Mio P 560 - rozładowuje się bateria - wyłączanie

• 284 Odpowiedzi
  • 86127 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio P 560 - rozładowuje się bateria - wyłączanie
« dnia: Grudzień 14, 2007, 19:51:16 »
Wiem że ten temat był tutaj już poruszany ale znalazłem tylko jeden wątek, w którym nie ma jasnej odpowiedzi. Powiedzcie jak wyłączać wszystkie funkcje aby Pda sie nie rozładowywał. Mam swojego MIO od 2 dni i przez noc mi się rozładował. Może ktoś poda jakieś linki do odpowiednich wątków. Z góry dziękuję

Odp: Mio P 560 - rozładowuje się bateria - wyłączanie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 14, 2007, 20:24:32 »
start->ustawienia->system->pamięć->uruchomione programy->zatrz.wsz.
ale jesli nie wylaczysz go przyciskiem u gory to i tak przez noc polowa beterii zniknie

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 14, 2007, 21:20:31 »
dzięki - wiem ze tak mozna zrobic, ale ponoć to też nie zawsze skutkuje. Ponoć materia jest bardziej złożona :grin:. No ale spróbuję - może u mnie to zadziała.

*

Offline mio560

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 15, 2007, 09:40:52 »
dzięki - wiem ze tak mozna zrobic, ale ponoć to też nie zawsze skutkuje. Ponoć materia jest bardziej złożona :grin:. No ale spróbuję - może u mnie to zadziała.

Na forum znajdziesz instrukcje jak wylaczyc active sync, nie pamietam linkow, ale poszukaj, wyrzuć wszystkie przypomnienia, laduj na ladowarce a nie tylko przy komputerze czy w samochodzie, natomiast to wszystko jeszcze nie daje wlasciwych rezultatow. Ja mam Mio P560 od miesiaca i wciaz sie z tym bujam. Wlasnie wczoraj zdjelam go z ladowarki rano, mial 100%, w ciagu dnia uzylam go kilka razy, wieczorem mial 40 %, zapomnialam o tym i nie ladowalam przez noc, no i teraz mam ZERO!

Moje pytanie, jesli ktos ma podobny problem - Mio wlacza sie co ok. 15 minut, w zasadzie nie jest to az tak regularnie, bo raz czesciej raz rzadziej, i pokazuje mi zegar. Godzinami szukalam zeby to wylaczyc, ale nigdzie nic takiego nie znalazlam. Ktos kto ma duuuzo drozszego i bardziej skomplikowanego PDA poradzil mi znalezc gdzie sie wylacza samodzielnosc, no ale nic takiego nie widze. Moze to to go rozladowuje? Choc z drugiej strony, to ze sie wlaczy iles tam razy na dobe i potem wylaczy po dwu minutach nie powinno chyba go rozladowac w ciagu doby???

Wiem, ze problem byl poruszany, ale poniewaz nie zostal tak na prawde rozwiazany, to moze ktos ma jeszcze jakies pomysly?

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 15, 2007, 15:39:55 »
Czy to jest tylko taka właściwość mio czy inne pda też tak mają?
A więc poprzedniego wieczora pozamykałem wszystkie sesje i programy tak jak mi tu poradzono. Wyłączyłem przyciskiem górnym Pda był naładowany na 100 proc. Nagle w nocy ok 0.00 moje urzadzenie na chwilę rozbłysło jak UFO i zgasło. Ok 7 rano się budze a dioda migocze. No więc włączam a tam juz tylko jedna kreska na baterii. A więc znowu prosze o jakieś rady. Czym to było spowodowane? Jak sobie z tym radzić?

