Mio P350 Problem z odbiornikiem GPS

• 2 Odpowiedzi
  • 1109 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio P350 Problem z odbiornikiem GPS
« dnia: Lipiec 15, 2007, 00:12:04 »
Witam wszystkich

Mam nastepujace pytanie tak wiec posiadam mio p350 z romem p550 lecz mam problem z portem GPS mianowicie w automapie wogole go nie wykrywa a jak dam ustawiania reczne to pisze ze szuka odbiornika pierwszy raz mam taki problem . Wczesniej miewalem problemy takie jak dlugie szukanie sygnalu itp lecz teraz nie moze wogole znalesc samego odbiornika probowalem takze Przez program VisualGPSce i takze nic nie znajduje tego portu ani zadnych satelit poprostu nastala cisza  !! Czy ktos mial podobny problem Prosze o pomoc .. Pozatym wszysto dziala i dzialalo na romie z p550 lecz po pewnym czasie nie widzi odbiornika gps !!! ? Co to moze byc ?? ??? ??? ??? ??? ??? ???

W ustawianiach Gps mam
GPS program port --COM4
GPS hardware port-- COM2 (4800)
a opcja zarzadzania gps jest odznaczona poniewaz zawsze tak byl ustawiona i dzialalo

Dodaje takze iz probowalem znales port SirfTechem i niz nie znajduje

Pozdrawiam Artur
Prosze o pomoc
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2007, 11:43:32 wysłana przez Mietek14 »

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Odp: Mio P350 Problem z odbiornikiem GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2007, 13:53:59 »
Z poziomu SETUP-u wykonaj test i reset odbiornika GPS.

Odp: Mio P350 Problem z odbiornikiem GPS
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2007, 20:30:48 »
Tego Takze probowalem i nic nie daje nawet jak wchodze w SirfTechu w opcje Poll Software Version i daje Get to nie wyciaga zandych informacji z odbiornika bynajmniej ja to tak rozumie . I jeszcze mam jedno pytanie co do opcji Initialize Data Source tam jest  Factory Reset i jak zaznaczam to i daje Set to wymaga podania Channel czy moglbym prosic o pomoc i przyblizenia mi tych opcji .... ??? ??? ??? ??? ??? ???.

Pozdrawiam Artur
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2007, 22:22:09 wysłana przez Mietek14 »