MIO P550 - "WIFI NIEDOSTĘPNE" ?!

• 2 Odpowiedzi
  • 922 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DANDUS_

• 11
  • Sprzęt: SPV M650
MIO P550 - "WIFI NIEDOSTĘPNE" ?!
« dnia: Wrzesień 08, 2008, 01:10:37 »
Witam.

Mam problem z mio P550 z wifi. Problem jest taki, że kiedy włączam WIFI na ON, to zamiast WŁ jest NIEDOSTĘPNE. I co za tym idzie PDA zachowuje się tak jakby nie widziało w ogóle modułu wifi. Najpierw sprawdziłem z moim HTC czy on wykrywa moj router- wszytko ok, połączenie działa w 100%. Mio niestety nie próbuje nawet wyszukiwać dostępnych AP..

Przeszukałem forum. Zrobiłem:
1) Edit w rejestrze opcji wifiexists z "0" na "1" - tego na forum nie znalazłem, ale myślałem, że skoro wpadłem na takie coś w rejestrze i było to domyślnie wyłączone to zadziała po zmianie na "1" - niestety...
2) Hard Reset - niestety...i na dodatek zniknęła PL lokalizacja
3) Wgrałem nowy ROM z tego wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=61139.0 i chyba był to nawet ten sam, który miałem wcześniej na Mio. Dograłem PL język z InterWite'a. WIFI nadal nie działa!!

Czyli jednym słowem jestem w punkcie wyjścia, poprostu 'wróciłem' do poprzedniego stanu i żadne zabiegi nie przyniosły oczekiwanych rezultatów..
Nie wiem co jeszcze da się zrobić w tej kwestii. Może ktoś miał podobny problem, albo istnieje jakiś patch, o którym nie wiem?

Bardzo proszę o pomoc

Mam nadzieję, że serwis nie jest jedyną opcją (tym bardziej, że już chyba jest po gwarancji ;/ )

Odp: MIO P550 - "WIFI NIEDOSTĘPNE" ?!
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 09, 2008, 21:03:41 »

*

Offline DANDUS_

• 11
  • Sprzęt: SPV M650
Odp: MIO P550 - "WIFI NIEDOSTĘPNE" ?!
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 10, 2008, 21:31:55 »
Dzięki defender.

Teraz przynajmniej wiem na czym stoję..muszę znaleźć papiery od mio, może jeszcze jest gwarancja.
Wygląda na to, że innego rozwiązania nie ma.

Dzięki jeszcze raz!