Mio P 560 - rozładowuje się bateria - wyłączanie

• 284 Odpowiedzi
  • 83745 Wyświetleń

*

Offline maro_ka

• 39
  • Sprzęt: Mio P360
Odp: Mio P 560 - rozładowuje się bateria - wyłączanie
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 31, 2007, 20:30:20 »
Jak obiecywałem zamieszczam odpowiedź od producenta na moje zapytanie dotyczące włączania się Mio o 12 i 24 każdego dnia.

Cytuję odpowiedź jaką otrzymałem :
"Witam, proszę spróbować wykonać twardy reset urządzenia - jeżeli to nie poprawi sytuacji to proszę o zgłoszenie zlecenia serwisowego. Instrukcję zamieszczam w załączniku. Pozdrawiam."

Tak więc podejście do tematu PRO. Hard reset a jak nie da rady do wypełnij kilka świstków i odeślij urządzenie...

*

Offline mio560

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 31, 2007, 20:36:43 »

"Witam, proszę spróbować wykonać twardy reset urządzenia - jeżeli to nie poprawi sytuacji to proszę o zgłoszenie zlecenia serwisowego. Instrukcję zamieszczam w załączniku. Pozdrawiam."

Instrukcje czego, twardego resetu czy zgloszenia zlecenia? A mozesz przekazac te instrukcje, i gdzie konkretnie pisales? Z gory dziekuje! No bo skoro mozna serwisowac palma, ktory sie wlacza dwa razy na dobe, to co dopiero taki okaz jak moj, co sie zglasza wiele razy, czasem i co kwadrans...

*

Offline marbed

• *
  • 51
    • http://marbed.pl
« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 31, 2007, 20:59:03 »
Jak obiecywałem zamieszczam odpowiedź od producenta na moje zapytanie dotyczące włączania się Mio o 12 i 24 każdego dnia.

Cytuję odpowiedź jaką otrzymałem :

Tak więc podejście do tematu PRO. Hard reset a jak nie da rady do wypełnij kilka świstków i odeślij urządzenie...

To możesz już serwisantom przekazać, że to jest problem globalny, występujący we wszystkich urządzeniach (przynajmniej u użytkowników tego forum, lecz myślę, że to dość reprezentatywna grupa badanych  :wink: )
Cóż odpowiedź serwisanta mnie nie zaskoczyła - to ludzki odruch odpychać od siebie problemy  :P
Ale zauważyłem pewną prawidłowość przy włączaniu się o północy. Tuż po włączeniu się PDA widać jakąś inną godzinę (chyba 10:00) a potem cyk, i zmiana na 00:00. Mam ustawione wyłączanie przy bezczynności na 2 minuty więc to nie problem i MIO wyłącza się potem sam. Lecz musimy dojść do rozwiązania tej zagadki dlaczego tak się dzieje  :P
« Ostatnia zmiana: Styczeń 01, 2008, 12:25:03 wysłana przez marbed »

*

Offline maro_ka

• 39
« Odpowiedź #63 dnia: Grudzień 31, 2007, 22:58:24 »
" Instrukcję " a może bardziej "Procedura zgłaszania RMA dla produktów Mio Technology Limited"
Czyli jak zgłosić usterkę przy oddawaniu mio do serwisu.

Co do pisania to napisałem do pomocy technicznej na stronie mio-tech z ich formularza. Zarejestrowałem się wcześniej do klubu żeby moje pytanie / prośba o pomoc był szybciej rozpatrzona :)

Instrukcję o której wspomniał miły serwisant zamieszczam w załączniku :)

Myśle że ja sam nic nie wskóram. Jak zaleja ich podobne zgłoszenia to dopiero zerkną co jest na rzeczy. tak jak było w przypadku MIo 550 i 350.

Generalnie widze ze problem u większości został rozwiązany tak jak u mnie. kilka ustawień. Ale jest to "zaleczenie" a nie całkowite pozbycie sie wyżej opisywanego zjawiska.

