Wiem że ten temat był tutaj już poruszany ale znalazłem tylko jeden wątek, w którym nie ma jasnej odpowiedzi. Powiedzcie jak wyłączać wszystkie funkcje aby Pda sie nie rozładowywał. Mam swojego MIO od 2 dni i przez noc mi się rozładował. Może ktoś poda jakieś linki do odpowiednich wątków.
Mysle, ze w tym watku byly poruszone wszystkie te mozliwosci, ale poniewaz moze jest trudne przeczytanie watku od poczatku, powtorze, bo ja sprobowalam chyba wszystkiego przed tym co niewatpliwie usunelo problem, tzn aktualizacja Automapy do wersji 4,5.
Prawde powiedziawszy, trudno mi powiedziec dokladnie jak sie zachowywal moj mio zaraz po zakupie, poniewaz w euforii zostawialam go noca podlaczonego do komputera (oczywiscie, wlaczonego komputera), a w dzien podlaczalam go w samochodzie, choc nie mialam jeszcze mapy. Moze dlatego nie zauwazylam zeby noca ubywalo mu mocy. Od poczatku mial taka osobliwosc, ze wlaczal sie co ok. kwadrans, pokazal godzine, i sie wylaczal. W ciagu dnia nie wyladowywal mi sie bardzo, noca byl na kabelku. Staralam sie zamykac wszystkie programy, wchodzac w
ustawienia, system, pamiec, uruchomione programy - zamknij wszystkie.Potem wgralam program
Spb Shell, w ktorym jest wskazanie baterii na ekranie (procentowe) oraz jest
menager programow, ktory zamyka programy do konca, i tego uzywam caly czas.
W koncu, po kilku tygodniach uzywania, wgralam
Automape, wersje poprzednia przed 4,5, nie pamietam numeru. W ciagu dnia caly czas jezdzac go testowalam, i gdzies tak wtedy, ale wowczas tego nie skojarzylam z Automapa, zaczely sie problemy z nocnym gubieniem mocy (bo przestalam go zostawiac na noc podlaczonego do kompa). Kilka razy zszedl mi do zera, na szczescie nic sie nie wykasowalo. Wtedy zaczelam szukac sposobu na oszczedzanie baterii. I co zrobilam - zgodnie, m.in. z radami z forum:
1. zrobilam
ustawienia Active Sync zgodnie ze wskazowka z forum - nie zauwazylam zeby pomoglo
2. zmienilam
czas czuwania oswietlenia do 1 minuty - bez reakcji
3. wylaczylam wszystkie
przypomnienia z kalendarza - bez reakcji
4. wylaczylam
automatyczne aktualizacje (m.in. GPS, - bez reakcji
5. zaczelam za kazdym razem nawet wylaczajac palma na krotko,
sprawdzac czy jakis program nie czuwa i wylaczac wszystkie managerem programow - bez zmian
6. zaczelam palma po kazdym dzialaniu
wylaczac klawiszem od gory (po wylaczeniu wszystkich programow), zeby jeszcze bardziej skrocic jego swiecenie - bez zmian
7. zauwazylam, ze ladowanie na komputerze czy w samochodzie nie bylo rownie skuteczne jak ladowanie na ladowarce, wiec zaczelam go
ladowac przez wiele godzin na ladowarce, i tak co dziennie, a i tak po nastepnej nocy byl na 35 %, wiec musialam go ladowac na nowo.
9. zaczelam
szukac serwisu, poddalam sie

...
10. znalazlam informacje o mozliwosci sciagniecia
aktualizacji Automapy do 4,52, a wiec zainstalowalam te aktualizacje -
11. od tego dnia, a bylo to chyba 21 grudnia juz nie bylo potrzeby ladowania Mio na ladowarce!

Przestal tracic moc noca, schodzi najwyzej, po uzywaniu, do 90%, ale chwilowe podlaczenie w samochodzie lub do komputera, tyle zeby go zsynchronizowac, wystarcza, aby znow mial 100% i trzyma je bez problemu do nastepnego uzywania, a
w nocy (nie podlaczony) nie ubywa mu ani kreseczki... Dodam, nie ubywa mu mocy, choc nadal wlacza sie co ok. godzine a czasem nawet i co pol lub co kwadrans, i to mu tej mocy wcale nie odbiera! Dzis jest 31 grudnia, czyli rowne
10 dni nie uzywalam ladowarki!

A wiec, ktos kto nie wie co zrobic z Mio tracacym moc baterii, niech sprobuje tych wszystkich krokow i napisze co pomoglo. Powodzenia!