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 15, 2007, 17:54:40 »
Czy to jest tylko taka właściwość mio czy inne pda też tak mają?
A więc poprzedniego wieczora pozamykałem wszystkie sesje i programy tak jak mi tu poradzono. Wyłączyłem przyciskiem górnym Pda był naładowany na 100 proc. Nagle w nocy ok 0.00 moje urzadzenie na chwilę rozbłysło jak UFO i zgasło. Ok 7 rano się budze a dioda migocze. No więc włączam a tam juz tylko jedna kreska na baterii. A więc znowu prosze o jakieś rady. Czym to było spowodowane? Jak sobie z tym radzić?
Chyba zależy to od egzemplarza.W moim P560 bateria po wyłączeniu przyciskiem górnym wytrzymuje spokojnie tydzień i nie spada zasilanie na 0%(jest ok.30-40%). Mam zatrzymane wszystkie programy (z opcji start menu/setup/memory/running programs) , nie włączam bluetooth ani Wi-Fi.Przed wyłączeniem górnym przyciskiem włączam blokadę ekranu przed przypadkowym naciśnięciem i uruchomieniem PDA w pokrowcu.

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 15, 2007, 18:02:09 »

Chyba zależy to od egzemplarza.W moim P560 bateria po wyłączeniu przyciskiem górnym wytrzymuje spokojnie tydzień i nie spada zasilanie na 0%(jest ok.30-40%). Mam zatrzymane wszystkie programy (z opcji start menu/setup/memory/running programs) , nie włączam bluetooth ani Wi-Fi.Przed wyłączeniem górnym przyciskiem włączam blokadę ekranu przed przypadkowym naciśnięciem i uruchomieniem PDA w pokrowcu.

Czy to znaczy, ze skoro zrobione zostalo dokladnie to wszystko co powyzej, wylaczone wszystkie przypomnienia, ustawiony active sync wedlug wskazowek forumowych a MIO wytrzymuje na baterii tylko ok 24 godzin przy bardzo malym uzywaniu, to znaczy ze cos z nim jest nie tak i nalezaloby go reklamowac? No bo tak nie powinno byc, tym bardziej, jesli inny w tej samej sytuacji wytrzymuje tydzien i dluzej! Moj tez na poczatku tak wytrzymywal... Zastanawiam sie nad twardym resetem, ale troche sie boje... Czy ktos ma jeszcze jakis pomysl?

*

Offline darecki81

• 45
  • Sprzęt: Samsung SM-G388F
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 15, 2007, 18:57:31 »
witam  :)
swoje MIO P560 mam od miesiąca i nie mam takich problemów jak wy z baterią
 właśnie sprawdzałem mam stan baterii 90% a ładowana była na PC dwie doby temu , ale go przez ten czas nie używałem tylko pobudka rano
nie wiem skąd te problemy z baterią , ale ja takich nie miałem

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 15, 2007, 20:51:39 »
U mnie też się tak dzieje - ładuję do 100 %. Wyłączam wszystkie programy i wyłączam górnym przyciskiem - po 1 dobie spadek baterii prawie do 0. Też zauważyłem że MIO potrafi się sam załaczyć. Myślę że napiszę w tygodniu do serwisu MIO podejrzewam, że niektóre "modele" potzrebują łatki tak jak było w przypadku 550.

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 15, 2007, 21:09:23 »
U mnie też się tak dzieje - ładuję do 100 %. Wyłączam wszystkie programy i wyłączam górnym przyciskiem - po 1 dobie spadek baterii prawie do 0. Też zauważyłem że MIO potrafi się sam załaczyć. Myślę że napiszę w tygodniu do serwisu MIO podejrzewam, że niektóre "modele" potzrebują łatki tak jak było w przypadku 550.

Prosze, daj znac jaka dostaniesz wiadomosc. A czy obserwujesz zeby Mio sam sie wlaczal i pokazywal zegar?

« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 15, 2007, 21:49:47 »
Ja wylaczam wszystkie programy i przyciskiem u gory, przy takim urzywaniu wytrzymuje spokojnie 5-6 dni.
I tez wlacza sie w nocy na pare sukund jak ufo i sam gasnie ale bateria sie nie rozladowuje.
Laduje go bardzo nieregularnie czasem przez PC czasem ladowarka sieciowa.
Z wlaczonym GPS'em (OziExplorerCe) na samej baterii wytrzymuje ok 6 godz do stanu baterii ok 6-7%.

