Problem z MIO 168

• 3 Odpowiedzi
  • 4443 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z MIO 168
« dnia: Styczeń 05, 2006, 12:20:32 »
Witam. Mam problem z fix'em w MIO 168. Kiedy jestem na dworze - teren otwarty, brak wiekszych zabudowan i probuje zlapac fixa, to nawet po 10-15 minutach konczy sie to niepowodzeniem. Programy do gps widza sygnal (moc sygnalu) gos, ale palm niemoze wlapac fixa.Programy do gps widza najczesciej 4-7 satelit, ale fixa brak.. :/ Pomozcie!

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Problem z MIO 168
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 05, 2006, 16:22:11 »
Jakim programem to sprawdzasz? Czy wczesniej dzialalo OK? Rozumiem ze nie poruszasz sie w czasie tego lapania sygnalu? Najlepiej to zostaw PDA na kilkadziesiat minut, to moze pomoc. Jak nie to zostaje jeszcze twardy reset, choc watpie by akurat to cos pomoglo.

Mio168
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 05, 2006, 18:54:40 »
Wczesniej nie bylo problemow, a palm lezal dosc dlugo nieuzywany. Program VisualGPSce. Teraz juz jest jakis postep. Po 10 minutach na otwartej przestrzeni zlapal 6 satelit, po kolejnych 10 zlapal fixa, ale bardzo niestabilnego.. :/ Antena wydaje sie byc OK, bo w Sattelites in View jest 12, za to w sattelites in use: 0. Robilem juz uprgrade romu'u gps.. Problem jest nadal.. Czy przyczyną moze być mocno zachmurzone niebo (wilgoc - lod/snig w chmurach)? Czy Wam ostatnio gps gorzej dziala?

168
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2006, 13:19:49 »
witam.
u mnie tez jest ten problem, POdobny.
Lapie sygnal czasami po paru minutach. nie wiem od czego to zalezy. Najczesciej lapie od razu ale sa syt. kiedy musze czekac . po resecie lapie od razu.
hmm.
aha.
jak to jest z wejsciem na sluchawki? ja mam standardowe z jackiem 2,5 i nie wchodzi , jest za duzy o setne mm... nie kumam.
chris
dzieki