Mio 550 nie ma neta po USB (POMOCY)

• 12 Odpowiedzi
  • 2194 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 01, 2007, 18:40:04 »
jako ze to moj pierwszy pocket mam pare lamerskich pytan bo nigdzie nie znalazlem konkretnych odpowiedzi

1. znalazlem kilka gier (cities , Saga Vikings ...) ktore sie nie uruchamiaja i rzadaja eMbedded Visual Basic Runtime niestety nie znalazlem wersji do WM 05 sa tylko do WM_2003 ale przy probie instalacji wywala blad .dll-a

czy wie ktos co zrobic by uruchomic te gry ??

2. czy mozna polaczyc sie 550 z netem za pomoca kompa ale po kablu USB ?? jak na razie nie mam w kompie karty wifi (jezeli tak to jak) bo nigdzie nie moge znalezd takiego watku ??

3. SpbWeather tu nawiazanie do pytania nr 2 jako ze nie mam w pc karty wifi
nie mam jak zaktualizowac wybralem sie do tesco gdzie znalazlem hot spota  ale niestety mam blad aktualizacji :( w zrodlach mam dodane onet i IMGW  ale jak w ustawic by pobieralo z konkretnego serwisu ?? czy zaciaga to ze wszystkich naraz
Jak dlugo trwa pobieranie

*

Offline Barnej

• 38
  • Sprzęt: HTC Artemis, HP Jornada 790-był MioA201, P550
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2007, 19:34:01 »
Jeśłi w kompie masz net, zainstalujesz Activesync-a to w Pockecie zagości necik, wtedy już można aktualizować prognozę pogody.

Pzdr

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2007, 19:56:05 »
heh chcial bym zeby to bylo takie proste ....
Activ jest zaistalowany pad jest widoczny czyli wszystko niby ok ale .....

klikam IE na padzie i nic sie nie dzieje (trezba go jakos zkonfigurowac pada albo activ na PC )

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2007, 20:05:09 »
Witam
Active masz opcje Ustawienia "połączenia-ten komputer jest połączony z"-i tutaj daj na "z inernetem".Mam na myśli ten activ w komputerze.
pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 01, 2007, 21:12:40 »
Ustawilem Active w Ustawieniach polaczenia  "połączenia-ten komputer jest połączony z"  "z inernetem"

niestety dalej jest zle ...

rozumiem ze przegladarka na padzie powinna dzialac ??
po wpisaniu strony mam "trwa lokalizowanie" nastepnie "nie mozna odnalezc strony ......" probne strony to WP.pl i onet.pl

firrewall wylaczony ....

a co z (mostkowanie ze zdalnym adapterem NDIS) bo wlasnie o tym w
pomocy przeczytalem  

doszedlem do czegos takiego :

dzieki za poswiecony mi czas ale tak to byc lama ;)

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 04, 2007, 08:36:04 »
bylem w sklepiku w ktorym byl kupowany i tam wszystko dziala tzn jest net po USB wiec problemem jest moj PC macie moze jakies sugestie ??

Spb weather niestety tez sie nie zaktualizowal (tu tez licze na sugestie) mam dodane zrodla Onet i IMGW czy wszystko sie sciaga na raz z kad mam wiedziec z ktorego serwisu jest aktualna prognoza ??

*

Offline micra

• **
  • 180
  • Sprzęt: MIO P550
Network Location Awareness
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 04, 2007, 10:43:00 »
Jeżeli masz Windows XP sprawdź tę usługę - Network Location Awareness - nie znam jej polskiej nazwy, ale będzie mieć coś w nazwie z "sieci", "świadomości", "lokalizacji". Po wyłączeniu tej usługi AS nie chciał się łączyć z moim MIO - testowałem różne rzeczy i dlatego miałem akurat tę usługę wyłączoną. Może AS nie ma informacji, że coś się zmieniło, że pojawił się nowy, aktywny interfejs.

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 04, 2007, 10:56:37 »
micra
jeśli masz na myśli usługę Network Location Awareness (NLA) to w polskim XP nazywa się to 'Rozpoznawanie lokalizacji w sieci' :)

*

Offline micra

• **
  • 180
  • Sprzęt: MIO P550
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 04, 2007, 11:00:45 »
Tak mi się wydaje, że od tego może zacząć, zresztą, przy diagnostyce błędów niech quarek poszuka, czy w dziennikach zdarzeń - aplikacyjnym i systemowym na XP/2000 nie ma jakichś dziwnych błędów.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 04, 2007, 22:53:29 »
Sprobuj tego http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=55257&highlight=internet+usb

- 90% szans ze pomoze w tym przypadku

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 05, 2007, 10:04:40 »
jako ze az taak dobrze nie znam sie na PC moze zrobilem cos nie tak:

uruchomilem services.msc
Rozpoznawanie lokalizacji w sieci wlaczone (bylo juz wlaczone)

czyli niby OK

sposob z :
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services]
"AllowLSP"=dword:0

regedit
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services]
nowy klucz utworzylem nowy wpis o nazwie  
AllowLSP

"=dword:0" wpisac jako dane wartosci ??

jezelidobrze wpisalem rejestr to nadal nic nie ma bledu tylko
"trwa lokalizowanie..." i nic :(
Zaznacze ze mam neostrade

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 05, 2007, 10:49:23 »
źle wpisałeś

po pierwsze, to nie ma być klucz tylko wartość dword, więc z menu regedita wybierasz Edycja/Nowy/Wartość DWORD (oczywiście w okienku po lewej masz podświetlone Windows CE Services). W okienku po prawej pojawi się nowy wpis: Nowa wartość #1,  typ-REGWORD, dane-zera. Zamiast Nowa wartość #1 wpisujesz AllowLSP (tylko uważnie, bo na ekranie który wkleiłeś widać że pomyliłeś litery) i gotowe

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 05, 2007, 13:08:57 »
**** DZIEKI WIELKIE PANOWIE ****
                       DZIALA

tylko czemu musze calkowicie fireWalla wylanczac ??
Jak zrobie AllowAll w FW to nie laczy sie jak wylacze calkowicie to dopiero wtedy zalapuje  

ps.
zeby nie bylo wczesniej bylo testowane w kazdy sposob lacznie z wylaczeniem fw. wiec dopiero wpis do rejestru pomogl

temat mozna zamknac :D

jeszcze raz wielkie THX