Mi ten stan rzeczy nie odpowiadał dlatego napisałem do mio tech żeby dostać jakieś informacje dotyczące "rozwiązania problemu"
jak widać Mio tech doradziło tylko hard reset.
Ja sie jednak z tą opcją wstrzymam...

« Ostatnia zmiana: Grudzień 31, 2007, 23:03:13 wysłana przez maro_ka »

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #64 dnia: Styczeń 01, 2008, 11:05:57 »

Instrukcję o której wspomniał miły serwisant zamieszczam w załączniku :)

Serdeczne dzieki!  :smile:
Myśle że ja sam nic nie wskóram. Jak zaleja ich podobne zgłoszenia to dopiero zerkną co jest na rzeczy. tak jak było w przypadku MIo 550 i 350.
...napisałem do mio tech żeby dostać jakieś informacje dotyczące "rozwiązania problemu"
jak widać Mio tech doradziło tylko hard reset.
Ja sie jednak z tą opcją wstrzymam...

Nie do konca zrozumialam, wstrzymasz sie z hard resetem, czy z wyslaniem Mio do serwisu? Czy chodzi Ci o to, zeby jak najwiecej osob po prostu zrobilo takie zgloszenie jak ty, bez koniecznosci serwisowania Mio, po to zeby oni poznali problem, czy chodzi ci o to zeby ich zalac palmami?

Pytam, bo po pierwsze hard reset mnie nieco przeraza, podobnie jak format dysku w komputerze, jakos tak boje sie, czy potem wszystko bedzie latwo poukladac, po drugie, troche mnie nie bawi wysylanie mio do serwisu, aczkolwiek to jego wielokrotne wlaczanie sie w dzien i w nocy, choc teraz nie powoduje zuzycia baterii, to jednak byloby lepiej zeby dalo sie to wylaczyc. No, i gdyby byla nadzieja na to, ze oni dla wszystkich Mio zrobia jakas latke, to z pewnoscia byloby dobrze. Wiec co najlepiej zrobic?

*

Offline dokch

• 20
  • Sprzęt: Mio P560 | Omnia I8000
« Odpowiedź #65 dnia: Styczeń 01, 2008, 14:15:07 »
Dołączam do was, mój mio budzi się o: 12, 15, 19, 23, 24.
Na razie nie zauważyłem więcej.
Napisane: Styczeń 01, 2008, 14:10:51
Dołączam do was, mój mio budzi się o: 12, 15, 19, 23 i 24.
Więcej nie zauważyłem.

Serwis też dał mi tylko wskazówki jak wysłać pda...

*

Offline darecki81

• 45
  • Sprzęt: Samsung SM-G388F
« Odpowiedź #66 dnia: Styczeń 01, 2008, 15:45:26 »
a mój teraz od niedzieli trzyma 100% baterii :)
ciekawe kiedy spadnie  :D

*

Offline maro_ka

• 39
« Odpowiedź #67 dnia: Styczeń 01, 2008, 15:45:59 »
Może wyrażę sie jaśniej.

Chodzi mi o to by wiele osób zgłosiło do MIO- TECH problem z samoczynnym włączaniem się urządzenia. Im więcej zgłoszeń z podobnym problemem tym szybciej może powstanie jakaś łatka która rozwiąże ten problem i którą sami będziemy mogli sobie wgrać bez konieczności wysyłania urządzeń do serwisu.

Ja też na razie nie chce robić hard reseta bo uważam że tak jak w normalnych kompach format jest to ostateczność...
Czekam na rozwiązanie inne. tak więc wstrzymuję sie z hard resetem jak i wysłaniem mio do serwisu. Chodzi mi o to by zalać ich zgłoszeniami z tym problemem a nie zalac ich urządzeniami w serwisie:)

Co najlepiej zrobić. Uważam że zgłosić problem. Problem nie zgłoszony do MIO nie bedzie rozpatrzony a tym bardziej nie powstanie żadne rozwiązanie.

