mio 550 activesync nie dziala

• 4 Odpowiedzi
  • 1895 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline lu

• 17
« dnia: Wrzesień 09, 2006, 13:55:32 »
hej,
probowalem cos z wifi zmienialem ustawienia karty inagle przestal mi dzialac activesync.
zainstalowalem na innym kompie , wsyztsko dziala jak trzeba, a na moim domowym nie.
odinstalowalem wszystko, zainstalowalem jeszcze raz i ciagle to samo:
activesync widzi palma i pokazuje tylko 'trwa ladowanie ustawien'
a po pewnym czasie na palmie wyskakuje 'nie mozna uzyskac adresu ip przypisanego przez serwer...'
ustawienia kart mam wsyztskie na automatyczne ip, nie wiem juz co robic :/ prosze o jakies wskazowki co moze sie dziac ze active sync nie dziala tylko na tym jednym kompie (a wczesniej dzialal)

« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 12, 2006, 13:00:15 »
Miałem podobny problem z swoim mio 550 ale dotyczył on kabla ponieważ był podłączony do hub-a usb ! Po podpięciu bezpośrednio pod gniazdo łączył się normalnie   ;)

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2006, 15:55:43 »
Dorzucę i mój, podobny problem.
Mio P550 nie łączy się z innym PC-tem poza domowym. Nie chce połączyć się z laptopem ani z komputerem w pracy.
Wyskakują komunikaty:
- na P550: „Nie można uzyskać adresu IP przypisanego przez serwer. Spróbuj ... itd.”   (ten komunikat z resztą wyskakuje czasem samoczynnie bez podłączenia do PC – nie wiem czemu),
- na PC-cie: „Program ActiveSync nie może się połączyć z urządzeniem z systemem Windows Mobile. Aby rozwiązać problem, kliknij przycisk OK.”
Mio P550 nie jest wykrywalne mimo prawidłowego połączenia USB (sprawdzone).
Ma ktoś na to jakąś radę lub wskazówkę gdzie ją można znaleźć?
Pozdrawiam.
Jacek
PS. dodam, bo może to ważne, że na jednym z tych PC-ow zainstalowany jest Avast, z wyłączoną ochroną dostępową. Choć być może nie ma to znaczenia, a raczej przyczyna może tkwić w tym, co powoduje czasami samoczynne wyskakiwanie komunikatu o braku adresu IP, bez podłączenia do PC-ta.

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2006, 22:35:32 »
Witam
i ja tez mam ten problem NOWY MIO P350 i poprzez kabel niewywa go PC a jak wykryje przez AS to niema internetu.????

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 10, 2006, 12:29:48 »
Cytat: "jacirg"
komunikat - na PC-cie: „Program ActiveSync nie może się połączyć z urządzeniem z systemem Windows Mobile. Aby rozwiązać problem, kliknij przycisk OK.”
Mio P550 nie jest wykrywalne mimo prawidłowego połączenia USB (sprawdzone).

Problem rozwiązany!
Okazało się, że jego sprawcą była zapora systemu Windows w PC-cie. Wystarczyło zezwolić na wyjątki i Mio działa jak należy.
Pozdrawiam.
Jacek