Mio a201 - mam i ja :)

• 12 Odpowiedzi
  • 1882 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 22, 2006, 16:43:53 »
Wczoraj odebrałem swojego A201 zamówionego w Agito.pl (trafilem tam ze skapca.pl ;) ). Do wczoraj nie wiedziałem z czym się je PDA, dzis juz cos moge o nim powiedziec.
Pierwsze wrazenia są super, pokrowiec, 2 zasilacze, solidna łapa do auta. MIO chodzi znakomicie, oczywiscie zacząłem instalki softu... AutoMapa rewelacja, świetnie się spisuje i cholernie rozprasza w aucie :lol:, ale pierwszy dzien testow. Mam dylemat jak go zamontowac w moim golfie, deska rozdzielcza jest dosc wysoka i pda zainstalowane na śrogku troche zasłania widocznosc. Z lewej strony przy słupku, trochę lepiej ale kabel z zapalniczki bedzie gdzies musiał pod kierownicą iść.
Wracając do MIO - do okienek mobile szybko sie przyzwyczailem, łatwo skumać w jakim folderze jakie są elementy.
Co mnie zdziwiło po przesiadce ze zwykłego PC - dlaczego MS nie dał obsługi pamięci - każdy program jest minimalizowany i po kilku minutach pracy robi się nam śmietnik w pamięci. Dopiero kolega mnie wybawił programem SPB który tym wszystkim zarządza i w dodatku daje możliwość stworzenia ikonek na pulpicie.

Generalnie jestem mega zadowolony, internet przez komórkę działa aż miło. :) Polecam ten sprzęt!  8)

Ps. Czuję że mój laptop pójdzie w odstawkę  :lol:

« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2006, 17:29:52 »
Witam !

Chcę się z Wami podzielić tą szczęśliwą nowiną, że stałem się posiadaczem MIO A-201. Wszystkim bardzo dziękuję za informacje i podpowiedzi.

Pozdrawiam

Zbyszek

*

Offline JackassMTV

• *
  • 62
    • http://forum.symbianos.pl
  • Sprzęt: Mio A201, Nokia N91, Nokia N70 & others
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2006, 18:04:27 »
Ja od dziś też jestem posiadaczem mioA201. Pierwsze wrażenia: SSUUPPEERR!!!!!!!!!!!!!!!

Aplikacje szybko sie instaluja i internet super chodzi.
Zapraszam na [PIRACTWO]

*

Offline newposen

• 15
  • Sprzęt: HTC Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 05, 2006, 11:22:33 »
też sie wpiszę ;) co prawda sprzęcik jeszcze do mnie nie dotarł ale właśnie złożyłem zamówienie. Ma nadzieję ze spełni oczekiwania.
Przy okazji witam po raz pierwszy na tym forum  :)  przynajmniej jako piszący, bo czytam już od kilku tygodni ;)
Pzdr

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 05, 2006, 11:48:38 »
Ja także zamówiłem A201. Powiedzcie mi prosze bo czytalem test tego Mio i podobno zapis/odczyt jest dosc wolny. Czy to prawda? A jak smigaja aplikacje AM czy TT? Rozwiejcie prosze moje watpliwosci, bo najpier go zamowilem a potem dopiero czytalem test
pozdrawiam

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 05, 2006, 12:17:47 »
Ja mam A201 od jakiś paru miesięcy i nie można na niego narzekać. Za tą cene nie można się spodziewać czegoś więcej... AM dziala rewelacyjnie ! Już zacieram rączki na wersje 4,0xx i TOM TOM idzie w odstawke !

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 05, 2006, 14:50:24 »
Ja osobiście na A201 też nie mogę narzekać. Jak dla mnie jest super. Jeżeli chodzi o działanie AM to działa extra, zawsze pełen zasięg zarówno GPS jak i ilość widzianych satelit. Nie mam żądnych problemów jeżeli chodzi o BT (jak narazie), jako HF z moim SX1 działa idealnie. Jedyne do czego mam jakieś ALE to dołączony do zestawu futerał - jak dla mnie jest trochę kiepsko dopasowany - A201 jakoś krzywo w nim leży no i z jednej strony nic go nie przytrzymuje.

Wedłóg mnie to zakup 100% udany.

Pozdrawiam

*

Offline JackassMTV

• *
  • 62
    • http://forum.symbianos.pl
  • Sprzęt: Mio A201, Nokia N91, Nokia N70 & others
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 05, 2006, 17:25:35 »
MOTOCHIC, mam to samo z tym palmem. Koleś mi przy kupnie oferował futerał KRUSSELL, ale wydawać 100 zł na futerał to przesada.... Mam wrażenie że mio wypadnie kiedyś z tego pokrowca (standardowego)....
Zapraszam na [PIRACTWO]

*

Offline cmax7

• 27
Mam i Ja!
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 06, 2006, 09:41:43 »
Od wczoraj mam tego Mio! Dziś zaczynam z nim zabawe! :)

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 23, 2006, 20:53:43 »
Mam i ja;)...AutoMapa ok, bluetooth ok :D

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 28, 2006, 21:16:14 »
Ja też go kupiłem dzięki waszym poradom moi drodzy. Działa bardzo dobrze. Zaskakuje mnie jak szybko włącza się i uruchamia programy, nigdy wcześniej nie miałem pocketa.

*

Offline Grabus

• *
  • 70
  • Sprzęt: iPhone 3GS (16GB)
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 29, 2006, 00:33:52 »
Skoro nie miałeś, to skąd to zaskoczenie? :shock: Nie masz przecież z czym tego porównać, żeby ocenić, że jest szybko 8)

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 24, 2006, 01:04:01 »
i ja mam tego mio a201
Tak problemowego pda jeszcze nie mialem!
problem z automapa, tomtomem i ze zwyklym spolszczeniem - porazka
Zrazilem sie do MIO poraz kolejny!