Mio 550 i antywirus

• 13 Odpowiedzi
  • 1132 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio 550 i antywirus
« dnia: Styczeń 05, 2007, 21:47:14 »
Witam ,szanowne grono moje pier3wsze pytanie , aby korzystać z wifi i internetu w swoimm Mio550 jaki trzeba wgrać antywirus czy jest jakis konkretny czy tylko taki jak w normalnym kompie.
Pozdrawiam grono forumowiczów i dziękuje za wskazówki i odpowiedzi :mysli:

*

Dżeju

Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2007, 21:59:49 »
Zawsze najpierw użyj opcji "SZUKAJ"   ;)

Zobacz: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=57577&highlight=

Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2007, 22:14:18 »
Dzięki szukałem , ale zawsze jest ale ,wiem że życzliwość jest wskazana zawsze i wszedzie , dziękuje za wskazówki napewno skorzystam.
Pozdrawiam  :D

Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:22:53 »
Co by się tu człowiek nie zapytał to zawsze pierwsza odpowiedź jest "szukaj"... Szlak mnie trafia bo zdaje sobie sprawę, że mnóstwo tematów  zostało tu już przerobione. I gdy się używa opcji "szukaj" to i tak można się pogubić...

Mądrale! Lepiej wogóle się nie dopisujcie jak macie znowu dać rade "szukaj"!!!...

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:27:50 »
I gdy się używa opcji "szukaj" to i tak można się pogubić...

Wlacz nawigacje to sie nie zgubisz , ja na ten przyklad uzywam AM !

Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 07, 2007, 17:10:16 »
Cytat: "ravel"
I gdy się używa opcji "szukaj" to i tak można się pogubić...

Wlacz nawigacje to sie nie zgubisz , ja na ten przyklad uzywam AM !

ravel skąd u ciebie tyle "małpiej" złośliwości? Przeczytaj to jeszcze raz ze zrozumieniem co napisałej już Ci na innym topicu cyt.:

"Dobry styl polega głównie na tym, że ma się coś do powiedzenia"...

"Mali ludzie czerpią olbrzymią radość z błędów i gaf popełnianych przez ludzi wielkich."

Arthur Schopenhauer

"Byle jak pisać - to byle jak myśleć."...

Lew Tołstoj

Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 07, 2007, 17:18:51 »
sonia polecam program, który używam "AirScaner Antivirus" specjalnie do PDA

*

Offline Tomek_

• **
  • 184
Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 07, 2007, 20:46:35 »
Ja osobiscie nie polecam zadnego antywirusa na PDA, niepotrzebne zasmiecanie pamieci.

Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2007, 21:24:15 »
Ale korzystajac z WIFI można zlapać coś czy nie mówcie że nie bo przecież z laptopem latam po kraju  a on ma antywira , wiec skoro laptop ma wiec nie chce uwalic sprzetu moze konkretnie mozna zasiegnąc info na ten temat przeciez w koncu po to są takie fora aby czerpac wiedze i dzielic sie informacja , moze kiedys ja udziele komus info jak zreobic jakis sprzet typu 14XX czy 54XX jak ktos jest w temacie to bedzie wiedział, jezeli bedziecie tak uprzejmi jak mozna byc to dzieki za wszelkie wskazówki i konkretne linki lub nawet instrukcje ,na niektorych forach wlasnie tak jest ze wystarczy link do pliku i pokierowac kogos do danej instrukcji i dalej nawet mozna w miare cos podpowiedziec , ale to tylko mozna jak ktos chce w moim przypadku mam satysfakcje jak komus podpowiem cos co wiem i ktos sie czegos nauczy i bedzie umial bo moze kiedys ktos kogo kiedys naprowadzilem pomoze mi w innym dziale w innym temacie, dlatego jeszce raz dzieki za wszelkie konkretne namiary  np. jak wrzucic do mio 550 GG lub skype , czy jaka najlepiej karte 4 GB kupic aby dobrze wspołpracowala  :)  :)  :)

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 07, 2007, 22:05:04 »
Cytat: "malediwy"
Co by się tu człowiek nie zapytał to zawsze pierwsza odpowiedź jest "szukaj"... Szlak mnie trafia bo zdaje sobie sprawę, że mnóstwo tematów  zostało tu już przerobione. I gdy się używa opcji "szukaj" to i tak można się pogubić...

Mądrale! Lepiej wogóle się nie dopisujcie jak macie znowu dać rade "szukaj"!!!...

