MIO 169 i SD PQI - problem

• 1 Odpowiedzi
  • 718 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 05, 2006, 16:22:25 »
Witam.
Mam problem ze współpracą MIO 169 z kartami pamięci.

Kupiłem kartę 500 MB, która pozwalała wgrywać tylko małe pliki (do kilkudziesięciu kb!). W czytniku PC-ta wogóle informowała że karta jest zabezpieczona przed zapisem (oczywiście nie była).
Mam jeszcze starą wolną  kartę KingSton 256 MB - ta działa bez problemu.
Ostatnio włożyłem jeszcze PQI 150 x tyle że 2 GB i znowu ten sam problem, pliki wprawdzie mogę wgrać większe (kilka, kilkanaście megabajtów), ale  przy większych (kilkadziesiąt MB) kopiowanie na PDA po prostu zwisa i urządzenie traci kontakt z kartą, potrzebny jest soft reset. Nie sprawdziłem na czytniku PC, bo akurat nie mam.

Nie wiem, czy to kwestia firmy (PQI), czy rodzaju (150x).  Czy ktoś z was miał podobne problemy?

Aha - kartę 500 MB kikakrotnie formatowałem na PDA z różnymi opcjami, nic nie pomogło.
Generalnie jestem bardzo rozczarowany, proszę o pomoc.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2006, 20:01:18 »
PQI to wogóle pomyłka - miałem do czynienia z tą firmą w zeszłym roku gdy to sprzedawałem - na szczęście tylko 2 tygodnie - bo w ciągu 2 tygodni dwóch klientów zgłosiło ten sam problem, po odesłaniu do serwisu serwis stwierdził że karta była źle sformatowana i obciążył mnie kosztami testowania. Oczywiście nie zapłaciłem, bo niby dlaczego sprzedawca czy klient ma płacić za formatowanie, które powinno być prawidłowo wykonane w fabryce.... na tym się skończyła moja przygoda z PQI i od teraz polecam GOODRAM (na około 200 szt 1 zwrot) i TakeMS na 50 szy 0 zwrotów... z wszystkimi MIO chodza bez problemów (pojemności od 256 do 4 GB)