Mio 560 preblem z netem przez USB - PC

• 3 Odpowiedzi
  • 878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mio 560 preblem z netem przez USB - PC
« dnia: Maj 17, 2008, 17:53:07 »
Witam serdecznie,
Problem mój jest następujacy:
Po podłaczeniu Mio P560 do kompa wyskakuje okienko z następujacym komunikatem :

OBSŁUGA SIECI W KOMPUTERZE

Nie mozna uzyskać adresu IP przypisanego przez serwer. Spróbuj ponownie póxniej lub wprowadź adres IP w ustawieniach sieci
Dodam tylko że wcześniej wszystko działało poprawnie, net na 560 chodził bardzo wolno ale chodził od jakiegoś czasu takie coś.
Proszę Was o pomoc klok po kloku jak sie z tym uporać...
Pozdrawiem
D

*

Offline jantek

• 21
  • Sprzęt: Mio p560
Odp: Mio 560 preblem z netem przez USB - PC
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2008, 20:30:16 »
Sprawdź czy w Ustawienia -->zakładka Połączenia --> Manager bezprzewodowy --> w Menu - "Wi-Fi ustawień" --> zakładka Karty sieciowe
- we wszystkich kartach oprócz "Remote-NDIS Host" i "Bluetooth PAN Driver" jest zaznaczone "Użyj adr. IP przypis. przez serwer".
Jak nie to to może firewall w kompie (?)
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2008, 20:33:05 wysłana przez jantek »

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 17, 2008, 22:46:25 »
Sprawdź czy w Ustawienia -->zakładka Połączenia --> Manager bezprzewodowy --> w Menu - "Wi-Fi ustawień" --> zakładka Karty sieciowe
- we wszystkich kartach oprócz "Remote-NDIS Host" i "Bluetooth PAN Driver" jest zaznaczone "Użyj adr. IP przypis. przez serwer".
Jak nie to to może firewall w kompie (?)
Dziekuje że tak szybko odpisałeś.
Sprawdziłem to co kazałeś, we wszystkich(łacznie z tymi 2) jest zaznaczone "Użyj adr. IP przypis. przez serwer" Tak ma być?
Wiesz ja jestem wzrokowcem i jak wszedłem w karty sieciowe to cos mi zaświtało że kiedyś tam grzebałem. Co teraz mam zrobić?
Zapora jest wyłaczona program antywirusowy również.
Czekam na pomoc.

*

Offline jantek

• 21
  • Sprzęt: Mio p560
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2008, 09:34:48 »
Sorry ale brak mi pomysłu.
U mnie w "Remote-NDIS Host" jest zaznaczone "Użyj podanego adresu IP" ale wpisana tylko maska podsieci 255.255.255.0 , a cała reszta łącznie z samym adresem IP pusta. Miałbyś jednak problem ze zmianą na takie ustawienie bo nie pozwoli ci na zapisanie zmian bez wpisania przez ciebie adresu IP.
W "Bluetooth PAN Driver" mam wpisany adres IP 192.168.0.1, Maska podsieci 255.255.255.0, reszta niewypełniona.

Może ktoś inny ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu kolegi ?