MIO 168 - brak komunikatów głosowych w AM

• 4 Odpowiedzi
  • 1116 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 20, 2006, 08:23:49 »
Witam wszystkich!

Czy ktoś z posiadaczy MIO 168 GPS ma, (lub miał) problemy z brakiem komunikatów głosowych w nowszych wersjach Automapy?
Robiłem reinstalację (Automapy i systemu), ściągałem nawet jakąś "łatkę" i..... nic.
Dźwięk w sprzęcie działa, bo odtwarza np. notatki głosowe, ale przy Automapie cisza jak makiem zasiał. Zainstalowałem kiedyś na próbę wcześniejszą wersję tego programu i problem zniknął (tzn. powróciły komunikaty głosowe). Rzecz w tym, że najnowsze mapy nie są obsługiwane przez stare wersje programu.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Tomasz

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2006, 20:46:36 »
Mam MIO 168 najnowszą wersję AM i nie mam żadnych kłopotów. Również nie mam żadnych kłopotów z innymi problemami, ktore tu są poruszane Np. szybkość działania, brak pamięci, problemy z GPS. Może jestem jestem szczęściarzem!?

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 21, 2006, 09:02:42 »
Uff...

Po przewertowaniu kilkunastu tematów wreszcie wpadłem na jakiś trop no i udało się :).
Nie wiem dokładnie jak to się stało ale to chyba po prostu domena Microsoftu (a raczej ich oprogramowania :) ).
W ustawieniach "dźwięki i ostrzeżenia" miałem zaznaczone "zdarzenia" i "programy".
Odznaczyłem "zdarzenia", odpaliłem Automapę i .... włala !
Znowu weszłem w ustawienia, ponownie zaznaczyłem "zdarzenia" i ... nadal wszystko działa :)
No cóż, po różnych "fajnych" przygodach na PC nie powinno mnie to już dziwić. Myślałem, ze uproszczone systemy są mniej podatne na takie niespodzianki.

Pozdrawiam

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 24, 2006, 10:26:17 »
tez tak mialem, ale problem wystepowal przy dyktafonie....nie chcial za nic nagrywac...co ja sie nameczylem, zanim do tego doszedlem :(

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 24, 2006, 14:21:52 »
Miałem taki problem z swoją AM ale w wersji TPC. NIe było głosu mało tego nie mogłem zmienić w ustawieniach głosu z męskiego na żeński bo takie opcje były wukluczone. Nawet reinstalacja nic nie dała. Dopiero kliknięcie na przywrócenie ustawień domyślnuch coś dało. Wcześniej nic z tym nie grzebałem po prostu nagle tak samo z siebie przestało ze mną "rozmawiać"