Mi bateria też na długo starcza bo zastosowałem wiele ustawień które zapobiegają rozładowywaniu się baterii, ale nadal uważam że środki podane w tym temacie są tylko środkami zaleczającymi a nie środkami które problem usuwają.

Bawienie się w fake serwery, usuwanie przypomnień i wszystkich zdarzeń z kalendarza ?? Po co nam w takim razie kalendarz, spotkania i przypomnienia jak każdy usuwa to z systemu by mu sie mio nie odpalało? Ja chce korzystać ze wszystkich funkcji urządzenia nie rezygnując z kalendarza czy spotkań...

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #68 dnia: Styczeń 01, 2008, 18:58:25 »
Chodzi mi o to by wiele osób zgłosiło do MIO- TECH problem z samoczynnym włączaniem się urządzenia. Im więcej zgłoszeń z podobnym problemem tym szybciej może powstanie jakaś łatka która rozwiąże ten problem i którą sami będziemy mogli sobie wgrać bez konieczności wysyłania urządzeń do serwisu.
Bawienie się w fake serwery, usuwanie przypomnień i wszystkich zdarzeń z kalendarza ?? Po co nam w takim razie kalendarz, spotkania i przypomnienia jak każdy usuwa to z systemu by mu sie mio nie odpalało? Ja chce korzystać ze wszystkich funkcji urządzenia nie rezygnując z kalendarza czy spotkań...

No tak, rozumiem i zgadzam sie. Wyslalam juz zgloszenie tego problemu. Fakt, wkurzajace jest usuwanie przypomnien i aktualizowanie wszystkiego recznie, no bo to palm powinien za nas o tym pamietac. Ja przeszlam z archiwalnego PalmOS na Mio, i tam nie bylo takich problemow. Dlatego rozumiem  i popieram.
[/quote]

Mi bateria też na długo starcza bo zastosowałem wiele ustawień które zapobiegają rozładowywaniu się baterii, ale nadal uważam że środki podane w tym temacie są tylko środkami zaleczającymi a nie środkami które problem usuwają.

No tak, ale tutaj mialabym jednak pewne watpliwosci:
Piszesz, ze bateria dlugo ci starcza bo zastosowales wiele ustawien, ale z tego co na tym watku zostalo wielokrotnie napisane, nie wynika, aby to rzeczywiscie cos istotnie zmienialo, tak samo jak nie wyglada na to, aby to samoistne wlaczanie sie - tym bardziej dwa razy na dobe, na minutke - tak bardzo obciazalo baterie.
Ja wykonalam wszelkie te ustawienia a i tak tracilam baterie w ciagu 24 godzin do czasu az zainstalowalam (powtarzam to do znudzenia) nowa wersje mapy. Teraz zaczynam przestawiac te ustawienia na nowo i zobacze co sie bedzie dzialo kiedy nie bede palma tak bardzo chronic.
Ale patrzac logicznie, jesli przed zainstalowaniem aktualizowanej mapy palm tracil cala baterie w ciagu doby, z czego wiekszosc w nocy, a od dnia zainstalowania prawie nic nie traci i jedzie na jednym ladowaniu od prawie dwu tygodni, przy czym wszelkie inne ustawienia sie nie zmienily, to raczej dowodzi to, ze to nie to samoczynne dzialanie palma rozladowuje baterie. Moze wkurzac, moze byc niebezpieczne, ale to nie to go rozladowuje. Bo moj, jak powtarzam, wlacza mi sie nieraz i kilka razy na godzine, ale na baterii nie traci.

A wiec, jestem za zmuszeniem producenta do stworzenia latki, aby mio nie dzialal samowolnie, ale jesli ktos szuka przyczyny rozladowywania baterii, to raczej nie tu lezy problem.

