Chodzi mi o to by wiele osób zgłosiło do MIO- TECH problem z samoczynnym włączaniem się urządzenia. Im więcej zgłoszeń z podobnym problemem tym szybciej może powstanie jakaś łatka która rozwiąże ten problem i którą sami będziemy mogli sobie wgrać bez konieczności wysyłania urządzeń do serwisu.
Bawienie się w fake serwery, usuwanie przypomnień i wszystkich zdarzeń z kalendarza ?? Po co nam w takim razie kalendarz, spotkania i przypomnienia jak każdy usuwa to z systemu by mu sie mio nie odpalało? Ja chce korzystać ze wszystkich funkcji urządzenia nie rezygnując z kalendarza czy spotkań...
No tak, rozumiem i zgadzam sie. Wyslalam juz zgloszenie tego problemu. Fakt, wkurzajace jest usuwanie przypomnien i aktualizowanie wszystkiego recznie, no bo to palm powinien za nas o tym pamietac. Ja przeszlam z archiwalnego PalmOS na Mio, i tam nie bylo takich problemow. Dlatego rozumiem i popieram.
[/quote]
Mi bateria też na długo starcza bo zastosowałem wiele ustawień które zapobiegają rozładowywaniu się baterii, ale nadal uważam że środki podane w tym temacie są tylko środkami zaleczającymi a nie środkami które problem usuwają.
No tak, ale tutaj mialabym jednak pewne watpliwosci:
Piszesz, ze bateria dlugo ci starcza bo zastosowales wiele ustawien, ale z tego co na tym watku zostalo wielokrotnie napisane, nie wynika, aby to rzeczywiscie cos istotnie zmienialo, tak samo jak nie wyglada na to, aby to samoistne wlaczanie sie - tym bardziej dwa razy na dobe, na minutke - tak bardzo obciazalo baterie.
Ja wykonalam wszelkie te ustawienia a i tak tracilam baterie w ciagu 24 godzin do czasu az zainstalowalam (powtarzam to do znudzenia) nowa wersje mapy. Teraz zaczynam przestawiac te ustawienia na nowo i zobacze co sie bedzie dzialo kiedy nie bede palma tak bardzo chronic.
Ale patrzac logicznie, jesli przed zainstalowaniem aktualizowanej mapy palm tracil cala baterie w ciagu doby, z czego wiekszosc w nocy, a od dnia zainstalowania prawie nic nie traci i jedzie na jednym ladowaniu od prawie dwu tygodni, przy czym wszelkie inne ustawienia sie nie zmienily, to raczej dowodzi to, ze to nie to samoczynne dzialanie palma rozladowuje baterie. Moze wkurzac, moze byc niebezpieczne, ale to nie to go rozladowuje. Bo moj, jak powtarzam, wlacza mi sie nieraz i kilka razy na godzine, ale na baterii nie traci.
A wiec, jestem za zmuszeniem producenta do stworzenia latki, aby mio nie dzialal samowolnie, ale jesli ktos szuka przyczyny rozladowywania baterii, to raczej nie tu lezy problem.