Mio 560 przez BT z Nokią N70 (orange)- internet

• 8 Odpowiedzi
  • 1950 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio 560 przez BT z Nokią N70 (orange)- internet
« dnia: Październik 24, 2007, 21:03:04 »
Pozdrawiam!
Przesiedziałem teraz kilka godzin i nie mogę sobie poradzić z konfiguracja internetu w zestawie Mio560 i NokaN70 w orange. Skonfigurowałem Mio w połączeniach przez BT, wpisałem *99# (*99***1# - też) w nazwie: internet, hasło: internet, domena: puste; i nic :( Jak dam mu połącz np z www.onet.pl w IExplorer to łączy sie z telefonem N70, na telefonie wyświetla się sygnaturka (koło wskaźnika antenki) że łączy z GPRS, po czy od razu przerywa i na Mio jest komunikat, że z nr *99# - nie może sie połączyć. Co robić???? proszę o pomoc. Czy może trzeba dokonać jakiegoś ustawienia w telefonie??? Może jest ktoś, kto przez Mio np 550 łączy się przez Nokię z netem???proszę o kontakt GG 64822

Odp: Mio 560 przez BT z Nokią N70 (orange)- internet
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2007, 21:27:59 »
Pozdrawiam!
Przesiedziałem teraz kilka godzin i nie mogę sobie poradzić z konfiguracja internetu w zestawie Mio560 i NokaN70 w orange. Skonfigurowałem Mio w połączeniach przez BT, wpisałem *99# (*99***1# - też) w nazwie: internet, hasło: internet, domena: puste; i nic :( Jak dam mu połącz np z www.onet.pl w IExplorer to łączy sie z telefonem N70, na telefonie wyświetla się sygnaturka (koło wskaźnika antenki) że łączy z GPRS, po czy od razu przerywa i na Mio jest komunikat, że z nr *99# - nie może sie połączyć. Co robić???? proszę o pomoc. Czy może trzeba dokonać jakiegoś ustawienia w telefonie??? Może jest ktoś, kto przez Mio np 550 łączy się przez Nokię z netem???proszę o kontakt GG 64822

Cześć,

Mam taki sam problem z Nokią N95... Masz już może jakieś rozwiązanie???

Pozdrawiam

Bartek

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2007, 20:26:49 »
w plusie i erze /tylko takie mam/ działa konfiguracja bez wpisanych loginów i hasła - może tak spróbuj

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 14, 2007, 22:41:50 »
w plusie i erze /tylko takie mam/ działa konfiguracja bez wpisanych loginów i hasła - może tak spróbuj

Działa, działa, działa!!

Wielkie Dzięki!!

Pozdrawiam
Barti

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2007, 16:45:23 »

Działa, działa, działa!!

Wielkie Dzięki!!

Pozdrawiam
Barti

Bartekl Proszę cię podziel się jak ustawiłes to swoje Mio 560 i Nokię..... Mi w dalszym ciągu nie chce się łączyć. Mam N70.

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 20, 2007, 21:17:35 »

Działa, działa, działa!!

Wielkie Dzięki!!

Pozdrawiam
Barti

Bartekl Proszę cię podziel się jak ustawiłes to swoje Mio 560 i Nokię..... Mi w dalszym ciągu nie chce się łączyć. Mam N70.

:( nieustannie czekam na jakąkolwiek pomoc w konfiguracji 560 i N70!!!! Czyżby nie było nikogo, kto by mi pomógł??? Dziś straciłem juz kolejny dzień na studiowaniu wszelkich informacji na forum odnośnie Nokii i Mio. I nic :( zmieniał wszelkie ustawienia w 560 i N70 i niestety nic. Nie mam juz siły. POMOCY!!!

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 21, 2007, 08:44:42 »
Mogę tylko gdybać bo n70 nie mam i nawet nie wiem jak wygląda - w managerze bezprzewodowym w ustawieniach bt p560 znadź n70 i dodaj do urządzeń, następnie "tapnij" na n70 zaznacz opcję "dialup networking" zatwierdź i zamknij. Następnie start, ustawienia, zakładka połączenia, ikona połączenia, dodaj nowe połączenie modemowe, wpisz nazwę, wybierz bluetooth, dalej numer *99#, dalej, pola nazwa, hasło i co tam jeszcze zostawiasz puste. Tak robię to na rożnych telefonach i działa w erze i plusie. Jeśli robiłeś to to może spróbuj dodać dla n70 port wychodzący com i potem pod niego skonfiguruj połączenie modemowe, może nie masz aktywowanego gprs u operatora? Choć to ostatnie w dzisiejszych czasach to chyba niemożliwe /ja miałem tak na służbowej komórce - wystarczył telefon do obsługi klienta/.

Pozdrawiam, Marcin.

*

Offline marbed

• *
  • 51
    • http://marbed.pl
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 22, 2007, 13:37:10 »
:( nieustannie czekam na jakąkolwiek pomoc w konfiguracji 560 i N70!!!! Czyżby nie było nikogo, kto by mi pomógł??? Dziś straciłem juz kolejny dzień na studiowaniu wszelkich informacji na forum odnośnie Nokii i Mio. I nic :( zmieniał wszelkie ustawienia w 560 i N70 i niestety nic. Nie mam juz siły. POMOCY!!!

Ja posiadam nokię 6230i. Wszystko działało przez pewien okres aż do czasu. Nie mogłem połączyć się przez bt z telefonem. Ciągle pojawiał się frustrujący komunikat, że nie można połączyć się z numerem *99#. Po kilkunastu próbach postanowiłem zrobić HR i... pomogło  :ok:

*

Offline 07radek

• *
  • 85
    • praca w logistyce
  • Sprzęt: iphone 3GS
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 23, 2007, 15:02:33 »
Mam ten sam problem tyle tylko że z Benq Siemensem EL71. Niestety nawet HR nie pomaga :( Znalazł ktoś może jakieś rozwiązanie???