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 15, 2007, 22:57:20 »
Ja wylaczam wszystkie programy i przyciskiem u gory, przy takim urzywaniu wytrzymuje spokojnie 5-6 dni.
I tez wlacza sie w nocy na pare sukund jak ufo i sam gasnie ale bateria sie nie rozladowuje.
Laduje go bardzo nieregularnie czasem przez PC czasem ladowarka sieciowa.
Z wlaczonym GPS'em (OziExplorerCe) na samej baterii wytrzymuje ok 6 godz do stanu baterii ok 6-7%.

Zazdroszcze! Zdjelam go dzis z ladowarki ok. 15-tej, po tym jak sie ladowal od rana, bo rano mial 0%. Jak go zdjelam, mial 100%m nic na nim nie robilam, tylko na chwile podlaczylam do komputera. W tej chwili ma 60%! Nie jest wlaczony zaden program, mio wylaczony przyciskiem u gory i lezy sobie na stole. To gdzie sie podziewa ta jego bateria? Musze go znow podlaczyc do ladowarki, bo jak nie, to rano znow bedzie zero... Tak to chyba nie powinno dzialac!

Czy ktos wie, czy jest jakis przedstawiciel Mio w Polsce, ktorego mozna by zapytac o co tu chodzi zanim sie zdecyduje na odeslanie go do serwisu?

« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 16, 2007, 08:15:21 »
Moje mio p560 ma tydzien i tez mam problem z bateria.
Laduje  ladowarka sieciowa ma 100%. Po 24 godzinach nieuzywania 100%, po 36 godzinach 100% nastepnie 15 minut uzywania GPS 80%
po 48 godzinach 50% o godzine 22. Rano po 8 godziach 10%.  Oczywiście wszytko powylanczane zgodnie z instrukcjami na forum.

Mio nie zalacza sie sam w czasie czuwania. Albo mamy wadliwa partie, albo mio p560 tak ma, ze bateria trzyma tak krotko.

« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 16, 2007, 10:46:24 »
No a mi się równo o północy znowu włączył - ma to pewnie jakiś związek ze zmianą daty. No ale o 5.40 znowu się wybudził - co jest grane???
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2007, 20:46:39 wysłana przez sasiad_gda »

*

Offline jacoo

• *
  • 81
  • Sprzęt: MIO P560, AM EU
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 16, 2007, 11:06:35 »
Ja u siebie wylaczam wszystkie programy, zmian w Active Sync nie robilem zadnych.

Podczas nawigacji wytrzymuje ok. 4 godzin po naladowaniu.

Racja rozblyska czasem ekran TTTM? ;)

Jednak nie zauwazylem tak szybkiego rozladowywania o jakim piszecie.

*

Offline marbed

• *
  • 51
    • http://marbed.pl
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 16, 2007, 11:29:38 »
Przez pierwsze 2 dni od zakupu miałem problemy z baterią podobne do waszych kłopotów. Czyli ładuję na 100%, wyłączam, budzę się rano a tam 0  :mad:

Na szczęście po przeprowadzeniu kilku zabiegów sytuacja się znacznie poprawiła i mio P560 działa mi teraz kilka dni bez ładowania.

Oto to zrobiłem:

1. Wyciągnąłem kartę MMC z gniazda (używam jej tylko wtedy kiedy naprawdę potrzebuję i nie przechowuję jej w PDA)
2. Zainstalowałem sobie BatteryStatus - plugin today aby na bieżąco przy jego pomocy wyłączać programy pozostające w tle.
3. Start->Ustawienia->Dzisiaj->Elementy - odznaczyłem ptaszek przy opcji "Czas oczek. ekranu Dzisiaj"
4. Start->Ustawienia->System->Zasilanie->Zaawansowane - tutaj ustawiłem trochę ograniczeń

Potwierdzam, że MIO P560 włącza się samodzielnie o 12:00 i 00:00. Zapewne to błąd softu. Lecz gdy ustawimy PDA wg pkt. 4 to urządzenie powinno się wyłączyć wg wprowadzonych tam ustawień.

Mam nadzieję, że te informacje będą pomocne.

