Witam! Jestem tu nowy i potrzebuje Waszej pomocy.
Szukam informacji na temat PDA firmy Medion(TCM) MD PPC 250 (MD41338). Pocket wyposażony jest w niemiecki ROM.
Czego nie wiem to:
1. Skąd wziąć angielski ROM i jak go wgrać.
2. Nie mogę wejść do menu serwisowego/flashowania (probowałem juz rożnych kombinacji) Zna ktoś właściwą kombinacje dla tego modelu.
3. Jak zrobić backup oryginalnego ROM'u. Probowałem programem OSloader ale bez powodzenia. Otrzymałem następujący komunikat : "Contents of virtual addres and physical addres don't match [0x80000000]=0x000000C [0x48000000]=0xEA00007E. "
4. Mój pocket jest zdekompletowany tzn nie posiadam oryginalnej karty SD ani anteny GPS ani kołyski USB. Jedyne co mam to sam pocket i ładowarka samochodowa ze złączem do anteny GPS. Jeśli ktoś posiada informacje gdzie można kupić kabelek usb oraz antenę to proszę o info.
Szakalem juz na tym forum i innych. Google tez nie pomaga. Z niemieckim stoję kiepsko wiec każda pomoc sie przyda.
Udało mi się znaleźć odpowiedź na jedno z moich pytań (nr 2). Żeby wejść w tryb bootloadera należy wcisnąć wszystkie 4 przyciski aplikacji + przycisk on/off + reset.
Ponadto znalazłem gdzieś na niemieckim forum ze model PPC 250 jest klonem HP iPAQ 1940 tylko że bez bluetooth'a. Czy ktoś mógłby potwierdzić moje przypuszczenia?