MIO P350 i problem z AutoMapą

• 6 Odpowiedzi
  • 1452 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 14, 2006, 01:05:45 »
Witam,

czy ktoś zauważył może następujący problem. Zdarza się, że cienkie linie na mapie np. tory kolejowe, wąskie drogi itp. są źle wyświetlane. Są rozbijane na szereg poziomych lub pionowych kresek. Po przesunięciu mapy lub zmianie powiększenia czasem sytuacja wraca do normy. Takie zjawiska pojawiają się w określonych punktach mapy, gdzie występuje duże zagęszczenie cienkich linii. Problem występuje w 1 z 3 sprawdzonych egzemplarzy MIO P350.

pozdrawiam,
loukk

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2006, 21:07:05 »
To prawda, u siebie mam podobną sytuacje, ale nie spodziewalem sie, ze "problem" w innych Mio może nie wystepowac. Czy to jakas roznica w oprogramowaniu czy hardware ? ?

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 18, 2006, 16:13:38 »
Też myślałem że to błąd AutoMapy, dopóki nie zobaczyłem że na dwóch innych PDA (MIO 350 i MIO 550) problem nie występuje. Nie pomogła reinstalacja na PDA wyczyszczonym do ustawień fabrycznych. Wygląda na uszkodzenie sprzętowe. Czy ktoś jeszcze ma podobny problem ?

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 18, 2006, 19:40:25 »
Ja na swoim p550 narazie nie spotkałem się z tym problemem !!

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2006, 13:35:34 »
Boevulf, czy udało Ci się rozwiązać problem z AutoMapą?  Wygląda na to że jesteś jedynym który ma ten problem oprócz mnie. Zastanawiam się właśnie nad oddaniem PDA do serwisu.

*

Offline 4ever

• 378
    • http://dione.cc/~forever
  • Sprzęt: SF N560
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2006, 20:58:16 »
Nie jesteście jedynymi - u mnie ten problem występuje ale wyłącznie przy jednej pozycji skali mapy. jak zwiększe skalę albo ją zmniejszę - problem znika.

Jakoś mi ten problem WOGÓLE nie doskwiera :)

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2006, 22:42:28 »
Faktycznie zmienia się to w zależności od skali, również od miejsca na mapie. Istnieją miejsca gdzie problem nie występuje przy żadnej skali, są miejsca gdzie występuje w pewnym zakresie skal. Też nie przejmowałem się tym specjalnie, aż do czasu gdy zobaczyłem, że na dwóch innych PDA problem w ogóle nie występuje...