GB X 100
-read unbufferd 5.60mb/s
-read buffered 6.32mb/s
-write unbuffered 1.50mb/s
-write buffered 4.72mb/s

GOOD RAM 2GB
-read unbufferd 6.50mb/s
-read buffered 8.87mb/s
-write unbuffered 605.41KB/s
-write buffered 1.82mb/s

GOOD RAM 1GB x 100
-read unbufferd 6.99mb/s
-read buffered 9.02mb/s
-write unbuffered 841.29 KB/s
-write buffered 2.83MB/s

Ciekawe jest to ze GOOD RAM nie widnieje na liscie kart kompatybilnych z MIO a co wazniejsze nie ma tam zadnej karty 4GB.

Do ravela:

Nie wiem jaki masz problem z mio ale skoro go nie lubisz ( nie kazdy musi
) to nie pisz a jak chcesz pisac to pisz cos konkretnego.

Pozdrawiam

*

Offline wist

• 13
Odp: MIO P550 i karty SD
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 25, 2007, 11:01:18 »
WItam.
Mam P550 z kartą 1 GB Kingstona. Jak do tej pory pracuje poprawnie. Jednakże ze względu na brak pamięci chcę zastosować kartę PLATINUM 4GB ( mam okazje taką dostać w dobrej cenie). Czy ktoś z Was stosował już taką kartę w MIO i jak ona pracuje.
Pozdrawiam Wist.

*

Offline wist

• 13
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 18, 2007, 22:49:00 »
Witam.
W związku z tym iż nikt nie wypowiedział się na temat współpracy MIO 550 z kartą PLATINUM 4GB , a czytając niezłe opinie o tej karcie na stronach internetowych, postanowiłem zaryzykować i zainstalowałem tą kartę w moim MIO.
Karta pracuje od 25 marca.  Praca MIO z kartą poprawna, odczytuje z niej dane i programy bezproblemowo.
Szybkość zapisu i odczytu na poziomie kart ze wskażnikiem x100/ x120.
Po zablokowaniu AS nie zauważyłem jakiegoś nienormalnego zachowania.
Ponadto w ramach testu wsadziłem tą kartę do Nikona D50 i cyknąłem parę zdjęć( pomimo iż D50 podobno takich kart nie obsługuje).   Na MIO mogłem wykonane zdjęcia spokojnie poprzeglądać.  Nie jest to rewelacyjna szybkość otwierania plików, ale efekty zdjęć są lepiej widoczne niż na ekraniku D50. 
Jeśli coś nowego się w tym zakresie pojawi to poinformuje.
Pozdrawiam Wist.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 18, 2007, 22:58:35 »
sloty SD w palmtopach nie sa w stanie wykorzystac szybkich kart tak ze te fotki nie beda sie nigdy na mio szybciej otwieraly roznice zobaczysz np w czytniku

*

Offline wist

• 13
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 19, 2007, 21:12:49 »
Zgadzam się z Tobą w zupełności, jednakże możliwość podglądu fotek na 2 x większym ekranie niż zapewnia aparat cyfrowy, daje już jakiś mały komfort.  Trzeba przy tym dysponować sporą ilością wolnego czasu i cierpliwości.  Poza tym nie muszę nosić ze sobą notebooka do wstępnej oceny zdjęć w czasie wyjazdu.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 19, 2007, 22:30:26 »
napewno podglad jest wygodniejszy a nawet kilka prostych rzeczy mozna odrazu zrobic typu jakies przycieci fotki np spb imageerem