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 16, 2007, 18:08:22 »
Przez pierwsze 2 dni od zakupu miałem problemy z baterią podobne do waszych kłopotów. Czyli ładuję na 100%, wyłączam, budzę się rano a tam 0  :mad:

Ja odwrotnie, najpierw bylo idealnie, dopiero potem cos sie zaczelo paprac.
1. Wyciągnąłem kartę MMC z gniazda (używam jej tylko wtedy kiedy naprawdę potrzebuję i nie przechowuję jej w PDA)

tego nie probowalam...
2. Zainstalowałem sobie BatteryStatus - plugin today aby na bieżąco przy jego pomocy wyłączać programy pozostające w tle.

Ja mam program Spb Shell i monitor programow na pulpicie oraz poziom ladowania baterii, staram sie miec wszystko wylaczone.

3. Start->Ustawienia->Dzisiaj->Elementy - odznaczyłem ptaszek przy opcji "Czas oczek. ekranu Dzisiaj"

zrobiłam jak piszesz, dzięki za radę

4. Start->Ustawienia->System->Zasilanie->Zaawansowane - tutaj ustawiłem trochę ograniczeń

Ciekawe, jakie konkretnie? Ja mam wylacz gdy nie uzywane 2 minuty i odznaczone wylacz gdy nie uzywany podczas zasilania zewnetrznego, no bo skoro jest zasilanie...
Poza tym wywalilam wszelkie automatyczne przypomnienia i aktualizacje, wszystko robie recznie, zeby Mio sie nie wlaczalo samo gdy np. chce cos tam sciagnac z netu a jest nie podlaczony do kompa. (choc byloby duzo milej, gdyby to mogl robic sam). M.in. plik aktualizacyjny do GPS sciagam sobie sama.

Potwierdzam, że MIO P560 włącza się samodzielnie o 12:00 i 00:00. Zapewne to błąd softu. Lecz gdy ustawimy PDA wg pkt. 4 to urządzenie powinno się wyłączyć wg wprowadzonych tam ustawień.

Moj po nocnym ladowaniu jakos sie ustatkowal i dzis nie spada mu wcale poziom naladowania, ale juz tak bylo, po czym nagle w nocy spadlo do polowy, wiec zobaczymy co bedzie dalej. Wydaje mi sie ze dzis tak czesto sie nie wlacza, a mam go caly czas przed nosem. Choc noca nie wiem, co wyczynia:)
Mam nadzieję, że te informacje będą pomocne.

Ja tez mam nadzieje, i dzieki za zainteresowanie!

« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 16, 2007, 20:58:23 »
Dzięki marbed za rady.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 16, 2007, 21:00:37 wysłana przez sasiad_gda »

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 17, 2007, 08:18:39 »
Jestem w szoku, cos chyba pomoglo, bo nie tylko caly dzien byl na 100% to przez noc nie ubylo ani jednej kreseczki! Nie mam pojecia co moglo pomoc z tych wszystkich rad, ale cos pomoglo chyba, zobaczymy dalej!

« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 17, 2007, 13:41:12 »
ja też jestem w szoku. Zastosowałem się do rad marbeda i jest ok. Tzn. urządzenie znowu rozbłysło w nocy jak ufo, ale po 2 minutach, tak jak go zaprogramowałem zgasło. Marbed - masz ode mnie witrualne piwo :ok:

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 18, 2007, 09:06:17 »
ja też jestem w szoku. Zastosowałem się do rad marbeda i jest ok. Tzn. urządzenie znowu rozbłysło w nocy jak ufo, ale po 2 minutach, tak jak go zaprogramowałem zgasło. Marbed - masz ode mnie witrualne piwo :ok:

Podejrzewalam, ze ta radosc jest przedwczesna. Bylabym niezwykle wdzieczna gdyby ktos potrafil wytlumaczyc jak to sie dzieje: przez dobe po naladowaniu caly czas bylo 100%, mimo, niezbyt intensywnego, uzywania. To bylo az dziwne, ze nic nie ubywalo przez wiele godzin. Potem 10 minut ogladania mapy bez podlaczenia zabralo 10 %, ale w samochodzie znow sie naladowal do 100%.
Wieczorem o 23 bylo 100% w dalszym ciagu. A rano ... szok, ale negatywny - 34 %! Czy ktos zna odpowiedz, dlaczego??? Menager programow nie pokazuje zadnego uruchomionego programu...

