Ominięcie tutoriala MIO 169

• 12 Odpowiedzi
  • 1450 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline czachol

• 12
Ominięcie tutoriala MIO 169
« dnia: Luty 16, 2009, 08:42:24 »
Witam,
Mam taki problem, otóż wykonałem HARD RESET i po uruchomieniu urządzenia (MIO 169) pojawia się kalibracja ekranu. Kalibracja ekranu przebiega bez większych problemów, następnie uruchamia się tutorial korzystania z urządzenia i tutaj pojawia się problem, ponieważ nie mogę przejść dalej, tzn. nie mogę kliknąć w przycisk "next" tak jak by się urządzenie zawieszało wraz z ekranem.
Czy jest możliwość ominięcia tutoriala?

Diamencik :-)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Ominięcie tutoriala MIO 169
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2009, 08:48:08 »
a wykonujesz poprawnie wszystkie polecenia? Wiele osób ma problemy np. z przeniesieniem spotkania

*

Offline czachol

• 12
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2009, 08:55:22 »
Tak na pewno wykonuje wszystkie polecenia dokładnie, ponieważ pierwsze polecenie jest to kalibracja ekranu i przechodzi mi dalej do tutoriala i tu jest pokazane jak korzystać z menu kontekstowego i na dole w prawym roku jest next, jednak już tu nie mogę tego przejść.

Właśnie zainstalowałem ActiveSync i PC widzi urządzenie więc raczej urządzenie się nie zawiesza, tylko ekran w tym tutorialu.
W ActiveSync. jest opcja restore i backup czy mógłby mi ktoś takie pliczki podesłać do restore z w/w urządzenia?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2009, 09:44:44 »
Może zmieniłbyś tytuł tego posta ?
Tutorial znaczy coś zupełnie innego .
A na Twój problem lekarstwem beddzie pewnie ten program a nie backup
potrzebna zgoda

*

Offline czachol

• 12
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2009, 09:50:23 »
Tutorial (z ang. korepetycje, samouczek) – artykuł typu „krok po kroku”, publikacja pozwalająca łatwo nauczyć się obsługi programów, programowania czy tworzenia grafiki. Terminem tym określa się również programy lub komputerowe prezentacje pełniące takie funkcje. WIKIPEDIA PL

Więc tak zaraz się pobawię tym programem. Tutorial już wiemy co to znaczy, jest to samouczek i właśnie o tym mówie, że przy samouczku się zawiesza

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2009, 09:59:00 »
Ale robisz to co napisane  czyli tap&hold >copy   a potem tap&hold>paste   Trzeba to zrobić a nie tylko popatrzeć na animację   B)
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline czachol

• 12
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2009, 10:05:19 »
Więc tap and hold, rozumiem ze mam wykonać taką czynność jak w każdym WM czyli przytrzymać rysik w dowolnym miejscu na wyświetlaczu, aż pojawi się menu?
Jeżeli tak to mnie się nie pokazuje to menu, jednak wskazówka jest cenna, na tyle, iż myślałem, że należy klikać tylko next, a przyciski są nie aktywne...

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2009, 10:07:42 »
A przeczytałeś instrukcję obsługi  ?  dostałeś po polsku
potrzebna zgoda

*

Offline czachol

• 12
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2009, 10:15:27 »
Więc, instrukcję przeglądałem, nie jest to moje pierwsze urządzenie jeżeli chodzi o PDA wcześniej wykonywałem takie rzeczy na m650 a obecnie na Diamond i tam nie należało tak robić.

Jednak program jest bardzo pomocny, sądzę że rozwiązał mój problem, jednak o tym czy całkowicie rozwiązał mój problem poinformuję

Pozdrawiam i serdecznie dziękuję

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 16, 2009, 10:17:53 »
Więc tap and hold, rozumiem ze mam wykonać taką czynność jak w każdym WM czyli przytrzymać rysik w dowolnym miejscu na wyświetlaczu, aż pojawi się menu?
Jeżeli tak to mnie się nie pokazuje to menu, jednak wskazówka jest cenna, na tyle, iż myślałem, że należy klikać tylko next, a przyciski są nie aktywne...

nie w dowolnym miejscu, tylko na spotkaniu, skopiować to spotkanie a potem wstawić w miejscu gdzie pokazuje strzałka

*

Offline czachol

• 12
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 16, 2009, 10:33:27 »
Więc tak ręcznie nie mogę tego skonfigurować, ponieważ w tym miejscu:

nie mogę przejść dalej menu nie chce mi się wyświetlić, next jest nie aktywne

Programik jest po prostu super, jednak nie mogę prawidłowo skalibrować tego urządzenia (MIO 169). Gdy wezmę SKIP to ekran jest nie prawidłowo skalibrowany tak jakby był za duży. Gdy wezmę Alignment wykalibruję ekran to dalej jest nie prawidlowy skalibrowany chodź klikam w krańcach wyświetlacza, tak jakby nie zapisywało ustawień. Jakieś sugestie?
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 10:58:13 wysłana przez czachol »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 16, 2009, 12:27:49 »
........... dalej jest nie prawidlowy skalibrowany chodź klikam w krańcach wyświetlacza..............
Na krańcach ???  a nie na krzyżykach ?
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline czachol

• 12
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 16, 2009, 12:54:25 »
Moja pamięć jest strasznie ulotna, bardzo dziękuję za pomoc wszystkim :) Temat do zamknięcia :)