*

Offline maro_ka

• 39
« Odpowiedź #69 dnia: Styczeń 01, 2008, 19:41:44 »
ja używam mapy 4.1.2 i u mnie nie wpływa to na stan baterii. Na stan baterii w dużej mierze mają wpływ programy działające w tle ale ten problem rozwiązałem stosując darmowy program Magic Button.
Mi chodzi tylko i wyłącznie o to że Mio P360 tak jak Mio P560 włączają sie kilka razy na dobę z niewyjaśnionych przyczyn. Jak nie miałem Automapy też sie włączał. Coś musi być w systemie albo jakiś sterownik się gryzie, dlatego też czekam na dalsze info od mio.
Jak poleci trochę zgłoszeń na pewno ktoś usiądzie do tematu bo to nie przysporzy klientów chętnych do kupienia tego modelu a chyba producentowi nadal zależy na sprzedaży. Takie fora jak to w dużej mierze jest opiniotwórcze. Jak ktoś wejdzie na to forum i poczyta jakie są problemy i jakie podejście ma producent to może to mieć istotny wpływ na wybór Poceta jaki zakupi.

Problem ten dotyczy dwóch nowych produktów wprowadzonych na rynek. P360 i P560. Napisanie do pomocy technicznej nic nie kosztuje. Piszcie! zobaczymy, może ktoś znajdzie powód aktywności naszych MIO :)

*

Offline veiovis

• 30
  • Sprzęt: Mio p560
« Odpowiedź #70 dnia: Styczeń 02, 2008, 12:18:45 »
Witam,

w poniedziałek dołączyłem do grona szczęśliwców posiadających Mio p560.    Aby wnieść coś nowego do dyskusji nt. szybkiego rozładowywania baterii i  rozbłysków postanowiłem "potestować" mojego Mio w stanie dziewiczym tj. nie instalując żadnego oprogramowania i nie synchronizując go z komputerem przez ActiveSynca.

Po wyjęciu mojego Mitacza  z pudełka,  przeprowadziłem wstępny rozruch - system załadował się bez problemu i podłączyłem go ładowarki sieciowej na jakieś 10-12 godzin.  Po odłączeniu od zasilania większość dnia (z przerwami ) pracował na baterii - w moim domu furorę zrobiły kulki (rekord 968 :wink:). Gdy wskaźnik naładowania spadł mu do ok 50% zablokowałem mu ekran i wyłączyłem górnym guzikiem.  Obserwowałem  czy o 24 się obudzi - nie zauważyłem, albo przeoczyłem. Rano po włączeniu stwierdziłem, że stan baterii jest taki sam jakim zostawiłem go wczoraj, czyli problem rozładowywania (mam nadzieję) mnie nie dotyczy.  O 12 błysnął mi jednak ekranem powitalnym - trwało to jakieś 3-5 sekund i poszedł spać ponownie.  Automatyczne wyłączanie mam ustawione na 3 min - więc to nie ta funkcja go z powrotem uśpiła.   

Zastanawiam się czy to błyskanie nie jest po prostu związane z bugiem tej wersji Windowsa i ustawieniami zegara systemowego.

Dzisiaj muszę podnieść funkcjonalność PPC, zacznę od AM. Jeśli od teraz zaczną się moje problemy z rozładowywaniem to będziemy mieli jasno określonego winowajcę

Pozdrawiam, veiovis

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #71 dnia: Styczeń 02, 2008, 12:23:37 »

Rano po włączeniu stwierdziłem, że stan baterii jest taki sam jakim zostawiłem go wczoraj, czyli problem rozładowywania (mam nadzieję) mnie nie dotyczy. 

Oby, oby, bo po jednej nocy to jeszcze nic nie wiadomo! Ja tak mialam w okresie kiedy mi sie  rozladowywal noca, ze czasami jedna noc nic nie zjezdzal, a dopiero nastepnej. Czasami wiele godzin nic sie nie dzialo, a potem nagle znow... Wiec radze, poobserwuj dluzej, i potem laduj  programy, ale najlepiej co pare dni. I powodzenia!

« Odpowiedź #72 dnia: Styczeń 02, 2008, 13:21:07 »
Może wyrażę sie jaśniej.

