Wynika z tego to że oni sami za bardzo nie wiedzą co jest grane ....
No jasne, że nie wiedzą

Ciągle proszą aby wysłać im urządzenie i jak na razie nikt tego nie zrobił. Wgranie nowego firmware to pierwszy ruch (pewnie zaraz po hard resecie). Jak pomoże to problem rozwiązany - ja nadal uważam, że to kwestia programowa - jeśli nie to będą szukać dalej przyczyny i rozwiązania. Sam kiedyś pracowałem w serwisie RTV i zawsze diagnozowanie ew. naprawę zaczyna się od najprostszych rzeczy. Jeśli np. nie włącza Ci się telewizor to zanim złapie się za scalaki i schemat sprawdza się włącznik/bezpiecznik/kabel zasilający. To taka moja dygresja.
Co do na nowo pojawiających się pytań dotyczących AM. Proszę prześledzić wątek uważnie od początku - już na pierwszej stronie pisałem, że świeżutki Mio P560 wyjęty z paczki, włączony i położony na biurku - sam się wzbudza o 12 i 24. Nie można więc powiązywać tego zachowania z jakimś Software.
Na pewno wątek ten przeewoluował - początkowo jak widać w temacie problem szybkiego rozładowywania się baterii był łączony z tym dziwnym wzbudzaniem. W toku dyskusji uważam, że ten związek został obalony. Po raz kolejny mogę się podeprzeć własnym przykładem - prosto z folii już migał, ale bateria trzymała.
Teraz mam zainstalowane:
1. AM 4.1.2
2. Battery Status - to do kolegi który się pytał skąd wiemy jaki jest stan naładowania baterii w %
3. Skype
4. MobilGadu
5. Efficasoft GPS Utilities
...i tyle na razie. Mio się budzi, bateria trzyma i co też ciekawe w dyskusji dot. rozładowywania się baterii: Nie zmieniałem ustawień Active Sync'a.
Pozdrawiam, veiovis