Medion95000(Mio168) umarł :( tylko na co ??

• 3 Odpowiedzi
  • 1082 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Medion95000(Mio168) umarł :( tylko na co ??
« dnia: Kwiecień 28, 2008, 22:36:33 »
Niestety mój ukochany medion95000, klon mio168 (to pewnie wiadomo) wyzionął ducha  :'(
Mały opis jak do tego doszło:
wsiadłem do samochodu, wyznaczyłem na automapie trase, palmtop nie był podłączony pod ładowarke samochodową, ujechalem 10min i wyskoczyło powiadomienie o baterii więc podłączyłem go pod ładowarke samochodową a tu nagle ekran zaczął robić sie biały, coraz bielszy aż stał sie całkowicie biały. Zrobiłem soft-reset niestety nie pomógł dalej wyświetlacz był cały biały, potem hard reset biały kolor zniknął ale palmtop już nie wstaje. Jedyne na co reaguje to ładowanie tz. świeci dioda ładowania w czasie ładowania i gdy jest naladowany na full. Wie ktoś co mogło sie stać ????
Mam go już troche czasu, kupiłem go zanim zaczął sie bum na nawigacje i jestem do niego troche przywiązany :(

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
Odp: Medion95000(Mio168) umarł :( tylko na co ??
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2008, 10:09:06 »
Niestety mój ukochany medion95000, klon mio168 (to pewnie wiadomo) wyzionął ducha  :'(
Mały opis jak do tego doszło:
wsiadłem do samochodu, wyznaczyłem na automapie trase, palmtop nie był podłączony pod ładowarke samochodową, ujechalem 10min i wyskoczyło powiadomienie o baterii więc podłączyłem go pod ładowarke samochodową a tu nagle ekran zaczął robić sie biały, coraz bielszy aż stał sie całkowicie biały. Zrobiłem soft-reset niestety nie pomógł dalej wyświetlacz był cały biały, potem hard reset biały kolor zniknął ale palmtop już nie wstaje. Jedyne na co reaguje to ładowanie tz. świeci dioda ładowania w czasie ładowania i gdy jest naladowany na full. Wie ktoś co mogło sie stać ????
Mam go już troche czasu, kupiłem go zanim zaczął sie bum na nawigacje i jestem do niego troche przywiązany :(

a co jest na lcd przy wlaczeniu po HR??

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2008, 08:49:30 »
Ekran jest czarny, nic sie nie dzieje :/

*

Offline Tharkan

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560, Omnia II
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 02, 2008, 19:32:52 »
Ekran jest czarny, nic sie nie dzieje :/
Jesli jeszcze aktualne to powiem tak:
własnie miale mto samo. Ktoś poradził mi żebym włożył go na noc do zamrażalnika (oczywiście w szczelnej torebce). Zrobiłem tak i nastepnego dnia po doładowaniu system się podniósł ;-)