Mio P550 i AutoMapa Xl Polski.

• 13 Odpowiedzi
  • 4585 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 15, 2006, 00:04:39 »
Mam nastepujacy problem Jak na trasie dziala mapa to wszytsko pokazuje z opoznieniem "skrec w lewo" a zakret juz byl chwilke temu roznie to bywa w czasie. Pewnie rozumiecie. i jak pokazuje lokalizacje na mapie to skacze nie idzie plynno po drodze. Czy mozna to jakos zmienic zeby bylo odwrotnie do opisanych tych 2 sytuacji ? dzieki za pomoc.

*

Offline soko

• *
  • 60
  • Sprzęt: Spv M650, SE X1
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 18, 2006, 14:10:15 »
mi mowi niemalze idealnie momenty w ktorych ma skrecic.
jesli chodzi o tą płynność - nie wiem jak wyglada na innych - bo nie uzywalem, ale to nie 2 GHZ procesor i nie niewiadomo jaka karta graficzna. kropka raczej 'przeskakuje' niz sie 'przesuwa plynnie'
tak ja uwazam
pozdrowka

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2006, 15:32:06 »
automapa tak ma choc to chyba nie wina procesora, np iGo porusza sie plynnie z grafika 3d ;-) tylko polskie mapy w porownaniu z am strasznie biedne :(

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 22, 2006, 15:42:53 »
A gdzie zainstalowałeś program? na karcie SD czy w samym urządzeniu? To jest bardzo istotne. Może być kłopot z poprawnym działaniu programu jeżeli masz pojemną ale za to wolną kartę SD. Dla tego należy instalowac takie aplikacje w pamieci urządzenia.

*

Offline Fanel

• 26
    • primevalworld.com
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2006, 17:45:03 »
Według mnie nie ma tutaj jakieś znaczącej różnicy, bowiem osobiście mam zainstalowaną AutoMape bezpośrednio w urządzeniu(P550) i mam dokładnie ten sam problem.

Wygląda to tak, że gdy mam skręcić w prawo słyszę komunikat "W Prawo" wtedy gdy już wykonuję zakręt...

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem?

Hardreset, softreset, ponowna instalacja AutoMapy nie pomogły...
P.S. Włączenie opcji "Przewidywanie Pozycji" nie pomogło...

*

Offline kraver66

• 5
  • Sprzęt: HP IPAQ 614C
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 22, 2006, 20:09:56 »
Witam!
Od kilku dni jestem posiadaczem MIO P550 z zainstalowaną Automapą XL. Mapa jest zainstalowana nie bezpośrednio na urządzeniu lecz na karcie 1 giga, Kingstona. Nie ukrywam, że jeżdżę obecnie cały czas z nawigacją i nie zaobserwowałem u siebie podobnych problemów. Wszystko idzie w miarę płynnie. Parę razy zaobserwowałem jedynie czkawkę programu.... to jest wspomniane wcześniej: za dwaaaa kilometry zakę w leeeewo... Ale poza tym jest OK... :)
Wydaje mi się, że nie ma różnicy, gdzie jest zainstalowany program, choć producent mapy twierdzi, że na karcie chodzi wolniej...

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 23, 2006, 20:39:21 »
AutoMapa w porównaniu np. w iGo 2006 to niemowlaczek...

W iGo bardzo ładne ikony, duże, czytelne, intuicyjny interfejs i łatwośc obsługi - naprawdę, bułeczka z masłem - działa bardzo szybko, płynnie, pewnie.

Co prawda Polska w iGo nei jest najlepiej opracowana, jest mało dokładna w miastach (brak ulic, numerów domów) ale na dłuższych trasach - rewelka.

Niestety, programiści AutoMap'y muszą jeszcze bardzo, bardzo dużo popracować nad wydajnością i interfejsem aby produkt ten był prosty i funkcjonlany.

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 25, 2006, 20:12:45 »
Może moja karta SD jest jakaś wolniejsza... też mam SD 1GB i jak miałem zainstalowaną AM na karcie to właśnie była czkawka i czasami koło 2 sekundowe zwłoki w komunikatach... Wiecie co ja już stwierdziłem zę te komunikaty w AM sa do bani.. nie należy ich słuchac bo można sie pogubić nawet znająć drogę :) widze ze trzeba koniecznie w chwilach krytycznych patrzeć na plan żeby nie "pojechać lekko w prawo" na prostym skrzyżowaniu :)

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 25, 2006, 21:18:51 »
w p550 ktory obecnie posiadam am xl chodzi bardzo dobrze. dziala ona z karty- goodram2gb slc x100
a701

k800i

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 26, 2006, 12:22:55 »
Zaczelem watek ale teraz widze ze chodzi dobrze nie ma juz takich problemow w -miare na zywo :) nie wiem co jest tego przyczyna :) pozdr.

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 26, 2006, 22:05:38 »
przyczyną moze byc np.zbyt duzo uruchomionych programów,co obciąza procesor-sprawdz tak: start-ustawienia-system-pamiec-uruchomione programy i wyłacz te których nie uzywasz w danej chwili-Pozdrawiam

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 28, 2006, 16:03:54 »
Cytat: "hippis"
przyczyną moze byc np.zbyt duzo uruchomionych programów,co obciąza procesor-sprawdz tak: start-ustawienia-system-pamiec-uruchomione programy i wyłacz te których nie uzywasz w danej chwili-Pozdrawiam

Co prawda używam MapyMap; ale zauważyłem, że nadmiar programów potrafi nawet wywalić program. Więc zanim ruszam w drogę, to zatrzymuję inne programy i MapaMap śmiga na trasie fantastycznie.

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 04, 2006, 16:04:46 »
Bazująć na własnych doświadczeniach radzę wyłączyć AS. Opis jak to zrobić jest na forum. :)

« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 15, 2006, 00:04:34 »
Jest jakaś inna mapa polski zamiast automapy bo umnie w ogóle się nie sprawdza naniesiono stacje paliw których nie ma, jeździłem po Tychach i brak ulic które są od początku powstania tego miasta i czy można zainstalować druga mapę np: automapa i iGO