Ja dziś zgłosiłem do serwisu MIO - problem samocznynnego włączania pda. Nie liczę by mnie "olśnili", ale niech wiedzą, że problem istnieje. Nie mam zamiaru wysyłać im sprzetu, no chyba ze bedzie to niezbedne.

*

Offline veiovis

• 30
« Odpowiedź #73 dnia: Styczeń 02, 2008, 15:12:02 »
Witam ponownie,

ja również zgłosiłem ten problem ze szczegółowym opisem. Nie ma sensu wysyłać sprzętu, hard reset też nic nie da. Ja jak już wcześniej napisałem - stwierdziłem ten problem  w nowiuteńkim Mio p560  ledwo co wyciągniętym z pudełka.  Jak potrzebują "obiektu do badań" tudzież eksperymentów niech wezmą pierwszy lepszy mio z półki i analizują problem.

Pozdrawiam, veiovis

*

Offline dokch

• 20
« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 02, 2008, 16:23:34 »
Też mam ten kłopot (od początku - nawet na świerzym systemie)

Dostałem odpowiedź z serwisu:
"Witam, prosze sprawdzić czy w tle nie są włączone jakieś aplikacje - proszę także  spróbować wykonać twardy reset urządzenia - jeżeli to nie rozwiąże problemu to proszę o zgłoszenie zlecenia serwisowego. Instrukcję zamieszczam w załączniku. Pozdrawiam."

*

Offline maro_ka

• 39
« Odpowiedź #75 dnia: Styczeń 02, 2008, 16:33:32 »
dokch hehe :)
mistrzowie w tym serwisie mio siedzą :) HARD RESET dobry na wszystko.

Mi nie napisali nic o aplikacjach w tle bo w moim zapytaniu zawarłem stwierdzenie że " podkreślam, wszystkie aplikacje działające w tle zostały wyłączone przez opcję "zatrzymaj wszystko" więc moją odpowiedź jaką ja otrzymałem ograniczyli tylko do harda.

No cóż. czekamy na więcej zgłoszeń. I na reakcję MIO.

Tak sobie myślę że może by wysłać do MIO link do tego forum. Może poczytają sobie że to nie jednostka a już wszyscy użytkownicy teg forum mają ten problem...

« Odpowiedź #76 dnia: Styczeń 02, 2008, 16:44:26 »
ja przed chwilą dostałem taką odpowiedź z serwisu:

"Witam, ciężko jest mi powiedzieć co spowodowało zapełnienie pamięci. Za racji występujących problemów proponuję wykonać twardy reset i przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych. Jeżeli to nie przywróci prawidłowego działania urządzena to proszę o zgłoszenie zlecenia serwisowego. Urządzenie jest wyposażone w system operacyjny Windows Mobile 6.0. Oznaczenia podane przez Pana jest tylko oznaczeniem kompilacji OS. Instrukcję zgłaszania zleceń naprawy zamieszczam w załączniku. Pozdrawiam."

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #77 dnia: Styczeń 02, 2008, 16:48:24 »
dokch hehe :)

Mi nie napisali nic o aplikacjach w tle bo w moim zapytaniu zawarłem stwierdzenie że " podkreślam, wszystkie aplikacje działające w tle zostały wyłączone przez opcję "zatrzymaj wszystko" więc moją odpowiedź jaką ja otrzymałem ograniczyli tylko do harda.
To w sumie jest pozytywne, no bo z tego by wynikalo, ze ktos te zgloszenia czyta, ja tez dostalam, no i mialam wrazenie, ze to robot rozsyla, automatycznie... A tak, znaczy ze moze jednak ktos myslacy :wink:

Tak sobie myślę że może by wysłać do MIO link do tego forum. Może poczytają sobie że to nie jednostka a już wszyscy użytkownicy teg forum mają ten problem...

Ciekawe, czy by poczytali, pomysl jest przedni!
Ja hard reset zrobilam, bo po mojej euforycznej dzialalnosci na poczatek posiadania mio z pewnoscia przydalo mu sie czyszczenie, i jak na razie nie widze wlaczania co kwadrans, ale o dwunastej sie wlaczyl...

