Problem z MIO P 550 proszę o pomoc

• 3 Odpowiedzi
  • 1404 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z MIO P 550 proszę o pomoc
« dnia: Maj 08, 2008, 11:09:41 »
Siemanko, mam mio p550 od niecalego roku, nieważnem ostatnio mialem problem, lezal sobie grzecznie w szafce, po wyciagnieciu, (bat. nie rozladowana) i uruchomieniu pojawilo sie odblokowanie ekranu, (lewy dolny rog) kliknalem, wyswietlil sie drugi przycisk dla potwierdzenia (prawy srodek ekranu) klikalem go chyba 100 razy :mad: i nic zero reakcji, a wiec hard reset pieknie fajnie teraz align screen czyli kalibracja ekranu, i znowu 100 razy mozna se kalibrowac ale dalej nie przepuszcza, wiec format i boot z usb no niestety nic to nie dalo, dalej trzeba kalibrowac ale kalibracja sie nie konczy klikam srodek i wszyskie rogi ekranu i tak w kolko, zaznaczam ze mio mam na gwarancji producenta, lecz chcialbym sie dowiedziec czy mozna to naprawic domowym sposobem  prosze o pomoc i pozdrawiam serdecznie

*

Offline grubasq

• *
  • 66
  • Sprzęt: MIO P550M + 2 GB KINGSTON + ETUI KRUSELL +BRANDO PP
Odp: Problem z MIO P 550 proszę o pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 09, 2008, 07:09:37 »
niestety  tylko serwis  coś ci sie stało z  ekranem dotykowym

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 09, 2008, 15:08:27 »
niestety  tylko serwis  coś ci sie stało z  ekranem dotykowym

ale wlasnie w tym jest problem ze nie stalo sie nic - ekran dziala w 100% sprawdzalem
niestety jak wyskoczy align screen (kalibracja ekranu) to po wykonaniu wracam do punktu
wyjscia czyli znowu kalibracja i tak w kolko! moze to cos innego niz blad ekranu.
mam nadzieje ze domowym sposobem palm + laptop + troche oleju w glowie dam rade
to naprawic?

*

Offline Chomeini

• **
  • 121
  • Sprzęt: Samsung GT S5830, Android 2.3.6, 8 GB
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 09, 2008, 21:14:59 »
"onlyAdam" - mam pytanko do ciebie czy znalazłeś metodę na dekalibrujący się ekran, bo mnie mój Eten tez doprowadza do białej gorączki z rozjeżdżaniem się ekranu. Nieraz jest dobrze przez długi, długi czas a czasami mam co robić kilka, kilkanaście razy dziennie. Podziel sie wiedzą bo go zabiję któregoś razu. ;d
Bywają chwile zapomnienia (np. zakup ETENA) które pamięta się całe życie ....