Witam
Mam kilka pytań odnośnie MIO p550.
1. Czy to normalne, że gdy mam włączone wifi w urządzeniu i jestem podpięty pod sieć, to po podłączeniu go przez kabel i ASa, znika w urządzeniu ikonka wifi i rozłącza mi neta ?
2. Problem z ustawieniem czasu i daty. Problem polega na tym, że ustawiam czas i datę w urządzeni to wszystko chodzi. W momencie gdy zrestartuje urządzenie data i czas jest zerowany do fabrycznego ustawienia, i tak cały czas. Czego to jest wina i jak to naprawić ?
3. Mam normalne połączenie bluetooth ze swoim telefonem komórkowym. Problem polega na tym, że gdy próbuje coś wysłać np. piosenkę w mp3 to wysyła się do Mio i zrywa mi w różnych momentach połączenie. O co tu może chodzić i dlaczego tak się dzieje ?
4. Miałem podłączonego Mio pod laptopa i normalnie było połączenie przez ActiveSyna, po czym w pewnym momencie zdechło. Rzadko bo rzadko tak się zdarzało, że wystarczyło zrobienie restartu komputera lub Mio i znowu było połączenie. Teraz to nie pomaga, nie idzie się połączyć:
Dodam do tego, że w tej chwili ani długo przed tym nic nie robiłem związanego palmtopem czy ASem.
W mio w ustawieniach AS mam ustawione w zakładce Connections :
When cradled
zaznaczone : Syncronize all PC's using tche connection opcje z listy - USB
W laptopie mam ustawione w ustawieniach ASa
Zezwalaj na połączenia USB
Ten komputer jest podłączony do: Automatycznie
W momencie podłączania Mio do komputera słychać charakterystyczny dźwięk w windowsie Xp jak przy podłączaniu urządzeń USB, także kabel raczej działa (Mio po podłączeniu się ładuje). Straciłem pomysły na naprawę. Może ktoś pomoże ?