*

Offline veiovis

• 30
« Odpowiedź #78 dnia: Styczeń 03, 2008, 23:05:47 »
Hej,

dostałem odpowiedź od Mio:

Witam, niestety nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić na czym dokładnie polega problem i w jaki sposób należy go rozwiązać - z tego tez powodu proszę o zgłoszenie zlecenia serwisowego. Instrukcję zamieszczam w załączniku. Pozdrawiam.

No...to kto pierwszy odważy się wysłać swojego PPC?  Mój na razie trzyma baterię na uśpieniu.

Pozdrawiam, veiovis

*

Offline maro_ka

• 39
« Odpowiedź #79 dnia: Styczeń 03, 2008, 23:39:36 »
wniosek: coś zaczęło się dziać. Niestandardowa odpowiedź. Znaczy się że problem został zauważony.
Teraz kolejny ruch nasz. Napiszę że Hard reset nie przyniósł żadnych zmian i czy nie istnieje żadna inna możliwość naprawy - "łatka" która umożliwi mi obejście wysyłania MIO do serwisu.

:)

Ciągle i tak jest za mało zgłoszeń :)

Dawajcie im nas więcej tym szybciej te problemy znikną...

*

Offline carvmachine

• 3
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 05, 2008, 13:29:11 »
Witam. Posiadam p560 ok tygodnia, mam dokładnie tak samo jak wszyscy na tym forum, ale nie zamierzam wysyłać go narazie do serwisu bo dopóki nie zdiagnozują problemu to nic to nie da, zrobią hard reset przeinstalują windoze i nic sie nie zmieni. To musi być większy problem. Myśle ze jak sie zorientują to będzie jakaś latka. Pozdrawiam.

*

Offline veiovis

• 30
« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 06, 2008, 13:44:22 »
No tak.... może ten problem jest tylko z jakąś partią mitaczy wypuszczonych na Polskim rynku? Serwis to jednak serwis - nie pójdą przecież do sklepu kupić sobie sprzęt, żeby diagnozować problem zgłaszany przez użytkowników -  problem, który nie jest na tyle poważny, żeby użytkownik zdecydował się go przesłać do serwisu. Dopóki ktoś pierwszy nie zdecyduje się tego zrobić, to zapewne sprawa dalej nie ruszy. 

Pozdrawiam, veiovis

P.S. Mój jak na razie się nie rozładowuje. Mam zainstalowane:

1. Battery Status (nie wyświetla mi prądu rozładowania - cały czas wskazuje 0)
2. Skype Mobile
3. MobilGadu
4. AM 4.1.2
5. Efficiasoft GPS Utilities

6. Miałem też Magic Button ale odinstalowałem ponieważ nie pozwalał mi wyświetlać ekranu Today.

*

Offline dokch

• 20
« Odpowiedź #82 dnia: Styczeń 06, 2008, 14:04:10 »
Dzisiaj coś mnie olśniło i wpadłem na pomysł przy konfiguracji poczty w ppc. Może Outlook budzi komputer co kilka godzin w celu sprawdzenia nowych wiadomości? Jak myslicie? Odważy się ktoś 'wywalić' outlooka i zobaczyć czy się będzie budził?

*

Offline maro_ka

• 39
« Odpowiedź #83 dnia: Styczeń 06, 2008, 14:10:33 »
mój outlook nawet nie jest skonfigurowany w moim p360 nie mam WI-fi wiec nie konfigurowałem.

*

Offline veiovis

• 30
« Odpowiedź #84 dnia: Styczeń 06, 2008, 16:54:04 »
Dzisiaj coś mnie olśniło i wpadłem na pomysł przy konfiguracji poczty w ppc. Może Outlook budzi komputer co kilka godzin w celu sprawdzenia nowych wiadomości? Jak myslicie? Odważy się ktoś 'wywalić' outlooka i zobaczyć czy się będzie budził?

