Przez pierwsze 2 dni od zakupu miałem problemy z baterią podobne do waszych kłopotów. Czyli ładuję na 100%, wyłączam, budzę się rano a tam 0 
Ja odwrotnie, najpierw bylo idealnie, dopiero potem cos sie zaczelo paprac.
1. Wyciągnąłem kartę MMC z gniazda (używam jej tylko wtedy kiedy naprawdę potrzebuję i nie przechowuję jej w PDA)
tego nie probowalam...
2. Zainstalowałem sobie BatteryStatus - plugin today aby na bieżąco przy jego pomocy wyłączać programy pozostające w tle.
Ja mam program Spb Shell i monitor programow na pulpicie oraz poziom ladowania baterii, staram sie miec wszystko wylaczone.
3. Start->Ustawienia->Dzisiaj->Elementy - odznaczyłem ptaszek przy opcji "Czas oczek. ekranu Dzisiaj"
zrobiłam jak piszesz, dzięki za radę
4. Start->Ustawienia->System->Zasilanie->Zaawansowane - tutaj ustawiłem trochę ograniczeń
Ciekawe, jakie konkretnie? Ja mam wylacz gdy nie uzywane 2 minuty i odznaczone wylacz gdy nie uzywany podczas zasilania zewnetrznego, no bo skoro jest zasilanie...
Poza tym wywalilam wszelkie automatyczne przypomnienia i aktualizacje, wszystko robie recznie, zeby Mio sie nie wlaczalo samo gdy np. chce cos tam sciagnac z netu a jest nie podlaczony do kompa. (choc byloby duzo milej, gdyby to mogl robic sam). M.in. plik aktualizacyjny do GPS sciagam sobie sama.
Potwierdzam, że MIO P560 włącza się samodzielnie o 12:00 i 00:00. Zapewne to błąd softu. Lecz gdy ustawimy PDA wg pkt. 4 to urządzenie powinno się wyłączyć wg wprowadzonych tam ustawień.
Moj po nocnym ladowaniu jakos sie ustatkowal i dzis nie spada mu wcale poziom naladowania, ale juz tak bylo, po czym nagle w nocy spadlo do polowy, wiec zobaczymy co bedzie dalej. Wydaje mi sie ze dzis tak czesto sie nie wlacza, a mam go caly czas przed nosem. Choc noca nie wiem, co wyczynia:)
Mam nadzieję, że te informacje będą pomocne.
Ja tez mam nadzieje, i dzieki za zainteresowanie!