I to wszystko mimo tych wszystkich ustawien, wywalenia przypomnien itp, itp, itp...

*

Offline marbed

• *
  • 51
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 18, 2007, 12:30:48 »
Nie pisałem już o poprawnym formatowaniu baterii uważając to za oczywistość. Dodam jednak, że przy każdym urządzeniu jakie zakupię bardzo dużą uwagę przywiązuję do porządnego przygotowania baterii do pracy. Po zakupie używam do wyczerpania a następnie 3 cykle pełnego rozładowania i ładowania co najmniej 12 godzin. Dopiero wtedy można oczekiwać odpowiednich czasów pracy podawanych przez producentów.

Jeśli już wszystkie możliwości poprawienia długowieczności baterii zostały wyczerpane proponuję zrobić twardy reset (może coś samo zaskoczy  :) )

Oczywiście nie należy odrzucać możliwości wadliwości typowo sprzętowej czegoś w urządzeniu - ale mam nadzieję, że tego nikt nie doświadczy.

« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 18, 2007, 17:21:29 »

[/quote]

Podejrzewalam, ze ta radosc jest przedwczesna. Bylabym niezwykle wdzieczna gdyby ktos potrafil wytlumaczyc jak to sie dzieje: przez dobe po naladowaniu caly czas bylo 100%, mimo, niezbyt intensywnego, uzywania. To bylo az dziwne, ze nic nie ubywalo przez wiele godzin. Potem 10 minut ogladania mapy bez podlaczenia zabralo 10 %, ale w samochodzie znow sie naladowal do 100%.
Wieczorem o 23 bylo 100% w dalszym ciagu. A rano ... szok, ale negatywny - 34 %! Czy ktos zna odpowiedz, dlaczego??? Menager programow nie pokazuje zadnego uruchomionego programu...

I to wszystko mimo tych wszystkich ustawien, wywalenia przypomnien itp, itp, itp...
[/quote]

Tez tak mam jedna noc po ladowaniu trzyma 100% a inna noc po ladowaniu rano mam 43%.

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 19, 2007, 09:18:55 »

Tez tak mam jedna noc po ladowaniu trzyma 100% a inna noc po ladowaniu rano mam 43%.

Tak, znow to samo, tylko tym razem juz w pierwsza noc po ladowaniu - wieczorem bylo 100%, a rano 34 %. Co sie w nocy dzieje?
Ja mam nadzieje ze twardy reset byc moze (ale tylko byc moze) by pomogl, ale nieco sie tego boje, bo nie wiem czy wszystko zrobie jak trzeba i czy czegos nie strace... Tak sobie mysle, czy moze jakis program ktory najpierw probnie zainstalowalam, a potem odinstalowalam czegos tutaj nie organizuje sobie.

Co do ladowania baterii, jak go kupowalam, powiedzieli mi - dobrze naladowac baterie i potem nie trzeba juz jej rozladowywac do konca, tym bardziej, ze jak sie rozladuje do konca to sie straca dane. Ale mnie sie zdaje ze to chyba nie jest kwestia samej baterii, skoro jest taka sytuacja ze przez kilkanascie godzin mimo uzywania wciaz jest 100% a potem po nocy spada o 3/4 prawie - to jest tak, jakby w nocy cos tam dzialalo. No i jeszcze to, ze on sie wlacza sam i pokazuje zegar, na chwileczke, ale jednak to robi i nie ma jak tego wylaczyc, co to moze byc?

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 20, 2007, 09:38:11 »
No, to juz jest porazka... Wczoraj rano bylo 34 % wiec go ladowalam kilka godzin, po zdjeciu bylo 100%, wieczorem bylo 90% (uzywany niewiele) a rano znow 29 %! Czy nikt nie ma zadnego pomyslu co sie dzieje w nocy z MIO i jego bateria?

