MIO P560 i jaką mapę wybrać

• 5 Odpowiedzi
  • 3984 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO P560 i jaką mapę wybrać
« dnia: Marzec 26, 2008, 09:12:04 »
Witam zanabyłęm MIO P560 - i nie mam tam mapy i nie wiem czy wszystkie mapy będą na tym chodzić.
Chce żeby obsługiwało polskę i europę(całą)
MIO P560
system windows mobile

*

Offline carvmachine

• 3
  • Sprzęt: Mio p560
Odp: MIO P560 i jaką mapę wybrać
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2008, 12:16:45 »
Czesc, Polecam AutoMape. Dzialam na 4.2.1 i jestem zadowolony.

*

Offline rakukrak

• 29
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 29, 2008, 12:52:14 »

Ale po co AM skoro iGO jest znacznie dokłądniejsze.

Przykładowe zrzuty ekranu

AM

iGo

Dodam tylko, że prezentowana jest ta sama miejscowość Kluszkowce, Jak widać na AM to kropka i pare ulic bez nazw, na iGo .... a co ja będe tłumaczył skoro wszystko widać. Takich niezpodzianek jest znacznie więcej, porównując oba programy o dokłądnosć map.

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 29, 2008, 15:41:38 »

AM

iGo

Dodam tylko, że prezentowana jest ta sama miejscowość Kluszkowce, Jak widać na AM to kropka i pare ulic bez nazw, na iGo .... a co ja będe tłumaczył skoro wszystko widać. Takich niezpodzianek jest znacznie więcej, porównując oba programy o dokłądnosć map.

Ooooooo, kolega z AK  :mrgreen:
Pozdrawiam  :ok:

A z wyborem mapy to jak z wyższością świąt bożego narodzenia nad wielkanocnymi. Jedne mają lepszą mapę w niewielkiej wsi a inne lepsze dane  adresowe i numerację w dużych aglomeracjach. Jaką byś nie kupił z tych czołowych 3-4 map to w 99% dojedziesz bez większego problemu.

*

Offline szlagoner

• 13
  • Sprzęt: Mio P560 i Nokia E51
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 29, 2008, 15:52:57 »

Nie można mylić dokładności aktualnie używanej mapy z funkcjami programu nawigacyjnego który wykorzystuje daną mapę. Równie dobrze iGO ze starszą mapą pokazywałby puste pola.

No bo wtedy co byś powiedział na takie zrzuty:

Albo czy iGO potrafi tak wizualizować mapy:

Generalnie zachęcam do samodzielnego potestowania kilku programów, czy to na swoim PDA, czy u kogoś i wybraniu najbardziej pasującego.

Do wyboru masz
Automapa, Autopilot, Destinator, Garmin, iGO, MapaMap, MioMap, TomTom Navigator... itp więc jest tego trochę. Nawet Google Maps można używać jako nawigacji.

Poza aktualnymi mapami warto poszukać POI dla fotoradarów, bankomatów, zabytków, kawiarenek lub restauracji w obcym mieście.

*

Offline rakukrak

• 29
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 29, 2008, 18:39:14 »
Generalnie zachęcam do samodzielnego potestowania kilku programów, czy to na swoim PDA, czy u kogoś i wybraniu najbardziej pasującego.

Święte słowa  :ok:, szkoda tylko, że producenci troche przesadzają w reklamach, a po zakupie ... to już różnie bywa.

Do wyboru masz
Automapa, Autopilot, Destinator, Garmin, iGO, MapaMap, MioMap, TomTom Navigator... itp więc jest tego trochę. Nawet Google Maps można używać jako nawigacji.

Poza aktualnymi mapami warto poszukać POI dla fotoradarów, bankomatów, zabytków, kawiarenek lub restauracji w obcym mieście.

Faktycznie każdy program ma swoje plusy i minusy i naprawde trezba pojeżdzić z kilka dni, żeby je wszystkie zauważyć.

Napisane: Marzec 29, 2008, 18:34:01

No bo wtedy co byś powiedział na takie zrzuty:

Igo 8 idzie za modą:

Napisane: Marzec 29, 2008, 18:38:05
[
Ooooooo, kolega z AK  :mrgreen:
Pozdrawiam  :ok:

pozdrawiam również serdecznie  :D