mały, dwytygodniowy test P550

• 6 Odpowiedzi
  • 1313 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 15, 2006, 10:48:12 »

Użytkuję 550 od wspomnianych dwóch tygodni. Zresztą po raz pierwszy mam do czynienia z PPC. Przed zakupem testowałem krótko 701 i 550. Wybór padł na 550 i szczerze nie żałuję.
Od początku użytkuję palma do nawiagacji z AM 3.9.3, przejechałem ok. 3.000 km, wyłącznie po województwie łódzkim. Ani razu sprzęt oraz soft nie sprawiły zawodu, pozycja odnajduje się szybko, nie było miejsc gdzie nie byłoby sygnału itp. Żywotność baterii określam na ok. 4 godz (oczywiście przy włączonej nawigacji). Co do połączeń wireless, to sprawdzałem WiFi w htospocie na McD (ERA Gsm) i chodzi bez problemów, bez żadnej konfiguracji  łączy się z sięcia i hula całkiem fajnie. Nie testowałem BT.
Ogólnie dotychczas wystąpił tylko jeden problem. W pewnym momencie zginęła mi WiFi i w żaden sposób nie mogłem przywrócić jej na pulpit. Po przypadkowym hardr resecie, niestety, WiFi pojawiło się, lecz zginęły wszystkie programy (wgrane przeze mnie), ustawienia oraz polska nakładka na system. Wiadomo, że był to błąd użytkownika, ale uczymu się na błędach...
Ogólnie sprzęt warty polecenia. Dla mnie bez wad.

*

Offline soko

• *
  • 60
  • Sprzęt: Spv M650, SE X1
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2006, 00:20:12 »
ja przejechalem poki co kilkaset kilometrow po wojewodztwie kujawsko-pomorskim, po trasach ktorye znalem. rowniez jest wszystko OK !!
ja za to wi-fi nie uzywalem.
Ktos juz to sygnalizowal - mialem od poczatku system po polsku, w menedzerze polaczen wi-fi w ogole nie bylo. Wylaczylem nakladke jezykowa, wi-fi sie pojawilo, po ponownym wlaczeniu j.polskiego wi-fi zostalo.

Ja za to testowalem bluetootha, i z sony ericssonami dziala :)

pozdrawiam
soko

*

Offline jachu

• [OpenBSD rulez]
  • 3596
    • http://www.pdaclub.pl
  • Sprzęt: Galaxy NOTE
Re: mały, dwytygodniowy test P550
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2006, 00:38:25 »
Mala uwaga Mio 550 to nie palm jak napisales. PPC to dobra nazwa - uzyles jej wczesniej i uzywaj dalej, chyba ze palmtop .
pozdrawiam
Jachu

teraz testuję Destinatora 6, wkrótce wrażenia z testów
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2006, 20:47:33 »
...dzięki za zwrócenie uwagi na nomenklaturę, będę miał na uwadze...

*

Offline soko

• *
  • 60
  • Sprzęt: Spv M650, SE X1
Re: mały, dwytygodniowy test P550
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2006, 14:02:41 »
Cytat: "jachu"
Mala uwaga Mio 550 to nie palm jak napisales. PPC to dobra nazwa - uzyles jej wczesniej i uzywaj dalej, chyba ze palmtop .

szczerze nie widze różnicy... w sensie różnic nie znam.
ważne ze wszyscy wiemy o co chodzi.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2006, 15:34:02 »
Palm (z tego co wiem) to sprzet z systemem PalmOS i na slowo palm kazdy kto cos wie w temacie pomysli ze masz na mysli jakis sprzet z palmosem

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2006, 15:57:42 »
Ja tak samo mam p550 ! GPS w nim chodzi super nie zawiesza się od wysokich temperatur ani nie ma problemu z ładowaniem ! Tylko mam mały problem z wifi nie moge go dobrze skonfigurować ! czy ktoś z was może napisać co trzeba w pda zrobić gdy się ma dostęp do bezpłatnego hotspot-a ?? Na przykłądzie p550  :))