Minelo kilka dni od ostatniego mojego postu i musze przyznac ze jest poprawa! Juz nie mam problemow ze sprzetem! Po wywaleniu Sygic Drive (a raczej zainstalowaniu jego nowszej wersji - 7.6) problem sie rozwiazal! Nie jest idealnie (pomijajac fakt - co zauwazyl moj przedmowca - ze tego typu problemy nie powinny wogole miec mejsca, dlaczego na innych PDA jest ok, a tutaj masa ludzi musi sie z tym borykac), tzn. czesto (ale nie zawsze jednak - co jest dla mnie jeszcze dziwniejsze niz gdyby sytuacja miala miejsce w 100% przypadkow...) po wlaczeniu obraz jest przyciemniony, na tyle jednak, ze nie stanowi problemu wejscie do menu i rozjasnienie ekranu (mimo, ze suwak jest w skrajnej pozycji co jednak cos widac - wczesniej bylo tak ciemno, ze nic sie nie dalo zobaczyc).
Podsumowujac moja walke - sprzetu da sie uzywac (wiec jest sukces), nie da jednak obejsc sie bez uciazliwych zmian parametrow ekranu niemal zawsze po wlaczeniu, plus niestety nie wszystko mozna "uzytkowac" (np. Sygic Drive 7.53).
Na razie jestem zadowolony, ale mysle, ze producenci w koncu dostrzegna problem, i wypuszcza jakas latke (jesli to sprawa softu). A jesli bez serwisu sie nie obejdzie, to przy najblizszej okazji bede musial sie tym zajac. Na razie nie moge sobie na to pozwolic (potrzebuje nawigacji).
Aktualizacja (3.3.2008)
Po wielu dalszych probach, doszedlem do wniosku, ze problem wciaz wystepuje... ale znalazlem rozwiazanie. A nawet dwa!
(oczywiscie to polsrodki - do momentu ukazania sie jakiegos patcha, na ktory czekam); problem polega na tym, ze sygic w jakis sposob - nie wiedziec dlaczego - wplywa na ustawienia jasnosci podswietlenia ekranu. Glupie to, nie powinno tak byc, ale jest. Rozwiazania:
Sposob 1. Nie wylaczac mio od razu po wyjsciu z sygica! Najpierw wejsc do ustawien ekranu, przesunac lekko suwak i dopiero zamknac mio. Naprawde dziala!!! Potem wlacza sie bez problemu.
Sposob 2. Bardziej czasochlonny, ale umozliwia szybsze zamkniecie PDA (nie trzeba wykonywac czynnosci z punktu pierwszego), poza tym stanowi jakby "wsparcie" (gdy np. odruchowo sie go wylaczy). Otoz instalujemy na PDA aplikacje Pocket Plus (notabene polecam, swietne narzedzie wiele opcji, fajne modyfikacje nieciekawego moim zdaniem WM 5 czy 6). Umozliwia ona m. in. przypisanie wielu ciekawych skrotow, jak np. zmiana jasnosci podswietlacza pod konkretnym przyciskiem !!!! Niestety u mnie to nie dziala (a to rozwiazywaloby problem calkowicie - dziwne to, bo inne, rownie niestandardowe przypisania dzialaja dobrze - a jest ich masa w tym programie), ale nie zalamalem sie, znalazlem jeszcze inne rozwiazanie – tym razem jak nabardziej skuteczne. Program umozliwia bowiem zrobienie ikonek na pulpicie do poszczegolnych opcji. Ja zrobilem skrot do „podswietlania ekranu”, umiescilem ikonke w prawym dolnym rogu i gotowe!!! Teraz jak urzadzenie (a raczej jego wyswietlacz) nie chce sie wlaczyc, czekam pare sekund (dla pewnosci, by nie kliknac za wczesnie). Klikam w prawy rog, dzojstikiem w prawo i voila! Wszystko pieknie widac.
Testuje to juz od jakiegos czasu i wszystko pieknie dziala!!! Polecam!!!
Ps. Wersja Sygic jakej uzywam to 7.52 - stabilna i niezawodna!!!