Tak, zgadzam się. Zamiast tracić czas i odpisywać bezsensowanie "szukaj" lepiej niech moderator od razu kasuje taki temat  :S Właśnie przez ciągłe powtarzanie tych samych tematów efektywność szukajki maleje i wtedy naprawdę w tym wszystkim można się pogubić.
Do tego temat który podał Dżeju jest taki sam jak ten i do tego stosunkowo świerzy. Zresztą co ja gadam. Wpisz po prostu "antywirus" w wyszukiwarce i sam zobaczy pierwsze wyniki.  :wkurzony:

Cytat: "sonia"
Ale korzystajac z WIFI można zlapać coś czy nie mówcie że nie bo przecież z laptopem latam po kraju  a on ma antywira , wiec skoro laptop ma wiec nie chce uwalic sprzetu moze konkretnie mozna zasiegnąc info na ten temat przeciez w koncu po to są takie fora aby czerpac wiedze i dzielic sie informacja , moze kiedys ja udziele komus info jak zreobic jakis sprzet typu 14XX czy 54XX jak ktos jest w temacie to bedzie wiedział, jezeli bedziecie tak uprzejmi jak mozna byc to dzieki za wszelkie wskazówki i konkretne linki lub nawet instrukcje ,na niektorych forach wlasnie tak jest ze wystarczy link do pliku i pokierowac kogos do danej instrukcji i dalej nawet mozna w miare cos podpowiedziec , ale to tylko mozna jak ktos chce w moim przypadku mam satysfakcje jak komus podpowiem cos co wiem i ktos sie czegos nauczy i bedzie umial bo moze kiedys ktos kogo kiedys naprowadzilem pomoze mi w innym dziale w innym temacie, dlatego jeszce raz dzieki za wszelkie konkretne namiary  np. jak wrzucic do mio 550 GG lub skype , czy jaka najlepiej karte 4 GB kupic aby dobrze wspołpracowala  :)  :)  :)

Pod żadnym pozorem nie czytajcie tego jednym tchem! O mało się nie udusiłem czekając na jakąkolwiek kropkę. :))

Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 07, 2007, 22:36:16 »
Widze że to forum polega na sprawdzaniu pisowni @poklik a chyba nie o to chodzi kropki przecinki tylko o treść i temat , dzieki za odsylacze jak bedziesz chciał cos wiecej zobaczyc na ekranie to obiecuje ze cos w miare mozliwośći ci podpowiem a moze nawet podesle jakiś prog a narazie temu panu dziękujemy

*

Offline --Lukas--

• **
  • 182
    • Tapety Flash
  • Sprzęt: Samsung i8000, MDA II, SE K770i
Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 07, 2007, 22:45:24 »
No, ale czlowieku, przez to, ze nie ma kropek to wlasnie tresc sie staje calkowicie niezrozumiala. Nie mowie zeby sie w Miodka bawic, ale no nie do przesady, jakies zasady w koncu obowiazuja. Ja do konca nie wiem o co Tobie chodzilo w powyzszym "bezkropkowym" tekscie.

*

Offline Poklik

• 2379
    • http://www.poklik.yoyo.pl
  • Sprzęt: eee... 901
Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 07, 2007, 22:50:58 »
Cytat: "--Lukas--"
No, ale czlowieku, przez to, ze nie ma kropek to wlasnie tresc sie staje calkowicie niezrozumiala. Nie mowie zeby sie w Miodka bawic, ale no nie do przesady, jakies zasady w koncu obowiazuja. Ja do konca nie wiem o co Tobie chodzilo w powyzszym "bezkropkowym" tekscie.

O ja głupi.  :D  Zupełnie zapomniałem dopisać, że także zupełnie nie rozumiem co kolega w tym bezkropkowym tekście napisał.  :mysli:

*

Offline EnD

• 275
    • http://www.kuczok.net/
  • Sprzęt: Era G1, PSP Slim, Lark 35.5c
Mio 550 i antywirus
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 07, 2007, 23:04:26 »
Póki co na palmtopa jest mało wirusów [hmm może nawet mniej :P], więc bez obawy możesz surfować bez instalowania jakiegokolwiek antywirusa.

Po prostu - połącz się z internetem i serfuj!

Co do laptopa i antywirusa - może kilka pytań testujących :P
1. Pod jakim względem różni się laptop od desktopa?
2. Pod jakim względem różni się laptop od palmtopa?
3. Pod jakim względem różni się palmtop od desktopa?

Głównie chodzi mi o różnice programowe, a nie sprzętowe w tych pytaniach..