MIO 168 - głośnik uszkodzony czy norma?

• 4 Odpowiedzi
  • 1400 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 10, 2006, 16:08:32 »
Witam!
Mam palmtopa MIO 168 i następujący problem: po włączeniu głośniczek zaczyna szumieć-jednostajnie, metalicznie. Regulacja głośności nie wpływa na głośność szumu, który jest dośc ichy-tzn. przy włączonym komputerze/samochodzie/radiu wogole tego nie słychać. Chyba, że przyłoży się palmtopa do ucha :)

I teraz pytanie-czy ten typ tak ma, czy to raczej uszkodzenia? GDzie w okolicach Łodzi możnaby to naprawić i za ile ewentualnie... pytam, bo raczej noszę sie z zamiarem jego sprzedaży i nie wiem czy wystawiać jako uszkodzony, czy nie:) pozdrawiam

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2006, 16:53:57 »
-zainstalowac patcha ze strony mio to raz
- ten typ tak ma, w niektorych aplikacjach taki szum jest slyszalny, szczegolnie podczas kiedy jest podlaczona ładowarka....

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2006, 17:29:35 »
Dzięki! nie wiedziałem, że taki patch wogole istnieje!
W tej chwili dźwięk jest całkowicie OKEJ. Szum występuje tylko po włączeniu automapy, ale wtedy to i tak silnik samochodu uniemożliwia sytuacje, w której byłoby to słyszalne:)

W takim razie proponuje to urządzenie do sprzedania:)
mio 168-używany kilka razy, z pudełkiem,z wszystkimi akcesoriami, z oryginalnym skórzanym futerałem, kartą SD 128. Tanio:) moje gadu: 126077. Zapraszam

czy ten wątek kwalifikuje sie na przeniesienie do innego działu? Bo jak nie, to wolną chwilą napisze tam nowy post. Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2006, 12:52:43 »
Ja mam Mio 168 + patch i nie mam żadnego szumu, brzęczenia... ale mam kolege który ma takie brzęczenie i po zainstalowaniu patch jest lepiej ale nadal jest a u mnie w cale - więc nie jest to cecha tych urządzeń.