MIO 550 ZACINA SIĘ FILM

• 3 Odpowiedzi
  • 657 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO 550 ZACINA SIĘ FILM
« dnia: Listopad 28, 2007, 21:54:32 »
wgrałem program TCPMP tylko że przy odtwarzaniu filmu dzwięk idzie OK a obraz się zacina co kilka sekund. wgrywam filmy na kartę 1 GB san disk.nie ma reguły czy film ma 50 MB  CZY 700 MB.  Zacinają sie nawet krótkie filmiki wgrane w pamięć mio. Jedno co zauawżyłem to ze zacinają sie filmy w formacie AVI z prędkością transmisjl bitów około 100 kb/s natomiast nie ma problemu z plikiem asf z predkoscią 705 kb/s.  nie jestem znawcą w tej materii więc proszę o wyrozumiałość a jesli ktos ma rozwiązanie mojego problemu proszę o jaknajprostsze wytłumaczenie (jesli to wogóle mozliwe)    :-?

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
Odp: MIO 550 ZACINA SIĘ FILM
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2007, 07:49:54 »
A jak masz ustawiona wydajnosc procesora? Moze sprawdz: Ustawienia -> System ->eUtility: zakładka Performance (Wydajność). I tam ustaw sobie na najwyzsza wydajnosc. Powinno pomoc jesli masz jakies inne ustawienia, jednak kosztem szybszego konczenia sie baterii.

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2007, 12:35:06 »
carl0s: Mio P550 nie ma możliwości ustawienia wydajności procesora z poziomu systemowego menu.

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 29, 2007, 12:47:36 »
o cholera. A tego Panie Kolego to nie wiedzialem. Wszystko przez to, ze myslalem ze mowa o A701.
Wobec tego uwazam moj poprzedni post za niebyly i przepraszam za jalowe wywody:).
Powodzenia w rozwiazaniu problemu:)