Witam,
śledzę od jakiegoś czasu ten temat, a ponieważ kilka dni temu wpadł mi w ręce "obiekt dyskusji" (czyli Mio P560), to postanowiłem zobaczyć jak to wygląda w moim przypadku.
Na początek sprawa włączania się palmtopa o północy: to jest normalne zachowanie palmtopów z windows mobile i żaden serwis wam tego nie naprawi. O północy uruchamiany jest program do optymalizacji ustawień systemowych (między innymi robiony jest porządek z notifications queue). Tak ma być i nie ma co z tym walczyć. Tak samo dzieje się na moim Loox'ie T830 i na Mio 169. To z całą pewnością nie jest powód rozładowywania się baterii przez noc.
Teraz sprawa druga, myślę że ciekawsza

Poeksperymentowałem trochę z P560 i Automapą 4.1.2 i na ten moment (eksperyment jeszcze trwa, bo jak wiecie jest to "czasochłonne") wnioski są takie:
- Uruchomienie Automapy (nawet na chwilę, ustawienia "standardowe") i wyłaczenie jej prowadzi nieuchronnie do przyśpieszonego wyładowania baterii CHYBA ŻE zrobi się soft-reset - wtedy do czasu następnego uruchomienia Automapy zuzycie jest "normalne".
- rozwiązaniem problemu (poza zmianą na Automapę 4.5.2) wydaje się być wyłączenie w opcjach Automapy 4.1.2 wyświetlania stanu naładowania baterii przez ten właśnie program. Zaznaczam, że wniosek ten nie jest jeszcze "pewny" i nie wiem czy zdążę go "zatwierdzić", gdyż Mio P560 jakie aktualnie mam będzie w moim posiadaniu tylko do jutra. W związku z tym zachęcam osoby które mają ten problem do wyłączenia w AM4.1.2 opcji wyświetlania stanu baterii.
Ciekawostką jest fakt, że na Loox'ie nie ma problemu z rozładowywaniem się baterii po użyciu Automapy 4.1.2, ale myślę, że jesto to spowodowane tym, że Loox T830 ma WM5, a Mio P560 ma WM6.