Mio P350 a internet

• 5 Odpowiedzi
  • 1538 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio P350 a internet
« dnia: Luty 06, 2007, 09:47:36 »
Witam wszystkich użytkowników!

Rok temu zakupiłem palmtopa MIO P350 w celu jednoznacznych - chodzilo mi tylko i wylacznie, aby miec nawigacje. Dzis jednak chciałbym korzystać z niego z internetu typu Blue Connect czy iPlus. Nie wiem jednak czy ten palmtop ma odpowiednie wymagania. Nie ma modemu, ale iPlus oferuje bardzo fajny modemik USB (Modem iPlus USB
NetBox 2 EDGE) ale jest problem bo ten mitac nie ma takich wymagań, a dokładnie chodzi o RAM.

Co byście mi doradzili, aby mógł korzystać z internetu? (nie chce zmieniać palmtopa)

PZDR

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Re: Mio P350 a internet
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 07, 2007, 11:07:36 »
Cytat: "dawkka"
...iPlus oferuje bardzo fajny modemik USB (Modem iPlus USB
NetBox 2 EDGE)

Raczej pomyśl, czy to da sie podpiąc do mitaca, który niestety nie posiada wejścia USB (czyli hosta USB)

Co byście mi doradzili, aby mógł korzystać z internetu? (nie chce zmieniać palmtopa)

Polecam zakup karty WiFi na slot SD.
Działa idealnie.

Re: Mio P350 a internet
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 08, 2007, 17:30:02 »
Cytat: "Powhatan"

Raczej pomyśl, czy to da sie podpiąc do mitaca, który niestety nie posiada wejścia USB (czyli hosta USB)

no ale myslalem ze sa jakies przejsciowki ;)

Cytat: "Powhatan"

Polecam zakup karty WiFi na slot SD.
Działa idealnie.

owszem, tez o tym myslalem, tylko w jaki sposob bedzie to moglo laczyc sie z Blue Connectem czy iPlusem? chciałbym miec zasieg w kazdy miejscu Polski

Mio P350 a internet
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2007, 20:41:21 »
ponawiam pytanie... czy ma ktos pomysl jak moglbym podlaczyc Blue Connect'a do Mio P350?

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Mio P350 a internet
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 11, 2007, 10:23:54 »
ponawiam pytanie... czy ma ktos pomysl jak moglbym podlaczyc Blue Connect'a do Mio P350?

:))  :))  :))  :))  :))

Przez laptopa.
Kartę wkładasz do PCMCIA slot,
a Mio podpinasz do portu USB kablem do synchronizacji

A teraz na powaznie.
Jeśli znajdzesz kartę Blue-Connect na SDIO, to wystarczy ją włozyć w Mio i po problemie.

Mio P350 a internet
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2007, 11:17:16 »
a w jakiej cenie chodza takie karty?