N70 ma najnowszy interfejs BT 2.0 natomiast Mio ma chyba 1.1
Nie wiem jak jest z kompatybilnością BT 2.0 vs 1.1 - wg mnie to powinno ze sobą współpracować na podobnej zasadzie jak funkcjonują ze sobą porty USB 2.0 i USB 1.1 na PC-tach, tzn z obcięciem szybkości transferu do najwolniejszego urządzenia. Ale może wypowie się ktoś bardziej kompetentny 
też mi się wydawało, że powinny ze sobą współpracować

wczorajszy wieczór zakończył się "sukcesem" - udało mi się połączyć w końcu oba urządzenia, jednak za każdym razem kończyło się to wyjęciem baterii z Nokii bo była kompletnie martwa
Połączenie udało się tylko z Mio na N70, przez explore bt device, następnie browse service i connect to hands free audio gateway - po chwili na Nokii pojawia sie komunikat potwierdzający połączenie a na wyświetlaczu ikona słuchawek potwierdzająca podłączenie "zestawu słuchawkowego".
W aplikacji Bluetooth HF Phone Manager nie pojawiają się jednak listy ostatnich połączeń a sama aplikacja działa
KOSZMARNIE WOLNO 
Używałem kilkakrotnie tej aplikacji z Nokią 6230 i wszystko działało bez problemu - o ile dobrze pamiętam pojawiły się listy połączeń z telefonu a sama aplikacja napewno działała normalnie :roll:
Kolejny zonk... Wczoraj wieczorem - próba nawiązania połączenia... Po wpisaniu numeru telefonu i kliknięciu w zieloną słuchawkę (w aplikacji HF) Mio wybiera numer, Nokia dzwoni i ... no właśnie... nie ma czerwonej słuchawki, nie ma możliwości odwołania połączenia którego wybieranie zainicjowaliśmy... Klawiatura telefonu jest kompletnie "martwa" więc z telefonu też nie da się odwołać wybierania numeru :roll:
Dla odmiany dzisiaj rano testowałem to jeszcze raz w trakcie pisania tego postu i po uruchomieniu BT HF Phone Manager, następnie wejściu w kontakty Mio, wybrania Dial by Bluetooth dało się i połączyć i odwołać połączenie i nic się nie zawiesiło
Obawiam się, że albo to działa nieprzewidywalnie (przynajmniej z N70) albo jest jakaś jedyna słuszna drogą którą należy podąrzać żeby działało tak jak powinno

Trzecia opcja to połączyć Mio z telefonem (pierwszy raz) i iść na piwo a one niech się w tym czasie synchronizują

Tak będzie zdrowiej dla nerwów i bezpieczniej dla sprzętu
Teraz z punktu widzenia czasu (post powstaje w czasie kolejnych testów i prób) wydaje mi się, że koszmarnie wolne działanie aplikacji HF i pozorne zawieszenie Nokii wczoraj wieczorem wynikało z totalnego zamulenia jednego i drugiego w czasie synchronizacji kontaktów między aplikacją i telefonem :roll: