MIO 550 - PROBLEM

• 0 Odpowiedzi
  • 681 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline salat

• 20
    • X
MIO 550 - PROBLEM
« dnia: Luty 15, 2008, 18:24:14 »
Być może ktoś spotkal sie z podobnym zachowaniem mio550.

Pierwszym objawem był brak możliwości instalowania nowego oprogramowani ani na karcie ani w pamięci.
Drugi objaw to brak możliwości odinstalowania oprogramowania.

Postanowiłem pociągnąć go świerzutkim dumpem ramu i tu niespodzianka, pomimo iż juz to kiedyś robiłem - sprzęt sie zawiesił zielony ekran, lipa.

To lecimy dalej pociągnołem go w windzie kabelkiem USB i tu mila niespodzianka wstał (dnw.exe). Ale przyzwyczaiłem sie do polskiego języka wiec ponownie dump z karty, który juz kiedyś robiłem, ladnie sie odpala niestety dalej wersja angielska a rom napweno polski.

Ostatnie podjecie to zainstalowanie polskiej nakładki, która dostałem przy zakupie ladnie sie instaluje niestety reset i zielono mio.

Co może być przyczyna?
Jak go zreanimować?

Powtarzałem juz kilka a może kilkanaście razy i nic.

Wyciągne jeszcze baterie może wtedy mu sie poprawi - to chyba ostatnia szansa, która przychodzi mi na myśl.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Mam prosbe czy ktos moze wylaczyc mio550 na dolnym wylaczniku i odpalic z yoistikiem w dol wejsc do menu:
4. Dump Tools a nastepnie podac co jest w nawiasie w opcji 3 ale bez uruchamiania tej opcji

Obawiam sie ze chyba pamiec szlak trafil i tylko serwis pomoze.
Pozdrawiam

Widze ze na prawie 100 czytajacych do tej pory watek nikt nie ma mio 550 lub nie ma najmniejszej ochoty pomoc :-( Trudno.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Wymieniona plyta glowna.
PS
W sprawnie dzialajacym MIO550 brak opcji 3 w Dump tools (o ile mnie pamiec nie myli byla to informacja o oznaczonych zlych blokach pamieci) niestey w moim opcja byla aktywna i pokazywala kilka czy kilkadziesiat kilo.
« Ostatnia zmiana: Marzec 04, 2008, 02:23:38 wysłana przez salat »