Problem MIO P550 Pomocy !!!

• 4 Odpowiedzi
  • 1800 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem MIO P550 Pomocy !!!
« dnia: Listopad 05, 2007, 09:03:41 »
Witam!!! Jestem posiadaczem tego wspanialego palmtopa od 1,5 roku i nigdy mnie nie zawiódł az do wczoraj.Mam problem z Mio P550 usterka polega na tym ze urzadzenie nie chce sie włączyć,próbawalem zresetowac ''soft resetem'' i nie przyniosło to żadnego rezultatu,myslalem ze to wina baterii wiec na noc podłączyłem urządzenie do ładowarki,rano sie budze z nadzieją,że zadziala a tu nic :( Slyszalem ze mozna wykonac ''hard reset'' mam tylko w MIO zainstalowana orginalna automape na karcie SD,czy jak uzyje tego przycisku to czy skasuje ja???Bardzo proszę Was o pomoc! Pozdrawiam

Odp: Problem MIO P550 Pomocy !!!
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 05, 2007, 17:43:21 »
Nie powinno sie skasować. Na wszelki wypadek wyjmij ja ze slotu.Miałem cos podobnego z moim p550m ale po podlonczeniu do USB i porokrotnym resetowaniu suwakiem jak ruwniez przyciskiem reset zaskoczył i zacza w końcu ladowac i do dzisiaj hula bez problemów

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2007, 16:11:08 »
Nie powinno sie skasować. Na wszelki wypadek wyjmij ja ze slotu.Miałem cos podobnego z moim p550m ale po podlonczeniu do USB i porokrotnym resetowaniu suwakiem jak ruwniez przyciskiem reset zaskoczył i zacza w końcu ladowac i do dzisiaj hula bez problemów

Dziekuje kolego za pomoc :ok: Za 20 razem po podłaczeniu do USB urzadzenie sie włączyło,no i zaczelo sie ladowac,usterka nie byla winą urzadzenia tylko ladowarki,poniewaz po podlaczeniu do MIO nie świeci sie kontrolka ladowania,wiec bede musial kupic chyba nową.Jeszcze raz Dziekuje.Pozdrawiam

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2007, 21:25:14 »
[Dziekuje kolego za pomoc :ok: Za 20 razem po podłaczeniu do USB urzadzenie sie włączyło,no i zaczelo sie ladowac,usterka nie byla winą urzadzenia tylko ladowarki,poniewaz po podlaczeniu do MIO nie świeci sie kontrolka ladowania,wiec bede musial kupic chyba nową.Jeszcze raz Dziekuje.Pozdrawiam

Nie wymieniaj ładowarki tylko zdejmij z niej nasadkę (tą część wkładaną do gniazdka) i odegnij trochę do przodu wystające styki by stykały się z wewnętrznymi blaszkami nasadki po jej ponownym założeniu.
"We are the Borg, resistance is futile!"

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 07, 2007, 22:19:49 »
[Dziekuje kolego za pomoc :ok: Za 20 razem po podłaczeniu do USB urzadzenie sie włączyło,no i zaczelo sie ladowac,usterka nie byla winą urzadzenia tylko ladowarki,poniewaz po podlaczeniu do MIO nie świeci sie kontrolka ladowania,wiec bede musial kupic chyba nową.Jeszcze raz Dziekuje.Pozdrawiam

Nie wymieniaj ładowarki tylko zdejmij z niej nasadkę (tą część wkładaną do gniazdka) i odegnij trochę do przodu wystające styki by stykały się z wewnętrznymi blaszkami nasadki po jej ponownym założeniu.

Zrobilem to dokladnie tak jak napisales ale niestety ladowarka nadal nie ładuje.Posiadam ładowarke od MP4 o oznaczeniach imput:ac100-250V 50/60Hz Output: DC 5.0V +- 0.5V DC 400mA Czy nic dla mojego palmtopa sie nie stanie jezeli użyje jej do ladowania?