Dziwne złacze Yakumo?

• 4 Odpowiedzi
  • 828 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dziwne złacze Yakumo?
« dnia: Czerwiec 02, 2006, 16:31:14 »
Witam, kupiłem PDA Yakumo delta wraz z osprzetem i ładowarką samochodowa , która to ładowarka ma mozliwosc podpiecia anteny zew. do GPS. Wtyczka w tym kablu przypomina wtyczki uzywane w telefonach stacjonarnych . Wie moze ktos jakiego typu sa anteny zew o takim kształcie?

Dzieki

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Re: Dziwne złacze Yakumo?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2006, 17:13:30 »
Cytat: "peters77"
Witam, kupiłem PDA Yakumo delta wraz z osprzetem i ładowarką samochodowa , która to ładowarka ma mozliwosc podpiecia anteny zew. do GPS. Wtyczka w tym kablu przypomina wtyczki uzywane w telefonach stacjonarnych . Wie moze ktos jakiego typu sa anteny zew o takim kształcie?

Dzieki

Nie anteny, a raczej odbiorniki - na pewno robił takie TomTom, Royaltek i paru innych, ale u nas nie są zbyt powszechne. Tu masz rozpiskę pinów (dla leadteka z rj-11), możesz albo szukać takiego typu odbiornika, albo zrobić sobie przejściówkę na PS/2.

Dziwne złacze Yakumo?
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2006, 21:06:13 »
witam, rzeczywiscie pomyliłem sie chodzilo mi o odbiornik a nie antene. Szukam tej rozpiski i nie widze jak mozna by ja bylo przesłac.
Mam jeszcze pytanie dotyczace baterii: czy w tym modelu rzeczywiscie nie da sie jej wymienic?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
Dziwne złacze Yakumo?
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2006, 21:11:44 »
Cytat: "peters77"
witam, rzeczywiscie pomyliłem sie chodzilo mi o odbiornik a nie antene. Szukam tej rozpiski i nie widze jak mozna by ja bylo przesłac.
Mam jeszcze pytanie dotyczace baterii: czy w tym modelu rzeczywiscie nie da sie jej wymienic?

Fakt - zapomniałem wkleić linka : http://home.tiscali.nl/~t_aalberts/GPS_IRDA_FAQ.htm a co do bateri - kto powiedział że nie da się wymienić? Trzeba tylko posiadać odpowiednie narzędzie do rozkręcenia obudowy. Yakumo - to Mio i baterie do tych palmtopów powinny być kompatybilne.

Re: Dziwne złacze Yakumo?
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 19, 2006, 00:27:20 »
Cytat: "angler22"

Nie anteny, a raczej odbiorniki - na pewno robił takie TomTom, Royaltek i paru innych, ale u nas nie są zbyt powszechne. Tu masz rozpiskę pinów (dla leadteka z rj-11), możesz albo szukać takiego typu odbiornika, albo zrobić sobie przejściówkę na PS/2.

Wielkie dzięki za linka!! Identyczna sytuacja uchyt 'tomtom custom' z gniazdem a odbiorników z RJ11 jak na lekarstwo.

pozdro
Emil