« Odpowiedź #25 dnia: Grudzień 20, 2007, 20:43:23 »
Witam , bujam sie  z  tym  problemem juz  od  dluzszego  czasu.
 Mio byl w serwisie tam wymienili plyte glowna ,ktora to byla niby odpowiedzialna za nieprawidlowe dzialanie baterii ale problem nie ustapil.
Nie ma zadnej  poprawy.
Robilem  twardy reset, probowalem rowniez postepowac wedlug instrukcji znalezionej na forum ,ktora pomagala przy mio 550 i  nic.
Odsylam mio kolejny raz  do serwisu,a jezeli nie  bedzie poprawy to zarzadam zwrotu pieniedzy.
 Mam jeszcze pytanie do uzytkownikow 560-tki, czy dziala  u was internet  przez  kabel kiedy  urzadzenie jest podpiete i zsynchronizowane z pc przez activesync??????????
U mnie  wywala jakis  blad !
Przez wifi jest  :ok:.

Pozdrawiam

*

Offline marbed

• *
  • 51
« Odpowiedź #26 dnia: Grudzień 20, 2007, 22:58:54 »
Mam jeszcze pytanie do uzytkownikow 560-tki, czy dziala  u was internet  przez  kabel kiedy  urzadzenie jest podpiete i zsynchronizowane z pc przez activesync??????????
U mnie  wywala jakis  blad !

U mnie przez kabelek śmiga. Myślę, że w tym przypadku dużo zależy od oprogramowania ActiveSync i systemu Windows. Jak wiadomo ActiveSync jest często bolączką użytkowników PDA. Stabilność tego programu czasami pozostawia wiele do życzenia. Sam wiele razy zauważyłem, że jak odpinam moje MIO od USB to windows jakby dopiero odzyskał oddech :D

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #27 dnia: Grudzień 21, 2007, 08:28:18 »

Mio byl w serwisie tam wymienili plyte glowna ,ktora to byla niby odpowiedzialna za nieprawidlowe dzialanie baterii ale problem nie ustapil.
Nie ma zadnej  poprawy.
Robilem  twardy reset, probowalem rowniez postepowac wedlug instrukcji znalezionej na forum ,ktora pomagala przy mio 550 i  nic.
Odsylam mio kolejny raz  do serwisu,a jezeli nie  bedzie poprawy to zarzadam zwrotu pieniedzy.

Dziękuję za tę wiadomość, bo w ten sposób wiem, że w razie czego mogę go reklamować, w końcu mam go dopiero ok. miesiąca. Wczoraj przeszedł sam siebie, bo po porządnym ładowaniu,  w ciągu jednego dnia, uzywany naprawdę niewiele zszedł do 45 %, co by było jakbym go nie ładowała przez następną noc? Pewnie by osiągnął jakieś minus ileś tam...

U mnie działa ok przez kabel, a wifi nie miałam jeszcze możliwości sprawdzić, pozdrawiam

« Odpowiedź #28 dnia: Grudzień 21, 2007, 10:43:00 »
u mnie na szczęście objawy ustąpiły. Naładowałem we wtorek wieczorem. I teraz piątek rano - jest jakieś 95 %

*

Offline yarmen

• 6
  • Sprzęt: Mio p560
« Odpowiedź #29 dnia: Grudzień 25, 2007, 11:44:22 »
Witam, widzę że nie tylko ja mam problem z baterią, zrobiłem hard reset i wiecie co - pomogło---> ale na parę dni, historia znowu się powtarza, na wigilijny wieczór miałem 95% następnego dnia z rana 45%, a nic z nim przecież nie zrobiłem, zainstalowany mam batteryStatus, który zamyka niepotrzebne aplikacje i nic, myślę że to nie jest problem baterii ale jakiegoś głupiego programiku. APELUJĘ więc do was koleżanki i koledzy ----> jeśli wiecie jak to naprawić podzielcie się jak najszybciej swoim złotym środkiem jak uleczyć nasze Mio!!!!! Dziękuję.