Cześć - strzał z sensem ale to nie tego przyczyna.  Jak wcześniej napisałem ja po zakupie mojego Mio nawet go nie podłączałem do komputera. Przełączyłem tylko przełącznik główny w pozycję ON i obserwowałem.  O 12 sam się wzbudził.

Ja nie korzystam z outlooka.  Dodam, że gdy z ciekawości go zainstalowałem to i  tak miałem problem z synchronizacją danych z outlooka - błąd, który występował w poprzedniej wersji Active Synca.

1. Uważam, że problem wzbudzania jest najprawdopodobniej związany z MW 6.0 i ew. jego współpracą z architekturą Mio.

2. Active Sync i Outlook może mieć związek z "szybkim" rozładowywaniem baterii.

Pozdrawiam, veiovis

*

Offline maro_ka

• 39
« Odpowiedź #85 dnia: Styczeń 06, 2008, 17:08:41 »

6. Miałem też Magic Button ale odinstalowałem ponieważ nie pozwalał mi wyświetlać ekranu Today.

mógłbyś to jakoś wyjaśnić. ponieważ używam MB i nie mam takiego problemu???

*

Offline veiovis

• 30
« Odpowiedź #86 dnia: Styczeń 06, 2008, 17:21:18 »

Już wyjaśniam.

Zainstalowałem ostatnią wersję ze strony transcreative.  Zainstalował się bez problemu ale po uruchomieniu jakiegokolwiek programu, lub po wejściu do jakiegoś podmenu nie mogłem już wrócić do ekranu Today.

I to w żaden sposób, ani przez Start -> Today, ani klawiszem funkcyjnym, ani w żaden inny sposób. Wyłączenie MagicButtona też nie pomogło, dopiero Soft Reset rozwiązał problem.

Pozdrawiam, veiovis

« Odpowiedź #87 dnia: Styczeń 06, 2008, 20:17:40 »
Witam,

Właśnie wykonałem 'przywracanie stanu fabrycznego'. Ustawiłem tylko to co PDA wymagało przy ponownym starcie.
Niestety, nic to nie dało. O godz. 0:00  sam się włącza :(

pozdrawiam,
to-mix

*

Offline mio560

• *
  • 70
« Odpowiedź #88 dnia: Styczeń 07, 2008, 08:23:51 »

Właśnie wykonałem 'przywracanie stanu fabrycznego'. Ustawiłem tylko to co PDA wymagało przy ponownym starcie.
Niestety, nic to nie dało. O godz. 0:00  sam się włącza :(

Moj po twardym resecie nadal sie wlacza nie tylko o 12 i 24 ale tez co najmniej raz na godzine. Co prawda bateria trzyma jak trzymala i od 10 grudnia nie byl na ladowarce, wystarcza mu pol godzinki podlaczenia do komputera co pare dni i ma wciaz 90 - 100%, ale to wlaczanie pozostalo. To tak, jakby ktos chcial wiedziec, co sie stanie po twardym resecie z tym wlaczaniem :wink:

*

Offline marbed

• *
  • 51
    • http://marbed.pl
« Odpowiedź #89 dnia: Styczeń 07, 2008, 12:49:47 »

Moj po twardym resecie nadal sie wlacza nie tylko o 12 i 24 ale tez co najmniej raz na godzine. Co prawda bateria trzyma jak trzymala i od 10 grudnia nie byl na ladowarce, wystarcza mu pol godzinki podlaczenia do komputera co pare dni i ma wciaz 90 - 100%, ale to wlaczanie pozostalo. To tak, jakby ktos chcial wiedziec, co sie stanie po twardym resecie z tym wlaczaniem :wink:

Ja robiłem już 3 twarde resety i to na pewno nie jest lekarstwem na włączanie się o 12:00 AM/PM, ponieważ ciągle to występuje.
Dziś przystąpiłem do klubu MIO tworząc konto VIP (dla posiadaczy urządzeń DigiWalker)  i zgłosiłem ten problem w serwisie http://service.mio-tech.com/. Zobaczymy co mi odpiszą.