mio a połaczenie z telefonem komorkowym

• 9 Odpowiedzi
  • 1144 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Październik 07, 2006, 19:14:56 »
witam mam takie nietypowe pytanie czy jestmozliwe aby mio 550 jak niema połaczenia internetowego przez wifi mogł łaczyc sie do internetu wykozystując połaczenie z komorką mam sony erycson k750i właczam blutut aby mi go wykrył  wykrywa jako k750 ale na wyswietlaczu pokazuje ze jest wykrywalny to wystarczyło by tak mi sie wydaje aby tak skonfigurowac aby mio łaczył sie z k750i i wykozystał połaczenie z netem pytanie czy mozna to zrobic  jesli tak to prosze o informacje  na maternus2@wp.pl

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 07, 2006, 19:56:42 »
maternus2
oczywisice ze jest to mozliwe, przeczytaj dzial dla poczatkujacych orazzacznij uzywac funkcji szukam zanim zadasz pytanie :!:

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 08, 2006, 22:53:53 »
nic nie moge znalesc prosze o jakies namiary lub jakies informacje dziekuje

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 09, 2006, 11:04:43 »
Ja posiadając MIO P350 muszę robić to po irdzie. Problemu to nie stwarza najmniejszego.  Podam Ci jak ja to robię, a ty już sam przekonwertujesz to na swój sposób komunikacji.
Telefon z włączonym portem podczerwieni kładę obok i:
1.   w połączeniach dodaj nowe połączenie modemowe
2.   nadaje nazwę i wybieram modem Generic IrDA ( Ty wybierzesz bluetooth)
3.   podaje numer telefonu jaki ma być wybierany (dla Orange jest to *99***4# a nie jakieś inne głupoty jakie migają tu czasem na forum)
4.   podaję nazwę użytkownika i hasło zgodne z parametrami twojej sieci (mi działają jeszcze te stare sprzed lat czyli user i pasword =  idea)
To wszystko.

Powodzenia.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 09, 2006, 11:07:51 »
Powhatan
to ze u ciebie dziala pod nr  *99***4# to nie znaczy ze reszta to glupoty :!: w twoim przypadku masz polaczenie do netu pod 4 ja mam pod 2 wystarczy sprawdzic w telefonie

*

Offline Powhatan

• 771
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 09, 2006, 11:56:33 »
Przepraszam. ;)

Cytat: "pimpus sadelko"
w twoim przypadku masz polaczenie do netu pod 4 ja mam pod 2

Numer ten uzyskałem z kreatora konfiguracji ze strego Eryka i z nowego SE oraz w biurze obsługi jeszcze za czasów Idei, a o głupotach to myslałem o jakichś kilkunastoznakowych kodach które kiedys tu na forum spotkałem.  :D

wystarczy sprawdzic w telefonie

Czyli to ja podałem dobrze, bo gość pytał o konfigurację dla SE 750i

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 09, 2006, 12:06:51 »
Powhatan
nie koniecznie  :P  bo moze miec zupelnie inaczej poustawiane np pod 4 moze miec wap, najpierw niech sobie sprawdzi potem poda odpowiednia cyfre

*

Offline Powhatan

• 771
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 09, 2006, 12:27:11 »
najpierw niech sobie sprawdzi potem poda odpowiednia cyfre

Chyba najprościej bedzie miał, jak uruchomi kreatora [MOBILE NETWORKING WIZARD] na PC, który sam zainstalował mu sie razem z fabrycznym softem od SE750i. Wszystkie parametry, które wygeneruje ten kreator nalezy przepisać do Mio i po problemie.

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 09, 2006, 18:27:55 »
witam robiłem MOBILE NETWORKING WIZARD nic mi nie wychodzi zrobiłem cos takiegowłaczyłem w telefonie blutoota i w mio550 zrobiłem wyszukiwanie  w mio znalazł mi  telefon k750 i w prowadziłem chasło i był widziany w mio potem wszedlem w połaczenia internetowe wybrałem opcje dodaj modem  zaznaczyłem blotoot i wpisałem nr tel komorkowego  jak  chce sie połaczyc z jakas strona internetową  mio łaczy sie przez bluota do telefonu widze ze mio wybiera moj nr telefonu komorkowego i sie łaczy ale pisze ze nómer jest zajety i spowrotem wybieran jestem chyba blisko ale nic mi nie wychodzi co zle robie

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 09, 2006, 18:44:31 »
ale lapie wpisales swoj numer telefonu :?:
przeczytaj dzial dla poczatkujacych sporo ci rozjasni