Różne są powody decyzji o zakupie danego sprzętu. Ja potrzebuję PDA do nawigacji i tu wybór sprzętu jest spory.
Mnie jednak interesuje akurat MIO A201 z uwagi na dodatkową możliwość - zastosowania go w samochodzie (via BT) jako zestawu głośnomówiącego dla telefonu komórkowego. Z tego co się orientuję to jest to jedyne takie urządzenie na świecie czyli wyboru nie ma

Tak się jakoś porobiło obecnie że nowe komórki nie posiadają już (poza paroma wyjątkami) takich profesjonalnych zestawów głośnomówiacych jakie były kiedyś (głośnik, mikrofon, zasilanie, uchwyt, antena, a wszystko to ładnie schowane i zmontowane), np. do Noki6310i.
Do nowych komórek pozostają tylko różne "kombinacje alpejskie" a ponieważ sporo jeżdżę służbowo i również sporo dzwonię to sprawdziłem te "kombinacje" i stwierdzam że jest z tym bryndza, tzn. nie ma dobrych rozwiązań. Więc pomyślałem sobie że skoro i tak kupię PDA nawigacyjny to może za jednym zamachem rozwiążę "problem głośnomówiący" w samochodzie za pomocą MIO A201 i jego funkcji HF via BT (telefon rzecz jasna tez ma BT).
W związku z powyższym otwieram ten wątek i chciałem zapytać dotychczasowych użytkowników MIO A201 co o tym myślą, jakie są ich doświadczenia w tym zakresie? Wiem że BT kiepsko działa w zakresie transmisji danych (ostatnia nadzieja w Belgach i Chińczykach

) ale podobno BT/HF działa??? Ostatnia kwestia to jakość dźwięku czyli czy dobrze slychać rozmowcę tudzież czy on dobrze nas słyszy? Bo czytałem parę sprzecznych opinii n/t jakości głosnika Mio.
Reasumując będę wdzięczny za wszelkie sugestie i uwagi w zakresie HF.